aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Tadaa

Kategori: Allmänt

Sitter och kikar på Leila. Underbart!
Har varit iväg och handlat med min mamma, bror + flickvän nu på kvällskvisten. Bra där.
Börjar må bättre. Tror jag. Ringde hem sambon vid lunch. Orkade inte längre. All ork var som bortblåst. Bäst som han är kom han hem på studs. En ipren och lite sömn senare så mådde jag bra. Riktigt bra. Konstigt faktiskt när jag har varvat ipren och alvedon sedan i fredags morse utan resultat. Och sen så vips så försvann både huvudvärk, nackspärr och halsont? Ja lite tjock i halsen är jag än, jag har troligen förlorat rösten till imorn med tanke på hur jag låter just nu. Men det gör jag alltid så inge nytt där. Kanske ska börja prata mindre?

Jag ska som vanligt står för dessert på julafton. Min snälla mamma lämpar alltid över det till mig för hon vet hur glad jag faktiskt blir. Det lutar åt två juliga pannacottor i år. En glögg pannacotta och en saffrans pannacotta. Tänkte prova att gör dom nu i helgen för att veta om dom är goda eller inte. Det är inget jag gjort förr så för att vara på den säkra sidan.

Noora har fått två tänder i nedre käken och är extremt grinig. Ska bara bli buren hela dagarna helst och detta tar på krafterna. Aaron hamnar lite bakom vilket jag inte gillar. Alls. Hon är dessutom superförkyld och sambon får sova sittandes med ungen. Iaf dom senaste två nätterna. Kan denna natt bli bättre?


Leila Lindholm. Ny serie på 7an, onsdagar kl 21.00.

Så där ja...

Kategori: Allmänt

Är sjuk. Som fan! Jag mår som en påse skit och börjat tippa på nån influensa? Hade feber inatt och huvudvärken sitter i än...
Alexander skulle ha jobbat idag och bokat upp sig på jobb och allt. För jag kände mig ju bättre igår eftermiddag. Sedan kom febern.
Hade världens skuldkännslor över att han var tvungn att vara hemma. Men jag hade aldrig klarat att ta hand om barnen en dag som denna. På detta så har Noora blivit tok förkyld igen! Alltså detta är hopplöst och det går bara runt och runt...
Aldrig får vi alla vara friska...
Hu löser andra sånt här?
Nu är stora frågan om sambo ska vara hemma imorn me...jag mår ju inge vidare men vill inte att han ska hamna i dåliga dager på nya jobbet. Help!

Money

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt känns allt värt det.
Efter samtal med banken i veckan och idag har vi fått klart för oss att vi sköter våran ekonomi galant. Det är super skönt för mig att höra då jag är extremt dålig med pengar. Dom brukar vara slut i samma stund dom landar i min ägo. Sån är jag, har alltid varit. Har alltid resonerat som så att man kan vara död imorgon så varför spara? Jag lever i nuet helt enkelt.

När man får barn och ska vara en ansvarsfull mamma ändras det där något. Innan barnen var min och sambons intresse att shoppa. Vi gjorde det så fort vi fick chansen. Sen kom Aaron och man insåg hur dyrt det var med barn. Det är inte direkt billigare idag när vi har två.

Men så till saken. Efter att ha pratat med vänner och bekanta har jag insett att vi betalar extremt mycket på vårat lägenhets lån. Eller ja vi har tre lån allt som allt. Två på lägenheten (botten och topp ) och ett på bilen. I vilket fall så betalar vi av så mycket på amortering att vi har inte råd att spara och ha en buffert vilket har grämt oss en längre tid. Vi vill ha råd med en buffert. Så vi tog kontakt med banken och dom ville göra en värdering på lägenheten våran.
Eftersom att vi renoverat en hel del och att priserna stigit i detta område så visade det sig att lägenheten gått upp med 300.000. Och eftersom vi betalat av så mycket på lånet har vi egentligen inte mycket kvar i lån, för att bo i en lägenhet på 77 kvm i detta område.

