aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Probobly

Kategori: Allmänt

Klockan är tidigt på torsdags förmiddagen. Men en annan har varit uppe ett tag. Aaron har senaste veckan gott från bra rutiner (sova 19-7 varje natt utan att vakna ) till lite mindre bra rutiner. Nån växa fas igen? Jag gillade den gamla fasen!!

Idag blir det gränby c med min kära mamma. Mycket trevligt ska det bli att få komma ut bland folk. Haha. Måste även köpa lite nytt smink. Boring.

Helgen ser ut att bli bra. Tur att man har vänner som gärna gosar upp sig i soffan och glor på melodifestivalen också. :) Det ska bli vääldigt kul att få träffa mina favoriter igen. Var ett tag sedan nu.

Vem ringer på på ringklockan hemma hos någon som man vet har barn! Pucko. Säger jag alltid när ringklockan går igång och Aaron just har somnat.
Igår gjorde jag exakt samma sak själv. Är jag ett pucko nu?
Antagligen.

Run

Kategori: Allmänt

Nu ska vi iväg till Catya och Alice och ta en fika. Hur mysigt som hels ju. Solen skiner utanför så man blir alldeles bländad. Älskart!

Kul att få prata lite med en till mamma som har barn i samma ålder dessutom.

Skulle bli utgång för min del på lördag. Glad var jag, ända till min älskade sambo påpekade att vi faktiskt inte har råd. En dammsugare står fortfarande på listan som ett måste. Suck!
När ska jag få gå ut egentligen??
Tur att det faktiskt inte står högst upp på listan, för det gör det faktiskt inte. Skulle vara roligt nån gång men som sagt inget jag egentligen saknar. Vem kan missa melodifestivalen by the way? Jaaa jag försöker vara positiv. haha
later....


Mamma jag vet att jag inte får norpa posten, men jag gört endå!

Pucko....

Kategori: Allmänt

Olika grupper. Olika människor som trivs i varandras sälskap. Som har någorlunda samma intressen. Tycker om att prata.
Trodde att det fanns en "mamma grupp" jag menar alla har väl barn!? Då måste ju alla umgås! Eller?

Inte riktigt. Dom som har barn innan mig, som vet hur det är, skrattar nog bakom min rygg och viskar "pucko". Jag var nog ett pucko innan den här resan började. Trodde att barn skulle vara ett av de största kontakt näten någonsin. FEL. Har aldrig kännt mig såhär ensam. Den sociala biten tar knäcken på mig.

Ingen släkting att vända sig till, ingen bekant man sådär bara kan gå över till på en lunch.

Att gå hemma varje dag är en lyx. Men att inte ha någon som helst vuxen kontakt med skratt, diskussioner och alvarliga samtal är den största psykiska påfrestning jag har fått utstå.

Känner sig precis sådär som en liten kan göra när man blir mobbad, aldrig riktigt passa in.

Ens gamla vänner har lixom annat för sig i deras fulla liv, vilket jag förstår har ju också haft det precis så. De mammor jag har träffat har lixom andra mammor, andra släktingar (förstås) som man umgås med på dagar då allt bara känns grått.

Inte jag.

Jobbigt inlägg. Jag vet. Men sluta läs om det inte passar vettja.

Sad

Kategori: Allmänt






                                                Jag har aldrig kännt mig såhär ensam...

Like this....

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag är sämst på att skriva. Jag får väl helt enkelt stå för det. Jag har ingen förklaring.
Då termometen visar -27 och eftersom jag har väääärldens mens värk blir det en inne sittar måndag. Boring som vanligt. Men what to do?

Lillkillen var på 10 månaders koll i fredags och självklart så fick han en "godkänt stämpel " i baken. Duktig kille. Vi har dessutom shoppat upp hela barnbidraget på nya kläder. En ny vår jacka minnsan. Och självklart ett par solglasögon.



Det har blivit en del städ, hundbus och en massa trevliga besök. Tänker inte skriva om allt för det vill ni ändå inte läsa. Det är ju roligare med bilder visst?



Aaron går (ja läs GÅR!) mot dammsugaren som vi fick låna av min mamma. Min är nämligen sönder. Ingen som kan skänka mig en ultra silencer??


Syster och hennes karl och busiga hund var här. Aaron bara älskar Selma!

Annars så har lillen hunnit fått fem tänder, lärt sig ställa sig upp mot allt och lite till, (så numera har han ett konstant blåmärke i pannan) börjat krypa lite smått, (varför kanman ju undra när krälandet har funkat så bra förut?) och lärt sig ta några steg. Det går framåt och inte bakåt iallafall. :)

Sambon och jag var på bio igår och min mor och far var barnvakt halva dagen. Så lovely! Det var väldans skönt att komma bort lite. Nu har jag en sur son vi mina fötter så vi kanske ses någon annan dag. later....

Here I go...

