aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Kids

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva om något jag numera stöter på ofta och jag vet att jag inte är ensam om detta! Jag menar det här med syskon. Eller att skaffa barn överhuvud taget!

När jag blev gravid men Aaron blev vi extremt lyckliga. För mig har det varit det viktigaste i hela livet, att bli just mamma.
När vi gick ut med att vi väntade barn fick jag höra från många att vi var så unga. Unga? Var vi verkligen det? Kanske till siffran men inte i huvet!
Jag lärde mig att det var något jag fick "tåla" att höra. Att vi var just unga. Detta gjorde mig extremt osäker i slutet av graviditeten, förstör vi våra liv nu? Eller vad är det folk försöker säga?

Det här förstörde en stor del av mig. Även om jag tror att många faktiskt sa det av välmening. Att vi skulle orka mycket mer och att förlossningen anntagligen skulle gå lättare för mig pga min ålder.

Jag blev extremt osäker när våran son senare anlände. Jag vågade inte ta upp saker och ting med barnmorskan, (hon kommer se mig som ung och dum!) jag tappade kontakten med dom flesta av mina dåvarande vänner och jag pratade inte med någon annan om hur jag faktiskt mådde.

Jag var extremt osäker i min mamma roll men vågade inte söka hjälp heller.
Den där tiden kan jag ångra så in i bomben! Det hade ju aldrig med min unga ålder att göra! Det handlade om mig som person, att jag blev till en del deprimerad efter förlossningen. (förlossningsdepretion är väldigt vanligt)

Jag tog mig igenom det själv på stapplande steg med en extremt stöttande partner.
Idag är jag enormt mycket starkare och tar ingen skit! Vet ni hur skönt det känns att äntligen våga stå upp för sig själv och vad jag faktiskt tycker?
Jag vågar idag erkänna när jag gjort något mindre bra som har med barnen att göra. Jag skriker också till när jag känner mig nere, då fixar jag barnvakt eller egen tid på något sätt tills jag är tillbaka på banan igen. Återigen är detta bara möjligt pga min stöttande partner och pappa till barnen.

Efter att jag fick våran dotter har jag mått mycket bättre. Jag vågade stå på mig ang amningen. Det var verkligen ett steg i rätt riktning för mig! Att våga göra det som var rätt för mig och min familj och inte vad alla andra anser "är rätt". Vilket tydligen är bevisat idag att amning inte alls är bättre än ersättning från start. Någon som vet mer om det?

Det jag egentligen tänkte ta upp var detta med antalet barn. Jag och min sambo är helt överens om att vi inte vill ha fler barn. Någonsin. Det jag får höra när jag säger det till folk? -Ja men ni är ju så unga! Ni hinner ändra er!
Återigen har det inte med åldern att göra. Vi vill inte ha fler barn. Punkt.
Detta tar jag dock inte åt mig av. Det rinner av mig som vatten. Låt dom tro det då!

Jag har kompisar som har ett barn, jag har kompisar med två barn, jag har kompisar med barn i magen. Alla stöter på desamma. När kommer nästa?
Vem bestämmer hur många barn som är rimligt i en familj? Om en familj vill ha ett barn för att det passar just dom, tycker inte jag att dom ska behöva ta andras åsikter kring detta.

För det är just det som jag tycker är så starkt hos folk att dom vågar göra det som känns bäst för dom.
Min syster väljer att inte skaffa barn alls, självklart får hon negativa kommentarer på detta hon också.
Jag tycker det är super bra att dom står upp för sig själva och går efter det som passar dom bäst!

Snälla människor där ute, fråga aldrig när det är dags, eller när nästa är på väg! Hur vet du att människorna du pratar med ens kan bli gravida?
Eller hur vet du att dom inte redan har försökt i flera år men inte lyckats!
Tänk på vad ni säger till varandra!


Mina älskade kids som inte kommer att få några syskon.
Inte ser dom lessna ut för det?

Ståbrädan, detta påhitt!

Kategori: Allmänt

Under vinterhalvåret tog det alltid så lång tid för oss att ta oss fram och tillbaka från dagis. Tänk vad skönt det är att den tiden plötsligt halveras när det blir vår/sommar.
Inga overaller, eller vantar, mössor, halsdukar, tjocktröjor, sockor eller vinterskor.
Hopp i gympadojorna och som max en tunn jacka. Och kepan förstås! (solhatt på donnan)

Well jag gillar det lika mycket som barnen! För är det något mina barn alltid har avskytt så är det just att klä på sig. Dom går helst nakna. Jämt!

Aaron har dock fått för sig dom senaste dagarna att skippa stå brädan. Det är lixom inge coolt längre. Så nu springer han till dagis. Jag menar verkligen SPRINGER. Förstår inte hur han orkar! Det är en bra bit och det går mycket uppför. Men jag tycker det är super! Det är bara nyttigt för honom att lära sig ta sig fram till fots. Så småningom finns det ingen ståbräda kvar lixom.
Heja benen!Ståbrädan i sig är ett mycket bra påhitt! Nästan föör bra! Blir barnen latare nu för tiden pga dom? Jag har fått för mig det när min son många gånger vägrat gå bara några meter för "han har ju ståbrädan". När han blir lite äldre och orkar gå längre sträckor, (som han nu börjar visa att han klarar av) kommer jag att ta bort den helt från vagnen. Då har han lixom inge val. Hemskt det låter kanske, men jag ser det mer som att jag gör min son tjänst. Han lär sig gå längre i tidig ålder och kommer på så sätt aldrig ha problem med utflykter osv.
Hur gör ni andra med syskon?

Onsdagen 30 maj

Kategori: Allmänt

Idag är det dags!Spännande!

Pajformen...

Kategori: Allmänt

Exakt såhär kan det gå med en vild ett åring hemma som har en mamma som vägrar barnlås på skåp och lådor.Och nej hon gjorde inte illa sig! Starkt av henne att lyckas bära den bara. Jag var med hela tiden i rummet. Hon höll i formen så fint, det var när hon skulle lägga tillbaka den som hon ställde den lite för hårt på golvet. Så kan det gå!
Detta innebär dock att jag behöver en ny paj form!

Islatte

Kategori: Allmänt

En av mina absoluta favoriter är islatte. Så fort vi är iväg till stan eller liknande brukar jag unna mig en. Dock ber jag alltid om lite vanlij i. Det är sådär snuskigt gott och jag älskar det oavsett årstid.

Så idag kom jag på att det egentligen inte borde vara så svårt att göra själv? Sagt och gjort så bryggde jag en espresso i våran tassimo maskin. Jag lät den svalna lite innan jag fyllde på ordentligt med mjölk, samt tre stora isbitar. Rör om, och drick med sugrör. Det blev precis lika gott som när jag köper ute. Förutom vaniljen! Kanske kan köpa vaniljessence i affären vid nått tillfälle.
Man kan såklart ha socker i om man skulle vilja. Men det gillar inte jag. För det är det där riktigt beska jag gillar!
Karln min håll dock på att kräkas när han fick smaka min andra omgång alldeles nyss....
Han gillar ändå inte dom jag köper ute heller så tar inte det som en diss faktiskt!