Därför bestämdes det att lånen slås ihop till ett och vi ska amortera mindre. Banken kunde inte ens förstå hur vi haft råd att amortera så mycket som vi har de senaste tre åre. Eftersom att jag gått hemma dom tre åren utan jobb kan inte jag heller fatta det...

Som läget är nu har vi inget alls på avbetalning heller. Inga krediter. Nothing. Ändå så har vi det bra. Jag köper kläder åt barnen varje månad. Åt mig och sambo någon gång ibland. Vi har haft råd med en del renoveringar och vi har alltid mat på bordet. Vi äter det där lilla extra på helgen och unnar oss saker då och då.
Fan vad bra vi är!!

Blä

Kategori: Allmänt

Mår inge bra. Har egentligen inte gjort det på hela helgen. Kronisk huvudvärk sedan i fredags morse. Ögonen vill bara blunda och kroppen sova. Är förkyld med halsont. Alexander är hemma idag. Med barnen, dom är lite små risiga dom också....Jag är ju inte någon rolig och glad mamma idag direkt.

Cheetah

Kategori: Allmänt

Har ni sett snyggaste haklappen jag har köpt åt dotra?


Cheetah serien ifrån Elodie details är det snyggaste jag sett. Den kom hem md galje å allt! Haha.
I vinter sitter min dotter självklart i denna i vagnen:


Den ligger i garderoben och bara väntar på att få bli använd! Kylan var är du??

Fyndat

Kategori: Allmänt

I slutet på förra veckan blev det bara tok mycket, jag träffade en vän + barn både onsdagen och torsdagen när våra stora barn var på dagis.
Syster hann komma förbi en sväng på torsdagen och vi alla lunchade ihop.
Helgen är snart redan förbi, eller ja jag ska njuta av hela denna underbara söndag först förstås!

Igår blev det storhandling vid arlanda stad och vi passade på att köpa det sista till barnens julaftons kläder.
Då mamman min redan köpt Nooras klänning och Aarons byxor var det bara lite kompleteringar som behövdes.

Det blev sedan donken denna helg igen...illa men ack så smidigt.
När vi kom hem satte jag igång med lussebulls bak och sedan kom våra kära vänner Kajsa och Daniel på besök.
Dom stannade hela eftermiddagen och det beställdes grekiskt till middag.
Sedan blev det chips till "så mycket bättre".
Dom åkte hem strax efter 11 snåret.
Dom är fantastiska vänner och verkligen några som förstår oss, även om dom själva inte har barn. Vilket är super skönt för både mig och Alexander att faktiskt ha ett par riktigt bra vänner. Känns sällsynt these days.

Noora vaknade strax innan kl 6 imorse och det var bara att pallra sig upp. Killarna fick sova vidare till strax efter 7 iaf.
Idag ska jag och min kära mor till en jukmarknad ute i steninge. Hur mysigt som helst ju! Ska bli skönt att komma lite hemifrån och bara vara. Skönt för Alexander och barnen också att vara lite ifrån mitt bestämda jag.


Nooras fina julaftons klänning. Kostar 199 kr på lindex.
Jag har valt att det fick bli en röd body under med ett par lite finare vita strumpbyxor till. Stog i valet och kvalet om det skulle vara vit/röd body och vita/röda strumpbyxor till. Men jag tror mitt val blev bra.


Sötaste hårbandet ever får hon ha i håret. 30 kr från HM.





Aarons gubbbyxa. Han har en vit skjorta och en röd /vit jul slips sedan tidigare. Men jag ville ha en tröja/kofta till. Efter mycket letande fick det bli en sådan hära:


Tröjan går lös på 99 kr på HM. Byxan såg jag var på rea igår och gick lös för 100 lappen. Vilka fynd!

Att det sen var rea på HM och att jag fyndade en leopard klänning till Noora för 50 kr och en supersöt prickig topp för 30 kr. Det är en helt annan sak....

Dags

Kategori: Allmänt

Årets julkort damp ner i brevlådan igår. Jag är nöjd eller ja det var inte det lättaste att få två små knoddar att titta in i kameran samtidigt. Helst ska dom ju se liite glada ut också. Så ja dom vart helt okej. Dom är redan skrivna och nu ska jag bara köpa frimärken så har jag lixom det ut världen. Nästa stopp är kalenderna. Dom är det lite mer pyssel med. Då varje bild gärna ska komma från rätt månad lixom..

