aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Just så

Kategori: Allmänt

Noora har sovit super dåligt inatt. Vet inte om det är tänder igen eller om det har att göra att hon började krypa igår. Ordentligt.  Super duktig tjej!

Vet inte om det bara är innbillning, men tror att sonen börjat sova bättre sedan han slutade med napp? Konstigt sånna fall. Men han sover fortfarande! Klockan är över 8 på morgonen och vi har varit vakna i över en timme.
Då har jag bakat scones och vi har ätit frukost. Noora gapar för full hals och leker och skrattar. Men nej han sover. Detta har aldrig hänt förut!

Idag får vi se vad vi hittar på. Det är super mycket bra på tv under dagen och kvällen så vi kanske bara blir hemma och degar.
Får se om jag följer med min mamma till staden.

Jul å nyår

Kategori: Allmänt

Jag vet. Skit kass uppdatering. Men hey jag har två bus barn och en bus man att ta hand om. Och en lägenhet på 77 kvm. Men jag klagar inte. I´m just saying.
Underbara jul stanna hos oss förevigt!
Julen har varit mer än fantastisk och barnen har blivit super bortskämda med julklappar. Precis som det ska vara!

Nyår blir dock super lugn och vi ska bara vara hemma. Bara vi. Lite trist. Lite skönt. Ingen av våra vänner som orkar röra på sig hit och vi orkar inte röra på oss ur fläcken. Så då blir det så.
Vi har bunkrat upp med god mat och fruktsallad med vanilj kesella och plocka godis, tomtebloss och skumpa, samt saft.
Det blir en barnvänlig men mysig nyår.

Crosstrainern framme. Träningsmotivation somebody? Hell yes!


Hujedamej!

Kategori: Allmänt

Skall besöka min älskade frisör idag mitt på dagen. Mamma har fått jullov så hon tar barnen. Så skönt! Ett väldans välbehövligt besök är det. Ska färga utväxten och klippa mig. Funderar även på att slänga i lite guldiga slingor? Tycker det är skit snyggt med lite ljusa gömda slingor i brunt hår. Men vi får se. Det är min frisör som bestämmer det där.
Noora har börjat sätta sig upp i spjälsängen. Så när hon vaknar från någon middags lur sitter hon där och gapar "mammamammamamma" typ. Sötaste!
Hoppas på att karln kommer iväg skaplig tid från jobbet idag så kan vi passa på att åka in och handla mat. Känns sådär för vi lär ju inte vara ensamma ute i julruschen men det måste lixom göras innan julafton. Behöver lite till julaftonsmaten och mina efterätter jag ska stå för.
Sen allt det vanliga också förstås, mat och blöjor och så.
Mamma får ta barnen då också så vi slipper trängas med dom. Tror på riktigt att Aaron skulle få panik! Noora gillar att handla och shoppa, än så länge (thank god!). Medan Aaron alltid har hatat det. Kunde inte ens ha med honom som plutt i en affär. Han lessnade på en gång. Tänk så olika dom faktiskt är mina barn.
Envisheten har dom dock fått båda. Typiskt! Tre extremt envisa personer i en familj på fyra är inte alltid det enklaste.
Och svårare lär det väll bli med åldern?
Hujedamej.

Fame

Kategori: Allmänt

Nya tshirten jag köpte till dotra igår.



Fame! I´m gonna live forever! I´m gonna learn how to fly. High!


Från lager 157, 40:-

Norge

Kategori: Allmänt

Friends. I am going to fuckin Norway in Februari!!

Världens bästa julklapp fick jag av min numera norsk boende vän. En weekend för att besöka henne. Here I come!



Sällsynta vänner

Kategori: Allmänt

Jag mådde som en påse skit hela dagen igår. En såndär riktig förkylning har slagit till i familjen. Jag och Noora är värst. Killarna har klarat sig någorlunda än så länge.

Imorse vaknade jag och kände mig ännu värre. Nu har det satt sig i halsen också.
Kände inte riktigt för att pulsa upp till dagis med lilleman och dotra i vagnen så försökte mig på någon form av nödlösning.

Karln blev lite sen hemmifrån pga av att bilen strulade så jag skickade med lilleman med honom för avlämning hos morfar. Morfar skulle sedan gå dom få metrarna till dagis med honom, men dom blev hemma visade det sig sen.
Inte mig emot. Bara jag får lite vila.
Min älskade vän Sandra kommer dock på besök under dagen. Strålande! Hon bor numera i Norge så vi ses ytterst sällan. Och ack som jag saknar henne! Hon erbjöd sig att hjälpa till med Noora nu när jag är dålig. Vilken vän!

Husmorsknep....