LOvely!

Uppsala såhär års...

Kategori: Allmänt

Dagen idag har varit hyffsat bra. Förutom tenta resultatet men det var lixom väntat.
Förmiddagen spenderade jag en del av med en mamma vän. Sen var det hem med tvätt, disk och lite vila.
På eftermiddagen kastade jag in ungarna till mormor och tåg mig till uppsala. Tentaresultatet var som sagt inge vidare, och det visade sig att jag måste dubbla poängen för att få godkänt. Blä vad kass jag är!
Bara att ta nya tag.
Efter skolan tog jag och tröst shoppade lite. Det gjorde mig gott!
Vi blev sen bjudna på middag hos mina föräldrar och vi är nyss hemkomna. Jag har bara hunnit duscha.
Sonen är lagd och alldeles strax är det dotters tur.

Lite bilder från min tripp. Uppsala är fantastiskt så här års! Och vad staden har växt! Så mycket nya butiker. Uppsala i mitt hjärta!
Min skola vad jag saknar dig! I höst är jag super taggad att sitta innanför dessa dörrar och läsa tills jag stupar!

Brevid min skolan ligger den botaniska trädgården.Helt fantastiskt vacker såhär års!


Me and you

Kategori: Allmänt

Du är det vackraste som finns!


Middagens

Kategori: Allmänt

Dagens middag blev detta:Pastasnäckor med ost och skinksås. En riktig klassiker i vårat hem. Den är enkel, snabb och god. Båda barnen älskar den så den återkommer ofta till vardags.
Jag har en grönsaksbuljongstärning i. Den ger mycket mera smak och jag saltar därför ingenting heller. Det gör vi vuxna efteråt om det skulle behövas. Super bra barnmat helt enkelt! Lite kladdigt dock!

New wonderful

Kategori: Allmänt

underwear.Från Lindex.

In the mailbox

Kategori: Allmänt

Tänk vad jag älskar att få sånt här i posten!Rabatter på både blöjor, barnmat och gröt. Jag försöker utnyttja rabatter som kommer hem med posten. Dock använder vi inte pampers blöjor då vi föredrar liberos. Men man kanske ska ge dom en chans en gång till? Barnmatsburkarna ska jag utnyttja iallafall. Dotter äter ganska sällan barnmat då hon föredrar att äta det vi äter. Men ibland är det olämplig mat, eller när man är iväg och äter så är det väldigt smidigt att hala upp en burkmat.


Egoboost!

Kategori: Allmänt

Tråk väder som det är idag, sysslar jag med lite läsning:Bra tidning för bra självförtroende. Jag gillar Bella. Tycker hon är en stark förebild. Vid ynka 21 års ålder äger kvinnan en egen tidning. Grymt ju!

Gamla äpplen?

Kategori: Allmänt

Dotter låg i vagnen på balkongen i två timmar och sov. Vi gick ut till en början, jag och sonen, men blä vilket tråk väder! Vi gick in igen och sessan hamnade då som sagt på balkongen, påklädd som hon var. Under tiden sysslade jag och sonen med det här:Bakade världens godaste äppelkaka av äpplen som sjöng på sista versen. Jag avskyr att kasta mat och frukt. För det mesta gör jag något av slattar eller lite dålig frukt. Baka gör jag så fort vi har mjölk som går ut, samma sak med ägg. Annars blir det en ugnspannkaka till middag. Kastar ni mycket mat och frukt?Gott med fika! Den fick högsta betyg av både son och dotter. Tur att vi sparade nästan hela till pappsen då han älskar denna kaka! Kanske ska jag slänga iväg ett mms och få hem honom lite tidigare ikväll?

Egenpepp

Kategori: Allmänt

Måndag. Igen. Helgerna går på tok för fort! Tänk om vardagarna kunde gå lika fort. Iallafall hälften så fort...

Den här veckan är inskolningssamtal på dagis det enda vi har som ett måste i kalendern. Det ska bli mysigt även om vi vet det mesta om förskolans rutiner osv. Men det kan bli kul för Noora att kika sig runt på sin kommande avdelning.

Måste försöka ta mig in till staden och hämta ut min tenta som ligger och vänter i blåsenhus reception. Ska höra med min mamma om hon kan tänkas ta barnen imorn då dom har öppet eftermiddagstid.
Även om jag vet till 99% att jag inte klarade den kan den vara bra att ha hemma och plugga på tills nästa omtentamen. Att denna kurs ska vara såå svår! Kankske är därför den läggs ner också? Aja nästa tentamens tillfälle är den 14/8. Så det är bara att ladda om och börja läsa igen. Jag har ju nästan hela sommaren på mig. Jag kan klara det! Jag måste klara det! (egenpepp javisst!)
Linne & shortsen

Kategori: Allmänt

Sötaste settet till dotter:

Perfekt i sommarvärmen!

Mothers day

Kategori: Allmänt

Mors dag! Grattis alla fantastiska mammor. Ni gör jordens svåraste jobb. Ni är grymma!

Jag fick världens finaste teckning av sonen, en himlans massa triss lotter, samt pengar till ett välbehövligt frisör besök. Om jag är bortsämd? Som fan!

Vi drog till mina föräldrar tidigt med en super fin blombukett i en kanna och en hel massa gott fika från kondiset.
Det var traktor visning som ungarna gillade och det grillades korv ute.
Vistelsen till kungsängen och svärföräldrarna blev inställd så jag tog med Aaron och mamma in till Uppsala för att fira min mormor.

Vi tog tåget in och gissa om jag hade en lycklig son!? För det första älskar han att åka tåg, för det andra älskar han att leka hos sin gammelmormor. Hon har massor med leksaker och jag såg inte skymten av honom på tre timmar. Noora stannade hemma med pappa, morfar, Henrik och Patrik. Hon och grabbarna lixom.

Mina mostrar och kusiner kom senare till mormor och det blev fika i massor.
Därefter kom Noora och grabbarna samt lena (som hade jobbat under dagen) in till uppsala och det blev restuarang middag i form av kina mat.
Ungarna åt som bara den och jag fick min sushi!
Slutet gott allting gott.

Har ni haft en bra mors dag?

Hörrö du...

Kategori: Allmänt

fröken ljusblå, välkommen till familjen!


Om vi får bestämma...

Kategori: Allmänt

Blir det detta till mys snack vid lite lyxigare tillfällen.


Serrano skinka honungsmelon och valnötter. Friman/Brunnbergs absoluta favorit!

Barnen somnade vid halv åtta i vanlig ordning så där efter har vi goffat och glott på esc. Karln har nu somnat på soffan, (vilket jag redan visste skulle hända då han utbryter när esc börjar "det här är det värsta jag vet!") och jag dricker en kopp kaffe för att hålla mig vaken. (det var jag som gjorde morgon här hemma imorse med sonen som vaknade 05:40. Därför är man också aningen seg just nu. Meeen jag klagar inte! Imorn är det min tur att få sovmorgon!)