Kategori: Allmänt

Förlossnings frågor:

När fick du reda på att du var gravid?
Ska jag skriva exakt? 19 augusti -08
Blev det en chock?  En aning ja.
Hur gammal var du? 20 år 
Hade du mycket halsbränna? Ja i slutet.
Spydde du mycket? En gång tror jag bara.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nää det tror jag inte.
Hade du mycket foglossning? Lite i slutet men ingen fara.
Hade du sammandragningar? Ja en del när det började närma sig slutet på graviditeten.
Ditt sf mått som störst? 39cm eller någe har jag för mig...
Har du fått bristningar? Alot!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Pojke!
Vad hoppades du på? En frisk bebis.
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja i slutet där också. :)
Hur mycket gick du upp i vikt? ca 20 kg
Hur ser du på graviditeten idag? Pain som faan, helt klart värt det, men ingen höjdare!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade en önskan att slippa använda epidural. Men annars ville jag bara ha en lugn och sansad förlossning.
Gick du över tiden? Nej han kom 5 dagar innan BF.
Födde du för tidigt? Ja fem dagar.
När började din förlossning? 20 April 2009
Hur lång tid tog det? 5 timmar efter att vi kom in på sjukhuset. Jag räknar där ifrån. Hade bara lite värkar innan så.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 6-7 cm
Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna, Absolut!
Var du rädd för något? Att det skulle bli kjejsarsnitt.
Grät du? Nope inte en enda tår.
Skrek du? Nej inte ett enda vrål.
Tog du nått smärtstillande? Bara en jävla massa lustgas!
Blev du sydd? Japp en hel del.
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Alexander, barnmorska och undersköterska. När väl Aaron precis skulle komma ut, kom en till barnmorska in och tröck på maggen.
Hade du någon nära med dig? Alexander förstås!
Hur stor var bebisen? 3685 g och 52cm lång.
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick den heta? Aaron.
Hur ser du på förlossningen idag? Det mest konstigaste och underbarste jag varit med om! Har gjort mig så mycket starkare. Tänk att jag klarade det!
Var det värt det?Utan tvekan. Livets största belöning!

Vi

Kategori: Allmänt

Idag är det våran dag. Exakt i två år har ringen suttit på mitt vänstra ring finger. Grattis på oss älsklingen. Jag älskar dig lika mycket nu som då. Om inte mera!

För övrigt så hatar jag måndagar. Ni som känner mig (typ carro!?) vet om det redan. Men det finns fan inte ett skit att göra. Helgen har varit underbar. Vilket dom brukar ju för sig. Denna helg som kommer ser jag verkligen fram emot! På fredag fyller älskling 24 bast. Detta ska firas med dunder och brak på lördag. Då kommer släktingar och vänner. På kvällen blir det mys med Emely oh Micke. Självklart ska det gluttas på melodifestivalen!

Aaron har lärt sig klappa händrna! Min älskling. Han blir så stor. Han har börjat resa på sig också mot vissa saker. Helst låga saker. Men det är på g! :)

Oboy

Kategori: Allmänt

I know, long time ago. Vårat internet lixom dödde.
Gårdagen tillbringade jag med min underbara vän och hennes gudomligt söta son. Mycket trevligt. Märktes dock att min son ogärna delar med sig. Hmm inte bra.

Fredags kvällen tillbringades sedan hos mina föräldrar där det vart bad (har spa bad utomhus) och en god middag med ett glas vin. Sedan vart det hemgång så lillen fick somna vagnen, så var det kvällsmys. 

Äntligen har detta anlänt: 




Mössa (har den i rosa också)från nelly.com, Barnkläder med eget tryck från babykungen.se.
Shoppade från bubbleroom också. En paljettkofta och ett snyggt linne. Jag är nöjd med alla köp!
Shoppar nästan aldrig på nätet, men nu när man inte kommer ut lika mycket som förr så är det ganska så smidigt. Behöver fylla på garderoben med lite nytt.

Efter en god frukost med nybakta scones och oboy(inte druckit på typ tre år eller nått!) hoppas jag på sällskap till kvällen. Är ju trots allt melodifestivalen. Men vi får allt se....

Rest

Kategori: Allmänt

Tisdag. Tror jag? Har lixom varit i min lilla "sjuk bubbla". Tror den är över nu. Börjar äntligen få i mig lite mat, vilket innebär att jag blir lite piggare. Sambo har varit hemma dom här två dagarna men imorn blir det jobb. Känns inte som att han ska vara hemma för att jag är dålig. Eller ja inte längre iallafall.

Imorn väntar spruta nr2 för lilleman. Det är väl ungefär det vi ska göra. Ska nog vila lite till. Jag vill aldrig mer ha influensa!

Jag vill komma ut. Göra något roligt. Eftersom att det i helgen inte blev av (fortfarande besviken) så är jag lixom fortfarande taggad. Haha efter all sjukdom. Carro, är du på på ett glas? :)

Sjukdom

Kategori: Allmänt

Jag säger bara ett ord. Influensa.
Det sumerar min helg, även dagen idag faktiskt. Återstår att se hur morgondagen blir. Antagligen densamma. Har inte ätit något sedan lördags morse. jag får inte behålla något om jag säger så. Sitter helt enkelt på toa största tiden av dygnet. Trevligt. Jag som alltid tycker att "influensa låter ju inte så farligt". Nu vet jag bättre. Jag har varit som i en dvala. Okontaktbar. När febern va som högst trodde jag typ att jag skulle dö.

Det vart ju ingen utgång för mig som ni kanske kan förstå. När jag insåg detta kröp besvikelsen på ganska så rejält. Jag grät ganska mycket den kvällen. När jag äntligen blivit tillfrågad, när jag äntligen var super taggad, då ska man bli sjuk! Jag är aldrig sjuk annars!
Jag hoppas att jag kan få en till chans att få henka på någon annan helg. Och faktiskt visa att jag också är samma Marie som innan jag blev mamma. Jag tar mitt ansvar som mamma på veckorna och helgerna förstås, men min son har en pappa också som bara längtar efter att få vara lite själv med sin son.

Nu ska jag vila lite till. Hoppas att denna huvudvärk vill ge upp och att jag kan få i mig lite mat.