Kategori: Allmänt

Noora har varit uppe nästintill hela natten. Eller uppe och uppe men hon har hostat som en tok så ingen av oss har fått någon sömn. Alls. Tur att Aaron sover i eget rum hela nätterna så han inte blir störd iaf.

Jag har själv gått och blivit dunderförkyld så sov dåligt pga av det också. Runt kl 24 inatt så spydde Noora väldigt mycket. Tror att det var pga av hostan. Hon spydde ner hela karln så det blev till att duscha och jag gav Noora en alvedon. Sen kände jag att det var dags att prova ett gammalt husmors knep jag hört så mycket gott om, nämligen rå lök i kokande vatten i en skål under sängen.
Det funkade nog mer på mig än vad det funkade på dottern.
Dessotom stinker det lök i hela sovrummet. Typiskt!


Skridskoåk

Kategori: Allmänt

Blogglusten försvann lika snabbt som den kom. Var inte riktigt meningen att bloggen skulle bli lösenorsskyddad men vill inte att vissa människor ska veta vad som händer i vårat liv då det är bestämt att vi är ute ur varandras liv. Typ för gott.
Igår var vi till kungsängen och barnens farmor och farfar. Aaron, pappa och fabror Victor åkte skridskor. Trots vädret! Aaron var ju självklart en natur begåvning och tyckte det var super kul. Tack gode gud för att han har fått min karls sportgener!
Idag har vi haft julpyssel i form av apelsiner med kryddnejlikor i. Aaron hamrade i sina och tyckte det var kul. Sen bakade vi en kanel kaka som vi sedan fikade på. Granen är klädd med det lilla vi hade hemma och några julklappar inslagna. En sån där perfekt advents söndag.
Nu är barnen badade och hemmet städat.

Imorn är det måndag igen och det känns sådär. Meeeen sista veckan innan jul! Som jag längtar! Tänk att få se Aarons min när tomten kommer. När han öppnar alla julklappar. Julen är barnens högtid!

sjusovare

Kategori: Allmänt

Sessan sov två timmar på förmiddagn idag. Jag hann med sådär sjukt mycket i hemmet och Aaron fick dessutom sitta i mammas knä halva peter pan. Gissa om han var nöjd? Egen mamma tid är sällsynt these days. Tyvärr!

Så nu är hemmet städat och tre maskin tvätt tvättade. Skönt. Nu kan det snart få bli helg.
Ska laga god fredags middag med vanilj pannacotta till efterrätt. Gott!

Imorn ska vi hem till barnens farmor och farfar och Aaron ska få prova åka skridskor för första gången. Han är hel taggad. Han har fått gått runt med dom en hel del hemma som träning. Men det blir nog en helt annan kännsla för honom ute på isen iaf.

Aarons tandvärk är över och allt börjar lägga sig till rätta.
Hoppas ni får en fantastisk helg!



Farmor och Noora.

Mammaledigheten

Kategori: Allmänt

Fuck this. Jag hatar att gå hemma. Det är så jävla tråkigt. Så nu har jag fått det sagt också.
Känner mig ensamast i världen. Sad visst?
Men så är det. Skulle välja bort mamma ledigheten på en sekund för ett jobb eller liknande.
Känner mig som ett fånge i mitt eget hem.
Vill kunna sakna barnen och se hur glada dom blir när man kommer hem. Som deras pappa får uppleva.
Jag kvävs snart. Och här ska jag sitta till Augusti nästa år. Kan ingen bara skjuta mig nu??

Särsta

Kategori: Allmänt

Dagen går sådär segt som bara våra dagar kan göra. Aaron är hemma från dagis pga tandvärken. Noora sover middag för tillfället och jag har super tråkigt.
Ikväll blir det julbord på det vackra särsta värdshus med mina föräldrar. Tack snälla mamma och pappa för att ni bjuder mig! Blev så lycklig att jag började gråta över det igår. Knasigt? Kanske. Men jag har aldrig ätit ett julbord i hela mitt liv. Jo alltså mammas på julafton men inte åka iväg på nått sånt här, på resturang lixom.
Att bara få sitta och äta i lugn och ro utan barn och stress är enormt mycket värt för mig. Dessutom så ÄLSKAR jag julmat. Finns nog ingen som älskar det lika mycket som jag. Så det så!
Längtar!




Verkar inte gå att lägga upp bilder? Det ska iaf vara en vacker bild på särsta värdshus. Dom till och med delar tomt med mina föräldrars hus.