Gravid mat

Kategori: Allmänt

Jag har på senare år lärt mig att äta fisk. Så gott som all fisk faktiskt. Hela min tonår avskydde jag precis all fisk.
Nu mera är min absoluta favorit rätt sushi. Konstigt hur det kan bli egentligen. Men jag verkligen ÄLSKAR denna gudomliga maträtt. Skulle kunna äta den varje dag utan problem.
Var det någonting jag saknade sist jag var gravid var det just olagad fisk. (kan man säga så?) Gillar ju kallrökt lax.
Brie osten kunde jag faktiskt sakna också.
Idag då det är mitt helg snack kan jag inte förstå hur jag klarade mig utan i nio månader!?

Ja jag vet att det är vissa som äter dessa saker under deras graviditeter och det får stå för dom. Jag har aldrig förstått varför man ska äta det när det inte är så svårt att vara utan? Barmorskan rekomenderade mig att INTE äta detta och jag menar varför chansa?
Det är mina barn det har handlat om!
Jag har skurit ner på koffein, salt och socker under mina graviditeter. Och hållt mig borta från allt det där andra förstås.

Nu i efterhand har jag lärt mig att det finns något som heter "gravid sushi" eller "mamma sushi". Well too late know lixom. Gravid kommer jag aldrig bli igen...Tyvärr inte min sushi på bilden utan den lånade jag från google. Dock har mannen min lovat mig mors dag sushi imorn. Tack älskling!

Bada badkar

Kategori: Allmänt

Dom här söta små grodförvaringarna pryder numera en del av våran badrumsvägg. Vilken fantastisk lösning det blev.Efter några år med badleksaker precis överallt när man själv ska duscha fick dom här följa med hos hem idag. Från biltema.
Är det något jag lärt mig att inte leva utan så är det badkar! Inte för min egen del utan för barnens. Vi gjorde misstaget att ta bort badet i våran förra lägenhet. Dels blev den svårsåld pga det, dels vart det super bökigt när bebis blir förstor för badbalja.
Dessutom har jag två bad ungar som badar varannan dag, LÄNGE!
Nej det misstaget gör jag aldrig om igen!
Heja badkaret!

Dagens middag är

Kategori: Allmänt

Detta :Fy satans vad god den var! Ny favorit bland köpes sallad i sommar! Du hittar den hos statoil.

Dagens

Kategori: Allmänt

Shopping sumerar denna dag. Först med familjen, senare med mamma. En hel del nytt fick följa med mig hem! Har man krymt två-tre storlekar i kläder behövs lite nytt. Och satan vad skönt det är att stå i provhytten och inse att 38 är storleken man ska ha! Ja man tackar!En del av det jag shoppade till mig själv. Shortsen från Lindex ( perfekt med hög midja! Drar lixom in den där lilla påsen man har kvar efter två graviditeter), topparna är från H&M. Gillar allt det blåa H&M har i sin kollektion just nu! Jag gillar blått!

Shoppat lite till barnen också..Shorts till sonen. Dom rutiga från lilla knivsta affären igår, dom till höger från H&M. Dom fick han två av då dom, för en super billig peng är perfekta till dagis.

Till dotter:Kofta från H&M och body från Lindex. Bodyn har jag suktat länge efter då jag tycker den är bedårande. Koftan är det bästa plagg jag köpt till henne.(hon har en likadan fast rosa sedan tidigare) Den är tunn och perfekt att ha över linnen och klänningar under sommaren. Den täcker lite hud utan att hon blir för varm. Den är helt klart värd sin hundralapp i pris.Sötaste skorna till sötaste prinsessan! Från Din sko.

Seroisly

Kategori: Allmänt

Seroisly är detta på riktigt? I´m in heaven!H&M´s nyheter.

Gorgeus

Kategori: Allmänt

Bedårande söta du. Du är fantastisk, du är perfekt. Det bästa av allt? Du är min!

Njuter

Kategori: Allmänt

Dagen idag har varit sådär oförskämt bra!
Förmiddagen flöt på med pyssel, städ och tvätt. När lunchen var avklarad var det dags för sessan att sova middag i vagnen och jag och Aaron tog tillfället i akt och gick ut. Ut på promenad mot centrum. Ett besök på vårat favorit café stod på schemat. (som tyvärr stänger ner imorn, hur ska jag klara mig utan deras sallader?) Glass lockade i denna värme.Kaffe till mamma och glass och dricka till sonen.

Efter det besökte vi byns leksaks affär och den lilla klädaffären. Det blev en hel del fynd och barnen fick lite nya kläder. Välbehövligt! Ibland är det tur att bo litet då barnen faktiskt får kläder som inte ALLA andras barn har. Lite roligt tycker jag.

På eftermiddagen fick jag spendera två timmar stekandes på balkongen, medan barnen roade sig själva. (vad har jag gjort för att få så lätta barn?)
Karln kom hem med en "stan latte", mums!

Vi grillade chilli rubbad kyckling filé (neutrala till barnen förstås). Till det hade vi rostade rotfrukter och hemmagjord, kall, vitlök och ört sås.
Till det ett glas Rosé...Exakt lika gott som det ser ut!

Vatten vatten bara vanligt vatten....

Kategori: Allmänt

Denna värme är fantastisk! Barnen älskar det! Jag älskar det.
Gårdagen bjöd på urgullig sommar avslutning på Aarons dagis. Det var dock en av de varmaste dagarna på väldigt länge, så efter en lång sång stund var våran son helt slut.Urgulliga hela gänget! Våran prins sitter allra längst fram till höger i svart kepa.

Efter lite fika gick vi hemåt mot parkis. Där hade barnens underbara moster Lena köpt världens roligaste sommar leksak.Bilden säger väl allt? Tänk vad roligt det är med vatten!

Roligare än såhär...

Kategori: Allmänt

Blä på det här. Vart tog min motivation, min glädje vägen lixom? Fattar ingenting.
Skönt med kort torsdag iallafall. Eller ja min karl kommer hem till tre. Detta är extremt lyxigt då jag är glad om han är hemma till sju annars.
Well allt görs för sonens avslutning. Fikat är inhandlat och bakat och vi är redo.

Sessan sover i vagnen vanlig ordning. Jag har dock ingen som helst tränings motivation idag så jag skiter i det helt enkelt.

Roligare än såhär vart det inte...

Träligt...

Kategori: Allmänt

Dagen har varit sissodär. Kännt mig lite nere och ingen lust till nått.
Spenderade eftermiddagen ute hos mina föräldrar och vi blev bjudna på jätte god fisk till middag.
Sambo kom när det var dags att åka hem, med sig hade han Ben & Jerry´s till sin deppiga fru.
Han vet hur man får mig på bättre humör han! Är det inte kärlek så säg?