Julen ska snart fram...de första julklapparna är köpta och jag letar febrilt efter en varsin julstrumpa till barnen. Men jag börjar ge upp. Aaron får en sånhär "färdig" julkalender iår med troll i. Tycker att han är lite för liten för att uppskatta en som jag skulle göra själv med en massa små saker. Finns inte så mycket små saker han skulle gilla...det får bli ett annat år.

Sedan kommer vi till bakningen. Stort lass med lussebullar måste göras snart, helst denna vecka. Sen ska jag och Aaron göra vårat första pepparkakshus. Det blir kanelkaka,adventskaka och knäck. Dom självklara rocky roadsen och pepparkaks cheesecake. Kanske att jag gör kola eller nogat med nöt i.
Sedan blir det förstås pepparkaks bakning också.
Mycket står på schemat men det är ju hur roligt som helst ju!
Jag bara älskar julen!


lika?

Kategori: Allmänt

För att prata om annat...soffan blev typ blå? Hmm hade hellre sett den grå som det stog på förpackningen...men på kvällen ser den iaf svart ut! haha

Idag är Aaron på dagis för första gången på över en vcka. Gissa om ungen var gla? Han hade inte ens tid att säga hej då. Alla fröknar ville kika på Noora och alla säger att hon är en kopia av Aaron. är hon verkligen det? Jag har inte tyckt att dom varit speciellt lika alls...men nu börjar alla påpeka det. Ja dom har mest fått min karls utseende (thank god!) och Noora tycker jag är väldigt lik sin farfar i vissa uttryck.


Aaron runt 7 månader


Noora 6 månader

om och om igen

Kategori: Allmänt

Det verkar vara ett hjul som bara fortsätter...jag vet att jag inte heller hört av mig! Säger inget annat. Meen jag har inte dragit ihop nått och skitit i att bjuda någon av oss alla som umgicks. Hade jag dragit ihop nått kul någon födelsedag eller liknande hade jag bjudit ALLA. Men nu har jag inte det...så är det med den saken.
Nu är det som det är och jag känner mig sviken. Det här är min blogg och jag tänker fortsätta skriva ut mina kännslor här.

Jag menar inte att såra någon tillbaka...men om ni läser vill jag faktiskt att ni ska förstå hur jag känner inför allt det här. Jag menar på allvar tänker inte NI när ni tar alla gruppbilder på er och lägger ut på facebook att jag är den ENDA som inte är med på dom? Och att jag ser allt detta?
Tar det lite som ett hån...
Men jag erkänner fortfarande att jag inte heller hört av mig, men nu låter det på många att jag borde varit först på att göra det också...varför tog då inte ni steget när jag fick barn? När jag var inne i en förlossningsdeppression och behövt er alla? Det var knappt någon av er som ens hörde av er när det största i mitt liv kom till jorden. Kanske tappade jag lusten redan där...för är det inte så att när man behöver ens vänner som mest, och dom lyser med sin frånvaro så ger man upp lite?

Nu är det som det är och jag känner som jag känner.
Just den här tiden också när allt annat redan är åt helvete så sätter vi lite grädde på toppen också. Perfekt!
Går och gräver ner mig en smula.
Men tyck inte synd om mig! Inte det jag fiskar efter....har satt mig i situationen själv. Ska jag vara ärlig trodde jag  ni brydde er så pass lite att ni inte ens skulle kommentera.
Ack så fel jag hade...

That´s what friends are for?

Kategori: Allmänt

Blir frustrerad. I helgen hade mina gamla klasskompisar träff igen. Tror nån fyllde år till och med. Jag blev inte bjuden. Såklart.
Jag fattar det hela med att jag också måste bjuda till. Att det ska komma från allas håll å blabla... MEN och detta är ett stort sådant, jag menar inte att bli tillfrågad varje helg om nån ynka krog utgång! Det intresset har jag inte längre. Det är inte det detta handlar om. Jag vill bli medbjuden när gamla gänget ses. När alla dras ihop för att göra roliga saker tillsammans. Inte annars. Det begär jag inte alls. Jag menar såå rolig är jag inte!
Jag kallar det utfrysning.
Men nu har det hänt på tok för många gånger så jag räknar inte nån av dom som en vän längre...Alls. Vänner gör inte så. Men å andra sidan verkar det inte som att dom räknat mig som vän på väldigt länge heller så. Jag antar att det går jämt ut?