Lucia

Kategori: Allmänt

Igår hände det på tok för mycket i denna familj. Vi grät tills huvudvärken sprängde. Även om vi någonstans kände på oss att det skulle bli såhär. Försöker se det som inte en all förstor förlust. Peppa peppa.
Alexander är ledig idag. Vi har precis varit på dagis för ett utvecklingssamtal. Aaron ska få flytta till stora avdelningen då han behöver mer utmaningar. Han är smart våran son!
Han fick följa med hem efter samtalet då han har en fruktansvärd tandvärk. Stackarn. Det är en tand på g i käkens bakre del vilket har orsakat febern också. Nu smörjer vi med en bedövande kräm och han får en alvedon nån gång ibland när det är riktigt illa.
Vi åker iaf tillbaka senare i eftermiddag för lucia firande. Han är ju inte sjuk så tycker det vore synd att han missade det för tandvärkens skull. Så vi är hemma för att ladda helt enkelt.
Underbara Lucia!

Synd

Kategori: Allmänt

Det händer för mycket. Därav lösen på bloggen. Vill inte att alla ska kunna läsa. Synd. Men nu blev det såhär. Inte som jag velat, inte som jag tänkt. Ibland vill man bara ruska om folk och öppna deras ögon åt dom. Visst är det svårt?
Over and out.

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Igår när barnen kom hem från mormor och morfar fick Aaron feber. Av någon konstig annledning blir han alltid sjuk på söndagar. När han väl blir det vill säga. Han knaprade i sig en alvedon ( sett att det finns tuggalvedon till barn? Dom smakar ganska så gott faktiskt och att medicinera sonen har gått från ett stort problem till inget alls.) sen blev ungen lixom pigg. Skönt tänkte vi, ingen större fara.
Inatt kom han in i vårt rum. Stek het och darrandes av feber.
Vi gav en iprensup eftersom ipren har en tendens till att funka mycket bättre på sonen.
Det tog någon timme innan han kunde somna om. Det var dricka, kissnödig, prat, kall handduk, hålla handen och pussas. Vaddå Alfons Åberg?

Idag vaknade han feber fri. Än är han det fortfarande och jag hoppas på en helt feberfri dag, då det är lucia på dagis imorn. Vill inte att han ska missa det. Dessutom så har vi utvecklingssamtal imorn på dagis. Så karln har tagit ledigt hela dagen till ära. Så nu håller vi tummarna för en frisk dag...Heja!


Frukosten

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen som i vanlig ordning.
Jag är en frukost människa och måste ha frukost inom 15 min efter att jag vaknat.
Jag kan aldrig motionera innan eller typ duscha. Då hinner jag bli så hungirg att jag nästan spyr. Visst är det konstigt?
Att motionera innan frukosten är ju bland det bästa man kan göra..men det är helt omöjligt för mig. Jag tycker jag har provat det mesta men till slut är jag så svimfärdig att det bara inte går.
Jag är en frukost människa helt enkelt. Karln är orolig över hur det ska bli vid hotell frukosten imorn. Måste ju vänta ganska länge innan vi kommer dit. Jag tar med frukt i bilen. Det är min lösning och hoppas jag inte tuppar på kuppen.

Våran frukost idag består av: Kaffe. äppeljuice, gormetskinka,gräddost, grovt bröd, tunnbröd, mjölk samt äggen som kokar på spisen i detta nu. Aaron äter alltid en små yoghurt också. Ägg är ett säkert kort när det gäller honom. Ägg är det bästa han vet. Så han får alltid ett kokt ägg på morgonoen för det håller han sig på länge.

Det var våran frukost det. Förresten varje söndag bakas det scones i detta hem. Imorn byts sconsen ut mot något lite bättre...I can´t wait!


Aarons favvosar.

Kusinvitamin

Kategori: Allmänt

Idag blir barnens första och än så länge enda kusin 7 månader. Grattis Melina! Vi saknar er!

Oss

Kategori: Allmänt

Vi...
Mamma älskar dig din goa unge!
Har ni sett vilken stilig son jag har? Han gillar gitarrer...

Supergirl

Kategori: Allmänt

Helgen spenderas med han jag älskar mest av allt i hela världen. Vad som än händer i framtiden kommer han alltid äga den största biten av mitt hjärt. No mather what.
Vi har bestämt oss för att det blir hotell frukost på ett scandic hotell i uppsala på söndag morgon. Sen blir det staden och förhoppningsvis en bio. Anntagligen twilight då vi båda är twilight nördar av hög klass.
Jag längtar så jag håller på att spricka! Får fjärilar i magen bara tanken på alla kramar och pussar vi kommer hinna med!
För övrigt så har våran sessa börjat med något lite roligt. Jag kallar henne för supergirl.
Och ja jag vet att hon har gröt runt munnen och att det inte är speciellt fräscht men bilden blev så skön! (faktum är att det är bland det äckligaste jag vet när folk lägger ut bilder på barn med mat i hela fejan. Jag menar why? Inte speciellt gulligt..)
Sambo är på g hem för att luncha hemma, sen ska han jobba i knivsta i eftermiddag så förhoppningsvis blir det tidig fredagsmys idag!