Imorn är det dags för lillemans avslutning på dagis. Fy bubblan vad mysigt det ska bli! Jag blir alltid lika stolt av att se honom där framme sjungandes.
Vi hoppas vi får sälskap av barnens moster och morbror.

Dop dagen

Kategori: Allmänt

Idag är det ju självaste Prinsessans dop dag. Men visste ni om att det även är min? För exakt 24 år sedan döptes jag.
Är kanske inte riktigt lika viktigt som att det är Prinsessans dop dag, men hey kan inte låta bli att tycka att det är lite coolt. Eller?

För mig har dopet av mina barn varit väldigt viktigt. Båda två har haft otroligt fina dop och dagarna har varit helt underbara. Det är lixom något speciellt. Stämningen, folket, musiken, kyrkan, gemenskapen.

Well can´t help it. Jag älskar dop!Aarons dop den 12 september 2009.Nooras dop den 3 september 2011.

Playdejt

Kategori: Allmänt

Gårdagen blev en spontan lekdejt. Tänk att det oftast är dom som blir som bäst!


Det lektes en himla massa inne.


Och en himla massa ute förstås!

Dom stannade hos oss hela dagen. Det blev lunch och en massa gott fika på eftermiddagen i form av kladdkaka med grädde. Vilken lyxig måndag det blev. Båda barnen var helt slut igårkväll av all lek.

Nu är sonen lämnad på dagis i vanlig ordning. Dotter sover i vagnen och jag är ny tränad samt duschad. Idag vill jag ha sol så jag kan få sola lite på våran fina balkong!

Sugpropp

Kategori: Allmänt

Har ni sett den här fiffiga grejen?Våtservetter från Libero med sugpropp på baksidan (kanske inte syns så bra på bilden, men den är där!) att sätta i bilen. Eller ja var som man kan fästa sugpropp egentligen. Tyckte det var en smart idé att ha i bilen så har man dom alltid nära till hands!

Trall la la...

Kategori: Allmänt

Gårdagen blev inte som jag först hade trott. Aaron piggnade på sig direkt efter spyan. Kan det varit något han ätit? Eller kanske karusellerna? Kan man bli åksjuk dagen efter?

Hur som så spenderade jag förmiddagen med att tvätta ner spyade kläder och lakan. Karln han pysslade med det här:Trall lades på våran balkong. Inte ens två timmar tog det för min duktiga karl att få våran sunkiga balkong att bli ett palats. Eller ja nära iallafall!

Efter lunch drog vi allihopa sen till kungsängen och svärföräldrarna. Där blev det park lek med fika hela eftermiddagen. Super mys! Aaron hittade kompisar att leka med och tiden gick super fort. Vädret var verkligen på våran sida.
Det blev middag där och vi kom hem mot kvällen och båda barnen somnade bums.

Idag är det måndag igen och vi får se vad dagen har att erbjuda. Kanske blir det en sväng till öppna förskolan.

Gammal?

Kategori: Allmänt

Såhär stor har min karls största lillebror blivit!


Hur sjukt är inte det? När jag träffade honom för första gången var han bara en liten pojke ju! Nu är han lika gammal som jag var då....

Betyder det att jag har blivit gammal nu?

Igår

Kategori: Allmänt

Gårdagens marknad var en hit! Som förväntat.
Barnen tyckte det var roligt i början men lessnade ganska snabbt.
Aaron åkte två karuseller och hoppade lite i hoppborgen.


Den första fick han åka med pappan sin, men den andra i bilen klarade han av galant själv!

Det blev en del shopping också. I form av foppa tofflor till barnen och böcker till mig själv.Foppa tofflorna är väl använda redan. Dottern min älskade sina och skulle visa alla vilka fina skor hon fått! Haha. Böckerna var fyra för 50:-. Helt nya pocket böcker. Mina närmaste veckor är räddade!

Sonen fick en ny keps av mormor också.Super fin är den!

Sen köptes det langos, remmar, lite leksaker och jordgubbar.
Köpte 12 par strumpor åt syrran min också. Hon kunde inte gå pga jobb så jag köpte tolv par strumpor för 100:- åt henne. Känns nästan löjligt billigt! Men det är också det som är bra med marknader.

Resten av dagen spenderades hos min mor och far där folk kom och gick. Det fikades, lektes, byggdes och senare grillade vi. Vi kom hem först sent på kvällen och båda barnen slockande som på befallning.

Dagen idag har inte börjat lika bra. Aaron väckte oss vid halv sju med att han behövde kräkas.
Inget kom då men en stund senare var loppet kört.
Stackars liten! Jag har precis fått i honom en piggelin och hoppas på underverk. Dagens kungsängen planer blir dock inställda för oss. Pappan och dotter åker nog dit själva om dom får grönt ljus av svärföräldrarna.

Tidigare idag

Kategori: Allmänt

Dotter och jag i lekparken tidigare idag. Tjej mys!


När jag själv får bestämma....

Kategori: Allmänt

När alla resurser samt tiden finns, kan jag bo i mitt kök. Jag älskar att pyssla med bak och matlagning. Kan inte riktigt säga att jag är duktig på något av det, men så länge min familj är nöjd med det jag åstadkommer tänker jag fortsätta. För det är helt enkelt min hobby!

Karln förstår inte riktigt hur jag inte vill lämna hemmet så ofta. Mitt hem är mitt revir. Här kan jag pyssla med det mesta. Och sitter jag inte och följer precis VARENDA tv program (som är min andra hobby) så bakar jag, eller förbereder dagens middag.

När en dag som denna infaller då vi alla är lediga, så passar jag på att göra sånt skojigt som tar lite längre tid. Idag blev det detta:Hemmagjorda köttfärs piroger.

Dom fick högsta betyg av både karl och son. (Dotter smakade inte då dom innehåller chillipulver.)
Jag är nu inne på andra satsen. Det var ju roligt det här!

Fult sköna

Kategori: Allmänt

Sambon vaknade med värsta förkylningen och pollen allergi. Han bestämde sig för att vara hemma denna kläm dag. Han velade länge och känner genast dåligt samvete. Han är aldrig hemma annars. Aldrig! Han jobbar oftast även om han är sjuk. Så tyckte inte att han skulle känna så.

Kände att jag behövde denna lång ledighet. Med en tuff vecka i bagaget känns det otroligt skönt. Vi har redan hunnit med en storhandling på willys.
Tänk vad lägligt barnbidraget kommer varje månad! Helt otroligt.

Imorn är det knivsta marknad - bland det bästa jag vet! Haha sjukt kanske, men bannemej vad jag tycker det är kul med marknader. Kännslan, lukten, människorna.

Aaron fick se alla karuseller redan igår när vi gick långpromenad sent på kvällen.
Han blev eld och lågor.
Allt har lixom blivit snäppet roligare sen man fick barn. Att se hur kul han tycker att sånt är, är helt obeskrivligt mysigt.

Planen är att familjen ska hitta foppatofflor. Japp världens fulaste skor, men dom är lika sköna som dom är fula. Och i trädgården och uppe i dalarna där ingen ser oss är dom okej att använda.