Jag gottar ner mig i dom vänner jag faktiskt har, som ställer upp i vått och torrt. Stick and stones.
Carolina (den fina)
Rose-Marie (mitt allt)
Kajsa (du underbara)
Sandra( för alltid)
Syrran (har jag nå val? haha)

Och jag bryr mig faktiskt inte om nån av dom läser detta. Får gärna kommentera också. Men tar inte åt mig ett skit. Tycker inte jag gjort nått fel alls. Förutom att jag fick mindre tid med tanke på familjen. Men eftersom dom vänner jag har idag alltid haft förståelse för det så tror jag egentligen inte det är nått problem eller fel alls.

Så nu har jag fått det ur mig!

Noora har lärt sig kräla! Stora tjejen! Hon är duktig dessutom. Så nu är det slut på friden, då hon fick tag på en lamp sladd idag. Ohno!


Carro


Kajsa med en liten Aaron


Rosie


Sandra och jag


Syster + karl och en liten Aaron.

ÖF

Kategori: Allmänt

Sessan sover!? Det här är nog det längsta hon någonsin sovit i sitt 6 månader långa liv. Jag är i chock. På riktigt.

Men det såklart att det är en måndag som hon ska sova länge på. Då jag ändå går upp tidigt för att hinna dush och annat innan vi går till öppna förskolan idag.

Vi har bara varit där en endaste gång sedan Noora föddes. Tycker egentligen det är för mycket ungar, för mycket stiss. Men barnen uppskattade det något enormt sist, så även om jag var helt slut i skallen efter 1 timme så gör jag det för deras skull.
Noora skrattade sig igenom hela sång samlingen medan Aaron föredrog fika med Marie kex. Själv uppskattade jag att komma ut.
Ut, utanför lägenhetens instängda dörrar.

Later!

Barret

Kategori: Allmänt

För mig är mitt hår otroligt viktigt. Jag använder bara bra skit i mitt hår.



Schampoo och balsam fråg TIGI Bd Head. Luktar gudomligt. Nu använder jag den röda som ger extremt mycket fukt. Eftersom jag blekt håret mycket på senaste tiden är det ganska så slitet, så jag kör på den röda tills det lixom blivit starkare. Men tro mig detta schampoo är som guld för håret!

Som inpackning någon gång ibland använder jag en såkallad färgbomb.


Revlon Nutri Color Creame
Jag har färgen nr 513, Kastanie Intensiv
Den funkar som en inpackning men ger samtidigt lite färg och lyster till håret. När jag började få gröna skiftningar efter att ha gått från blond till brunett använde jag denna istället för att färga hela tiden.

Tip of the day!

Weekend

Kategori: Allmänt

Helgen har varit bra. Effektiv. Som vanligt faktiskt. Eftersom att jag inte har något körkort har vi alltid sett till att alla ärenden/träffar ses på helgerna. Vilket också resulterar i att helgerna går sådär förbaskat fort.

Lördagen bestod av ett uppsala besök. Inhandling av blöjor, mat och soff färgen. Tog en tripp till chilli och köpte två super gosiga filtar att ha i den ny färgade soffan nu i vinter.
Sedan blev det lunch på donken. Alltid uppskattat.
Efter det stog däck byte på bilarna på schemat.
Pappa tog med sig sonen hem till mormor och morfar där däck byten sker smidigast.
Jag och Noora stannade hemma för att färga soffa.
Noora somnade dock så fort grabbarna åkt och jag fastnade i en film jag velat se länge. Den verklighetsbaserade "Into the wild".

Killarna blev borta länge och Noora bara sov.
Filmen var bra och jag njöt av lite lugn och ro.
Sedan blev det god middag och familje mys. Barnen somnade tidigt som vanligt och jag och karln fick egen tid med varandra.