Ses vi i vimlet?

Snake

Kategori: Allmänt

Alltså det kan inte bara vara jag som älskar hemsidan www.jollyroom.se. Vilken fantastisk sida och jag har beställt både det ena och det andra därifrån!
Just nu kliar det i fingrarna efter just dessa underbara gardiner! Dom skulle passa så himla bra i barnens rum där alla detaljer går i grönt.

Dom är dessutom på rea!


159:- just nu hos www.jollyroom.se

Svindyrt...

Kategori: Allmänt

Dottern fick medicin utskriven för torsken i munnen. Hon hade en kraftig infektion. Anntagligen får hon det av allt hon stoppar i munnen nu när flera tänder är på väg. Vi är numera super noga med napparna och kokar dom minst en gång om dagen. Likaså med nappflaskorna hennes. Det är lite pyssel men allt för att hon ska bli av med det.
Hursom så blev jag helt paff när det var dags att betala för denna torsk medicin. 320 :- svenska riksdaler för en liten flaska som hon ska få några ml ur varje dag i 10 dagar. Vi kommer aldrig ens använda hälften av flaskan!
Är det bara jag som tycker det är svindyrt?

Klagande

Kategori: Allmänt

Gårdagen var mindre roligt. Men det visades ju tydligt i tidigare inlägg.

Sonen trotsar. Och som han trotsar sen! Allt för att få min uppmärksamhet heela tiden. Han gör allt för att säga emot mig. Han gör allt för att bestämma.

Det blir mycket skrik mycket bråk.
Han bråkar på lillasyster sin också. Vilket han aldrig någonsin gjort tidigare. Men nu är det väl roligt när hon ger igen.

Hur som så är det ledigt idag. Skönt! Karln tar med ungarna på äventyr så jag kan få städa lägenheten ifred.
Hinner inte med så mycket längre när jag måste hålla koll på barnen precis hela tiden. Försöker hinna en del medan sonen är på dagis men det är lixom inte så många timmar i veckan han är där.

Japp detta blev ett klag inlägg! Men livet som två barns mamma är inte det lättaste alla gånger! Men därimellan är det underbart!
Och tur är väl det?Mysigt att läsa saga i Aarons säng.

Orka?

Kategori: Allmänt

Är less, trött och allmänt slut. Orkar inte mera. Hjärnan är ur funktion. Error lixom. Känner mig överkörd och lessen. Orka fortsätta kämpa?

Gårdagens

Kategori: Allmänt

Gåedagens skörd.

Namnmössa

Kategori: Allmänt

Någon som lagt märke till mina barns underbara namnmössor? Dom är helt fantastiska! Dom är i lite tynnre tyg så passar perfekt till vår och höst.Dotterns är lite stor, men ser det som en bra grej då den ska passa under hennes dagis tid. Namnmössa på dagis är något att rekomendera då dom förväxlar barnens mössor väldigt flitigt!

Aaron har en likadan men med sitt namn och en stjärna där Noora har sitt hjärta.
Jag har köpt dessa hos www.novisendesign.se
Passa på att ge i present då hon fraktar för en billig peng! Vi gav kusin Melina en i 1 års present. Hon fick en ljusrosa. Jag tror hon blev glad för den. (åtminstone hennes mamma tror jag blev det!)

Who cares?

Kategori: Allmänt

Alldeles för ofta känner jag pressen som förälder. Att underhålla barnen, hitta på nya saker, besöka nya platser, träffa nya människor.

Den där pressen kan ofta ta kål på mig! Att hela tiden vara stressad över att vardagen innehåller för lite för att barnen ska vara nöjda.
Men vet ni vad? Jag ska börja tänka om! Dom är absolut inte uttråkade, det är det JAG som är!

Så för att slippa åldras i förtid så ska jag sluta stressa upp mig över detta.
Idag är en sån dag då jag och barnen är extra trötta och slöa.
Vi stannar inne. HELA dagen! Den ni!
Och vet ni vad som är ännu hemskare? Sonen glor på tv. MYCKET!

Idag får det vara en sån dag. Man måste få ha tråkigt och bara sitta inne. Ibland iallafall. Hela förra veckan var späckad och helgen likaså. Då får man ha en slö dag.

Idag skiter jag i att stirra på klockan för att titta hur länge tvn egentligen har varit på.  Sonen kan få en glass efter lunch. Det känns helt okej med socker just denna måndag.

Sen att vi bygger lego, pärlar pärlplatta, leker riddare och pirater och kanske bakar något. Det hör inte hit. Självklart hittar vi på någonting att pyssla med under dagens alla timmar. Men kännslan av MÅSTEN är som bortblåst idag. Och hey axlarna känns minst tre kilo lättare.


Sån här mysig utomhus lek blir det alltså INTE idag. Men det blir det ju alla andra dagar på året så who cares?

Sis

Kategori: Allmänt

Sambo blev orolig för om syrran skulle ta illa vid sig, i ett förgående inlägg där jag skrev "syrran är bra att ha ibland". Självklart var det ett skämt och jag tycker att syrran är bra att ha jämt! Förstås!
Hon är en av dom som betyder mest för mig, hon ställer alltid upp i vått och torrt och är den jag ringer om precis everything!
Hur som så känner jag henne väl och skrev så med skämt i tangenten. Men man vet aldrig hur saker tolkas av läsaren.
Hon har fått en del skit kastat på sig på sistone och är lite extra kännslig, med all rätt!
Jag kallar det dock för bröllops hormoner. Precis som när jag var gravid och extra kännslig för allt. Så är min syster nu! :)
Hon är ingen Bridezilla än men vem vet det kanske kommer?
Jag vet ju själv att jag definitivt kommer vara en då mitt bröllop närmar sig!
Haha watch out!

Hur som så skriver jag detta inlägg så att alla ska förstå hur mycket hon betyder för mig! Alltid!

Brorsans

Kategori: Allmänt

Har ni sett min brors tatuering? Första sittningen klar. One to go.


Aaron kallar den för "stora örnen".

Vi

Kategori: Allmänt

Dotterns torsk är så gott som helt borta. Fick tips från svägerskan att man kunde blanda bikarbonat med vatten och badda på. Men då jag inte hade det hemma beslöt vi oss för att prova med vishy vatten ett tag och se om det hjälpte först. Vilket det verkligen har. Har baddat några extra gånger idag då jag är rädd att det ska komma tillbaka. Baddar nog lite imorn med.

Hon går nu iaf! Våran stora tjej. Vad skönt det är när dom växer upp och klarar en del själva. Tycker jag iaf. Bebis tiden är ju ur mysig den också, men efter många månader av passande och mycket beroende av mamma och pappa så är det lixom skönt när det lättar lite.