Våra nya pläder från chilli


Idag stog däck byte på firma bilen på schemat. Det gjorde grabbarna ute på gården medan jag och Noora tog en långpromenad så att hon fick sova i vagnen.
Sedan blev det lunch i form av våfflor med sylt och grädde.

Efter det lämnades Aaron till mormor, hon plockade upp alla tomtar och det bara måste Aaron få vara med på.
Då drog vi in till stan för att inhandla mer färg till soffan för jag var orolig att det inte skulle räcka.
Så blev jag avlämnad hemma för städning och fortsatt färgning av soffa. Puh...

Så nu sitter jag här. Ska snart hem till min mor och far där det skall bjudas på middag.
Konstigt att vara själv hemma. Skönt.



Soffan

Kategori: Allmänt

Min kära vita soffa är på väg att bli svart...sorgligt. Tänk vad man ger upp för att vara förälder. Haha skämt å sido. Jag har varit iväg och köpt textil färg idag och provar på att färga soffan själv istället för att köpa ny klädsel på ikea för 2500 kr.
Återstår att se om det var värt det.....


Goodbye....


And hello...

The lööve

Kategori: Allmänt

Det är kul att ha börjat med bloggen igen. Igår kväll satt jag och läste igenom gamla inlägg, so fun! Dessutom kan jag jämföra barnen sinsemellan. Både hur dom såg ut och deras utveckling.

Noora har börjat krångla lite nattetid. Varför vet vi inte. Hon har alltid varit som en klocka och alltid bara vaknat en gång per natt. Nu kan hon vakna runt två gånger men dessutom vara ledsen! Konstigt det dära med deras faser. Visst att hon är förkyld men det borde inte bero på det. Det låter mer som att hon har ont....tänder? Det har jag sagt länge nu men det konmmer aldrig några fördömda tänder!

Aaron är ju blöjfri, har varit det sedan han blev två år. Allt har alltid funkat super smidigt och jag kan räkna på mina händer hur få gånger han har kissat på sig. Det har hänt kanske fyra gånger på dagis totalt. Han är super duktig. Han har ju självklart blöja på natten fortfarande men den är nästan alltid torr nu för tiden så snart kan vi ta bort det också, men... och ja det finns ett men, han har fått för sig att han inte vill bajsa på pottan/toan.
I början gjorde han det men nu bara vägrar han. Han ska ha blöja då helt enkelt.
Vi har mutat, belönat, lagt blöjan i pottan, läst sagor med honom inne på toan. Men nej inget hjälper.
Jag antar att det kommer med tiden?

Jag är ganska dukig på att skriva negativa saker har jag märkt, glömmer ofta de positiva. För det livet jag lever är det jag alltid drömt om. Min och Alexanders relation är super stark och jag älskar honom så otroligt mycket. Att vi sedan har två fantastiska barn som är friska och väldigt snälla barn är ju bara grädden på moset.

Karriär har aldrig varit intressant för mig, alls. jag menar jobba bort livet? Nej tack! Jag lever för något mycket mer viktigt, nämligen barnen. Det är precis så det ska vara. Jag har allt jag någonsin kunnat bett om. (förutom silicon brösten men dom kommer det lovar jag mig själv här och nu! Dom står högt på prio listan.)

Så nu fick jag det sagt också. Kärleken finns där. Måste bara lägga den lite i bloggen också.


Jag vet hon är sådär sjukt söt min dotter! :)

Kvällen...

Kategori: Allmänt

Barnen sover. Och karln? Aaron somnar alltid själv nu för tiden. Han vill det. I sin säng i sitt rum. Med emil skivan på i sterion på låg volym. Gärna med nån bil i handen. Ibland en action gubbe. Han har blivit stor våran son.

Men idag är det inte riktigt som vanligt...då Aaron somnade på soffan i eftermiddags hade jag inte hjärta att väcka honom. ( Läs : Äntligen får mamma en lugn stund och kan titta på vad jag vill på tv och kanske hinna dricka kaffet medan det är varmt ) Så han sov i två timmar i soffan. Noora passade då på att få soffa middag på mamma, lyx!
Så Aaron var inte trött ikväll. Gör inget eftersom att det är helg, men nångång måste han ju somna för natten lixom.
När vi sa till honom att det var sovdags väntade han tills vi stängt dörren, då tändes lampan och brandbilen började släcka bränder igen. Så nu ligger min karl och sover i Aarons säng för att han överhuvetaget skulle stanna i den.