Vet ni vad vi har bestämt oss för? Att ungefär var tredje månad ska mina föräldrar ta barnen en natt. Minst! Japp kvalitets tid tillsammans och värna om förhållandet. FAN vad viktigt det är!!
Mina föräldrar är helt med på detta och säger att dom kan ta barnen oftare än så.
Men allt ska funka i praktiken också. Det känns bra och spännande. Kul att ha något att se fram emot!
Resturang besök, bio, pizza framför tvn, filmkväll, shopping, promenader och sovmorgon!

Well that was that.
Later!


Disney

Kategori: Allmänt

Dagen idag har varit fullspäckad. Jag och sambo fick sovmorgon till 08.00. Kan inte minnas när någon av oss fick sova så länge. Skönt va det vill jag lova!
Sen unnade vi oss en lång dusch och en frukost bestående av färskt bröd.
Sen var vi tvugna till att hämta barnen då mina föräldrar skulle bort på annat.

Så vi tog med oss min bror och åkte ut mot bro och syrran + karl.
Där lektes det, spelades spel och fixade tak antenn.
Vi var ute nästintill hela dagen i det fina vädret.
Fick med mig en hel hög med grejer där ifrån.
Både kläder, skor, taklampa, tavla och dukar.
Bra att ha syrran ibland!


Disney trivial pursuit ute. Vem som vann? Jag såklart!

Love

Kategori: Allmänt

Kärlek ända in i benmärgen.

Party

Kategori: Allmänt


Nu drar den här partysugna mamman på fest! Ha en bra kväll allihop!

Presenten med stort P

Kategori: Allmänt

Tänk att en sån här grej kan vara så rolig! Huvudattraktionen idag. Tack moster Lena för den fina presenten!

Morgondagens

Kategori: Allmänt

Morgondagens dricka! Behöver jag berätta att jag älskar Rosé?

Torsk?

Kategori: Allmänt

Min dotter har fått torsk i munnen!?
Har ingen som helst erfarenhet av detta på någon utav barnen. Om jag ska vara ärlig visste jag inte ens att det var möjligt när dom var så pass stora?
Hur som så är det anntagligen det hon har fått och det verkar klia?
Någon som har erfarenhet av detta?

Hon har varit vit på hela tungan nu i ett par dagar så idag sökte jag på nätet.
Det enda man kan göra är det där med kolsyrat vatten. Men också koka nappar och nappflaskor. Så det har jag sysslat med på förmiddagen.
Vi tog en sväng till ica och apoteket också och bytte ut alla flaskor.
Insåg att vi haft dom alldeles för länge redan.
Vi kokar dom ju från och till men till slut måste dom nog bytas ut.


Som vanligt kör vi ur MAMs sortiment. Vill dock ha dom som är utan luftringen i botten nu. Alltså inte first bottle. Noora är så pass stor att dom andra passar henne bättre. Men hey bor man i knivsta får man ta vad som erbjuds...

Jag avskyr sånt här! Jag ser bara bakterier framför mig och vill bara sanera hela hemmet.
Byta lakan, damma, städa toan extremt noggrant, tvätta skötborsbädd, tvätta prydnadskuddar, diska leksaker, dammsuga skura, tvätta mattor, tvätta gardiner, tvätta soffan osv.
Och utöver detta tvättar jag och spritar händerna tills dom svider. På mig, på barnen.

Jag avskyr bakterier och sjukdomar!!

10 Maj

Kategori: Allmänt

Well gårdagen var minst sagt späckad. Spenderade dagen i uppsala med dotter medan syster avverkade lite jobb. Vi shoppade lite och fikade lite jag och sessan. Ack så trevligt det var! Hon blev lika glad varje gång hon fick ta emot en påse av kassörskan. En blivande shopping tjej kanske?

Vi åkte direkt från staden, efter en god lunch till dagis för att hämta Aaron. Där var det bestämt för en playdate efter dagis och vi tog den hemma hos mina föräldrar då det faktiskt var fint väder. Vi var ute nästan hela eftermiddagen med lite fika på filten ute.
Sonen är dock otroligt trotsig vissa dagar och gårdagen var just en sån dag. Inte speciellt rolig att leka med tyckte kompisen men det gick väl ändå.

När regnet började komma fick vi skjuts hem av syster och då var det bara att börja med middagen. Efter middag var det bad dags och sen mys framför bolibompa. Sen efter där någongång kom min karl hem också. Han är hemma inte allt för tidigt nu för tiden.
Men så är det och jag har inga problem med att vara ensam med barnen. Inte nu när Noora börjar komma upp i ålder. Hon är ganska så lätt numera. När hon var mindre var det jobbigare att vara ensam kvällstid. Men hey jag ser det bara som att jag blivit starkare!


Systemet

Kategori: Allmänt

Har varit och lämnat sonen på dagis precis. Snacka om att han trivs på det stället! Inte ens tid att säga hejdå längre. Känns skönt att han har fått en nära vän där också som vi faktiskt träffar utanför dagis. Det märks att det är otroligt nyttigt för honom. Det här med andras leksaker och vänta på sin tur, vänta tills kompisen är färdig med maten osv. Jag menar det får han ju självklart lära sig på dagis och där är det nog en självklarhet. Men det är det inte hemma. Han har aldrig lånat ut sina leksaker förrut osv.

Hur som så gick jag och Noora och bytte vagn hemma hos mamma och pappa. Dom hade våran extra vagn i förrådet. Vi bytte för att vi ska ta en tripp till uppsala idag. Närmare bestämt systemet. Har inte varit in på ett system sedan jag väntade Aaron och skulle köpa alkohol fritt. Så jag har ingen aning om utbudet. Vad dricker man nu för tiden?

Annledningen för att jag ska köpa just alkohol är att våran kära vän Daniel fyller 30 den 13 maj. Men han ska firas med dunder och brak på lördag!
Alexander och jag ska gå på fest som ett par! Vet ni när vi gjorde det senast?
På min studentskiva för fem år sedan!
Det ska bli super skoj att få klä upp sig, att dansa, äta god mat, träffa folk och dricka!

Barnen sover över hos mormor och morfar. Första gången för sessan att sova borta. Scary! Är iallafall glad över att vi har så pass nära relation med mina föräldrar. Tror därför inte det kommer vara några problem. Alls.

Känns ändå lite mystiskt. Hon är ju över året och det är iallafall lite betryggande. Men hon känns ändå liten. Aja nu är det bestämt såhär och det ska bli kul!

Snart kommer syrran och hämtar oss!
Later!

Tävling

Kategori: Allmänt

Jag tävlar om en Clinique handkräm hos min vän Catya. Gör det du också!Hennes blogg hittar du på www.catya.se

mmhm...

Kategori: Allmänt

Visste ni om att Skådespelerskan January Jones (mad men) torkade sin moderkaka, efter att ha fött sonen förra året, sedan lät hon dom tillverkas till piller som hon nu petar i sig.
Var det alltså så man skulle ha gjort?


January Jones

Loka likes mash-ups do you?

Kategori: Allmänt


Loka jordgubb och lakrits. Anntagligen den godaste dricka jag druckit. Dessutom får den bort mitt fruktansvärda lakrits behov då den smakar lakrits godis. Denna kommer jag dricka hela sommaren lång!