Själv somnade jag under våran chips-läsk- (festis) film-fredag. Eftersom att kvällens film blev UPP (igen å ja jag kan varje replik) så var jag lagom intresserad. Mia Skärringers bok "dyngkåt och hur helig som helst" lockade mig mera. Till slut sov jag som en stock dock. Så nu är jag pigg, när resten sover.

Jag är ganska duktig på att tycka synd om mig själv, men vem ska annars göra det?

God natt!



Nu är det kväller...

Dop

Kategori: Allmänt

Nooras dop som var i september var helt fantastiskt! Dom flesta av våra nära och kära var med och firade sessans dop dag.
Jag och min syster hade lagt ner mycket tid och energi på dop fikat som hölls i staffansgården efteråt.
Det bjöds på smörgås tårta och cupcakes. Samt dryck.
Allt hölls i rosa och vitt. Det blev precis som jag hade hoppats på om inte bättre!


Såhär fina var vi i kyrkan




Såhär fint dukat var det...


Prinsessan var helt slut efter kyrkan.


utanför kyrkan med svärmor och svärfar


Såhär grymma var mina cupcakes!


Och såhär goda var smörgåstårtorna!


Noora fick en handgjord klänning från Alexanders moster. Den är gjord  till henne. Den är fantastisk. Hon såg ut som en ängel! Jag tog kort på henne i klänningen som sedan hängdes över bordet på dop fiket. Alla gäster erbjöds sedan att ta med kort hem om man ville.
Tanterna blev som galna! haha

nu igen

Kategori: Allmänt

För övrigt så ser julen helt plötsligt ljus ut igen. Igår va jag super less på julen och den har inte ens börjat! Men igår bestämdes det att min lilla familj firar hemma hos mina föräldrar med Alexanders föräldrar. Första året vi gör så och jag tycker det ska bli super trevligt faktiskt!

Önske listor:

Aaron:                                       Noora:

Byxor i strl 98 - 104                   Badstol
Lego polis station                       Badrock
Lego brand station                      Täcke och kudde för spjälsäng
Disney filmer                              Lakan
Pyjamas i strl 98 - 104               Kläder strl 74
Pirat kläder                                Mössa
Allt med pirater

Alexander & Marie:
handdammsugare
tassimo maskin
presentkort hemtex
satin lakan
glas
kaffemuggar udda


Typ...
Förövrigt så är barnen sjuka, dunderförkylda. så vi har suttit instängda i vår lägenhet en vecka nu....om jag inte var sinnesjuk innan är jag nog det efter denna vecka! Ta mig härifrån!

Usch

Kategori: Allmänt

Uscha vad jag mår dåligt för tillfället....(hör man inte det överallt nu för tiden?) Jag skyller på hösten. Som egentligen varit helt underbar! Varför blir man då alltid höstdeprimerad? Man? Jag menar JAG förstås....

Allt känns lite tyngre och jag känner mig extremt ensam. Konstigt egentligen men så är det.
När jag väntade Aaron fick jag för mig att graviditeten skulle öppna nya dörrar när det gäller bekantskaper. Ack så fel jag hade. För mig och min sambo har det blivit precis tvärtom! Mina vänner eller ja som jag hade förr, ses utan mig. Ingen frågar, ingen hör av sig. Min karl har sakta men säkert förlorat så gott som varje vän numera.

Jag är ju inte dum i huvet så jag fattar ju att det är oss det är fel på. Men VAD gör vi för fel? Är det barnen som är ivägen? Sånna fall är det ju inte mycket till vänner iaf.

Tror jag måste börja skriva här för att få ur mig allt. Även om vi bestämt oss för att jag måste uppsöka psykolog. Kanske kan jag bli gla igen?



Noora bus har blivit hela 6 månader gammal. Mammas ögonsten!