Jag har även provat den med banan och ja helt okej den också. Dock saknar jag kokkosen som var förra årets smak. Kan bli ledsen ända in i själen när jag tänker tanken att jag kanske inte får smaka den igen? Buhu

Kusin vitamin.

Kategori: Allmänt

Idag fyller barnens första och än så länge enda kusin 1år! (om man ska räkna hel kusin för en halv finns med också. Och barn nr två ligger i magen men kommer snart ut till oss) Kan ni tänka er att jag och min svägerska låg på bb samtidigt? Men i olika städer då förstås. Konstigt hur allt kan bli.
När jag fick Aaron ville jag inget hellre än att någon av våra syskon också skulle skaffa barn så mina barn fick kusiner i någesånär samma ålder.
Tänk att det blev så! Men två år senare.
Våra döttrar är födda dagarna efter varandra.
Tror att det är en på miljonen. Eller nått. Iallafall samma år.

Så vi säger Grattis till finaste Melina!


Bild tagen förra helgen hos svärföräldrarna. Min karl med sin systerdotter och dotter i knät. 1åringarna!

Ett år prinsessa

Kategori: Allmänt

Våran alldeles perfekta fina dotter fyller 1 år idag! Hennes allra första födelsedag. Det känns i hela mig. På någe konstigt vis. Nooras födelse är något jag alltid kommer minnas som en vacker händelse. Det är bland det bästa jag varit med om. Känslomässigt, psykiskt och fysiskt.

Aarons var ju självklart en lika stor händelse (om inte större eftersom han är min först födde) men den gången var jag rädd. Det gjorde fruktansvärt ont och tog lång tid (tyckte jag då, men nu efteråt förstår man att fem timmar är lite för en förstföderska) och jag sprack mycket. Ja jag var ny på allt och vi fick stanna på BB några dagar. Amningen skulle igång och som dom allra flesta vet så är amningen bland det värsta jag gjort. Bara jag tänker på amningen kommer alla hemska kännslor tillbaka till mig.

Nooras födelse var snabb, ganska så smärtfri (kanske just för att den var så snabb?) och allmänt vacker. Jag och Alexander njöt av varandras sälskap och skrattade flera gånger. Barmorskorna var fantastiska och ut kom min stora tjej med navel strängen två varv runt halsen.
Hon föddes 07:05 på morgonen den 8 maj. Vi blev inskrivna strax innan 05:00.
Det hade gått snabbare om dom tagit hål på vattnet fortare. Men jag fick inte helt som jag ville på den fronten.

Vi njöt av varandra under dagen medan storebror hade mys med mormor och morfar. Strax innan 18:00 samma kväll var vi hemma igen. Jag var så otroligt lycklig den dagen.

Dagen efter togs det tunga beslutet att lägga ner amningen. Jag fick ta en hel del kritik men också en hel del bra peppning. Många förstog mig.
Idag kan jag se tillbaka och säga att det är det absolut bästa beslutet. För mig, för oss alla.

Jag är en otroligt stolt två barns mamma till två fantastiska barn. Dom är min glädje, mitt liv.


Jag, några dagar innan förlossning.
Lycklig mamma med skrynklig liten.
Lycklig pappa med skrynklig liten.
Storebror möter lillasyster för första gången.
Syskonmys.
Noora vägde hela 4030g när hon föddes. Hon mätte 51 cm i längd.
Så det där med att vi skulle få en liten dotter var helt fel. Vi fick en stadig tjej som läkaren senare sa. Här görs det rediga ungar!

kabel lös

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats med en massa lek. Killarna leker super bra tillsammans. Skönt för oss mammor.
Vi knatade hemåt efter lite lunch och ute lek. På vägen hem svängde vi in på knivstas utbud av butiker och hittade en varsin keps åt ungarna. Mycket välbehövligt. En urgullig baddräckt till Noora slank med också.
Nu har vi ätit mellanmål och ungarna fick titta på Robin Hood. Dumt att titta på film i detta sköna väder men när vi varit ute så mycket redan så fick det gå an.

Jag har ingel kabel mellan dator och mobil. Vilket är förbaskat synd nu när man börjat blogga. Tar ju så mycket fina kort med mobilen. Får se om jag kan lösa det.

Vad gör ni denna fina vårdag?

Rör ej!

Kategori: Allmänt

Idag ska vi iväg på en playdate. Jag har haft turen att träffa Maria, värdens mysigaste mamma som har värdens mysigaste barn. Aaron går på samma dagis som den större av hennes barn, medan hon själv går hemma med liten precis som jag.
Tänk vad skönt det är att bara ha någon som man KAN hitta på något om man skulle vilja. Nu kan jag inte påstå att vi är bundisar men hon finns där. Gud så mycket det betyder!

Annars så har jag en soffklättrare hemma som bara ska upp i soffan. Det där med ner är lite svårare fortfarande men hon börjar bli duktig. Dock kan jag inte titta bort ett endaste ögonblick.

Men jag är sån att jag vägrar plocka bort saker i hemmet. Ungarna ska lära sig på en gång vad man får röra och inte. Det blir ett himla spring och tjat men det är det värt. Aaron rör aldrig saker i andras hem utan att fråga och det tror jag kommer därifrån. Helt klart. Självklart är farliga saker, mediciner osv utom räckhåll.
Resten blir det tjat om.
Noora är dessutom snäppet envisare än vad aaron alltid varit. Hon är en dam med riktigt hett temprament.
Undra vem det kommer ifrån?

Ignorera sambo

Kategori: Allmänt

Karln smaskar på mina hembakade drömmar från frysen. Åh vad jag också vill ta en! Eller iallafall en halv?

Nää jag tar min loka och låtsas att jag varken ser eller hör honom. Uppdrag ignorera sambo igång!

Devil

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats hemma hos mina föräldrar. Idag igen.
Karln jobbade så för att barnen ska få vara ute i vårvädret är det lixom lättast så.
På eftermiddagen när sambo kom hem från jobb åkte jag och mamma och storhandlade.
Kylen och frysen är proppad och det känns alltid lika skönt.
I veckan är det 1års dag som ska firas och fixas. Tänk att min lilla prinsessa fyller 1 år!

Min son är tre års trotsig och jag känner inte ens igen honom vissa stunder. Från att vara glad och snäll och tänka på andras bästa till att skrika, slåss, irretera och ha sönder saker. Jag håller på att bli galen!
Dotter är inte mycket bättre hon. Hon 1års trotsar och krånglar vid läggning. Hon har börjat kasta mat och klättra upp på allt hon kan.
Behöver jag säga att jag är upptagen om dagarna?


Ser ni dom små jävulshornen?

The dress

Kategori: Allmänt

Gårdagen var minst sagt påfrestande.
Senaste tiden har det känts som om det mesta är emot oss. Ingenting går som planerat och allt det vi trodde varit säkert är visst inte det längre det.

Jag mår sjukt dåligt över min sarjade kropp. (jag har fött två ungar get over it?) Kan inte komma över att jag fortfarande ser gravid ut. Typ fjärde månaden. Väntar bara på kommentaren "men så roligt! när är det dags?" För den kommer, det lovar jag!

Hur som så var det klänningsjakt som stod på schemat igår. Jag hade hittat den. The dream dress till det kommande bröllopet i sommar.
Lång klänning hade jag redan bestämt mig för.

Så fanns den där. Mitt framför mina ögon på datan.
Dock slutsåld.
Ombloggad och poppis.
Besöka butiken och den fanns! Tidigare i veckan när jag INTE hade tänkt köpa klänning. Tiden fanns inte ens till en provning.
Det var det gårdagen var till för, prova och förhoppningsvis köpa klänning.
SLUT!
och åter SLUT.
Överallt. Vi ringde och vi ringde. Jag var desperat. Tårarna tryckte i ögonvrån.
TUR, var FAN är du när jag behöver dig??

I bakfickan visade det sig senare...så där för nödsituationer.
Arlandastad. Japp det där bortglömda stället som ingen tycks ta sig till längre. Dom hade flera. I olika storlekar dessutom. Tur det då jag behövde en storlek större än jag någonsin trott?
Där försvann yterligare lite självkännsla under skosulan...

Well jag har några månader kvar att göra lite åt saken. Jag har ju börjat ordentligt med kosten igen. Det blir jag påmind av både dag som natt. Huvudvärken i början är förskräcklig!


H&M 499:- Priset gjorde den en gnutta snyggare än vad den redan är! Den är min! Bara min!
Nu är skor nästa problem. Men hey det känns som en fis i rymden om man jämför med the dress!

Vitamin e

Kategori: Allmänt

Tänker rekomendera en väldans bra serie till ansiktet från the body shop. Serien heter vitamin e och jag är super nöjd med den. Den luktar dessutom super fräsht! Alltid ett plus lixom.Som ansiktsmask använder jag deras underbara lermask som drar ur alla hudens orenheter. Man riktigt ser all skit den drar ur! Kan jag rekomendera starkt.


Allt detta går att köpa på the body shop.

Daddy

Kategori: Allmänt

Pappan i huset är äntligen hemkommen. Saknad är han lika mycket varje dag. Vi har varit ett par i fem år ganska så exakt han och jag. Ändå saknar jag karln så det gör ont varje gång vi är ifrån varandra. Jag vet att det kallas kärlek för jag är verkligen kär, men ibland kan det faktiskt vara lite jobbigt. Jag köper inte det där ordsptåket "det kan vara bra att sakna". För det tror jag inte ett skit på! Kan vara bra att sakna sådana människor som man faktiskt BEHÖVER sakna för att kunna hålla sams och ha roligt tillsammans. Men jag behöver INTE sakna min karl. Någonsin. Hur som så önskar jag att den där känslan kan infalla att det är SKÖNT att vara ifrån varandra. Men än lyser den med sin frånvaro. Kanske kommer den om 20 år?

Vi sitter iaf och inväntar kvällens sälskap som består av Syster + karl och lillebror. Med sig har dom kvällens middag från grekens. Hoppas jag!Yesterday

Kategori: Allmänt

Igår for jag och mamma till staden för att mamma behövde skor. Inte jag. Men lik förbannat kom jag hem med ett par! Men jag menar seriöst 99 :- Finns sådanna låga summor numera?99:- på skopunkten.

Letade ihjäl mig efter den perfekta pipmuggen till sessan också. Storebror har en så såklart så måste hon också ha en! Är det så resten av barnens uppväxt nu? Ska han ha, ska jag också?


Hur som så kommer den från Tommee Tippee och är strålande! Sessan fick med handtag för dom yngre medan brorsan har den utan för dom äldre. Den är super! Man kan tippa på dom hur mycket och länge som helst, inte en endaste droppe läcks ut. Tips!
Å ja sessan fick en blå då det rosa inte går att få tag på. Men inte suckar hon för det inte. Inte hennes mamma heller. Eller okej lite då kanske.

Xlash

Kategori: Allmänt

Har börjat kampen om längre ögonfransar och bryn. Dom i min närhet vet att jag äger knappt något av det. Alls. Ögonbrynen är två streck som inte är speciellt håriga alls. Hur jag än sparar och låter bli att noppa, inget!
Ögonfransarna är så korta och få att jag lika gärna kunnat vara utan.
Hur som så vet jag att man kan få ögonfransförlängning. Vilket är toppen!
Men vem har råd och tid till att springa varje månad och fixa till dom i typ 3 timmar?
Inte jag iallafall.
Så hey som alla andra bloggare så kom denna hem till mig i förrgår.Hey I´m villing to do whatever it takes...

Återkommer med resultat. Xlash ögonfransnäring hittar du på xbeauty.se

I am back!

Kategori: Allmänt

Segt är väl det rätta ordet antar jag. Vad som är segt? Jag! Jag ska försöka börja skriva igen. Inte för någon annans skull utan för min egen denna gång. Det är ju så otroligt roligt att gå tillbaka och kika igenom sen. Om några år. Vad jag egentligen pysslade med. Nu.

Mycket snurrar i mitt huvud.

Viktnergång, kost, träning, tuttar, ögonfransförlängning, ögonbryn, matlagning, pengar, städning, sommarplaner, dagisplaner, tvtittande, a-kassan, försäkringskassan, FOSS, tenta resultat, nästa tenta, pengar, syrrans bröllop, klänningar, skor, pengar.

Typ lite så.

Så vad av detta ska jag börja skriva lite mer om? Kanske träningen och kosten och det hela?

Har börjat ett mål för att bli av med många grav kilon. För mig är det skit svårt och jobbigt att gå ner i vikt. Kanske är det så för alla? Hur som helst så äter jag så nyttigt jag kan (inga kolhydrater helst!) och tränar lite varje dag. För mig handlar det om att få in det i en fungerande vardag. Jag kan inte äta efter en speciell diet som kostar familjen en massa pengar, nä jag äter husman men tar bort kolhydraterna.

Träningen lägger jag in tre dagar i veckan efter dagislämning. Går powerwalk hem och hoppas sessan somnar i vagnen. Gör hon det springer jag vidare väl hemma på crosstrainern. Absolut minimum 20 minuter. Efter det styrka och diverse övningar. Eftersom jag inte har varken tid eller pengar till något gymkort är detta den smidigaste lösningen hitintills. Dom andra dagarna i veckan försöker jag få in så mycket träning som är möjligt. Ofta blir det en powerwalk ute när karln är hemkommen.

Om det ger resultat? Jag har gått ner 13 kg sedan första januari.
Men inte att glömma så har jag hela april månad haft ett break då jag var tvungen att lägga hela min lediga tid till plugg.
Jag åt vad jag ville och rörde inte på mig ett dugg.
Gick upp ett kilo under denna månad.

Well I´m BACK!
Kilot är borta igen....