SVEA

Kategori: Allmänt

Efter en super trevlig dag med en vän + barn igår, så åkte vi och handlade mat på willys när karln kom hem. Väldigt länge sedan vi handlade på willys, eftersom vi föredrar ica maxi. Men jag ville bara ha billig mat och att det skulle gå fort så det blev willys. Väl där kunde vi inte låta bli att smita in på ny öppnade Lager 157. Vilket ställe! Jag var i rena drömmen! Massor med billiga kläder. Som hade en hel del av märket SVEA som jag blev sugen på till Noora. Hon heter ju Svea i mellannamn så tycker det skulle vara lite gulligt lixom.
Det blev inga SVEA kläder igår men kanske nästa gång. Istället blev det tre basic linnen till mig och två mössor till Aaron. För det betalade jag 200:-. Bra jobbat!

Har jag sagt att vi är barnlediga i helgen?

Månads dag

Kategori: Allmänt

Våran allas sessa blir hela 7 månader idag. Vid varje månads dag tänker jag tillbaka till förlossningen och häpnas lite varje gång att jag klarade det. Att trycka ut henne. Jag är stolt. Jävligt stolt över att ha fött två barn utan större problem. Utan smärtlindring. Förutom lite lustgas som mest hjälpt med andningen för min del.
Nu säger inte jag att det är fel att använda smärtlindring! Inte alls! Hade någon utav mina förlossningar dragit ut på tiden hade kanske jag också använt det. Även om jag tvivlar. För där var jag bra jävla envis att jag skulle föda så naturligt som möjligt. Då får man vara stolt om man lyckats med ett så stort mål.

Iallafall så firade jag detta med att sätta på Noora "reniga" kläder från staterna och tog ursöta kort på Sessan.


Hon fick även inviga sin röda polarn o pyret overall idag. Den är i strl 80. Så den är för stor men när jag drog åt resåren i midjan gick det helt okej. Hennes lila overall från Åhléns är i strl 68 så den sitter precis. Men eftersom hon har ganska så knubbiga lår tycker jag den stramar åt för tajt där. Så nu drogs den röda fram. Tror den är varmare än den lila också. Hoppas lite på att hon kan ha den nästa år också...men det återstå att se.

Again

Kategori: Allmänt

Kvällen är äntligen här. Dagen har gått hyffsat fort iaf. Noora vart dock super grinig på eftermiddagen och är det än. Till slut somnade hon i sin säng och sov i över en timme. Nu har gnället börjat igen. Jag har redan gett en alvedon då det anntagligen är tänder men inget verkar hjälpa? Hon gråter mest. Hon har blivit kleggig i ögonen också. Som om det inte vore nog lixom...
Men det är nog samma visa som Aaron hade ibland när han var yngre. Läkarn kallade det då för "förkylning i ögonen". Hon snorar ju så pass att hon gnuggar in det i ögonen så dom blir infekterade. Mysigt.

Jag gör allt för att bli av med baciller men inget verkar bita mot dom från dagis. Fattar inte vad mer jag kan göra.
Byter lakan ofta/handdukar typ jämt! Tvättar barnens kläder i 60 grader. Aaron måste byta om så fort han kommer hem från dagis, samt tvätta händerna och sprita dom. Vad mer kan man göra? Noora har varit snorig/hostig konstant sedan Aaron började på dagis. Det kan gå någon vecka imellan sen är det dags igen.
Bvc säger bara att hon är lillesyster och hon får det värre än det Aaron drabbas av. Dessutom sitter det i för en längre tid när dom är så små. This sucks.


My poor little girl...

Vagnen

Kategori: Allmänt

Samma procedur idag. Dagis, Noora sover i vagnen, jag dricker te.
Idag ligger det äntligen snö på backen! Jihu! Dags att plocka fram pulkan. Undra om Noora kommer tycka att det är lika roligt att åka i den som Aaron gjorde sin första jul? Återstå att se.

Har jag visat våran tredje syskon vagn i skaran? Köpte den på underbarabarn mässan för några månader sedan.


Britax b-dual heter den. Jag är nöjd faktiskt. Jag sålde våran phil & theds efter bara en månad då jag inte var nöjd. Vet egentligen inte om den här är såå mycket bättre, men det jag ville åt var att kunna lägga den undre sitsen ner. Vilket denna vagn kan, men inte Phil & Thedsen kunde. Dessutom kan man vända den övre sitsen framåt mot mig på denna. Kunde man inte heller på den andra. Kan tycka att det är skönt när det bara är jag och Noora att hon sitter mot mig så att jag ser henne. Annars ligger hon underst. Trivs som bara den gör hon där nere.
Aaron åker ju fortfarande mycket vagn. Försöker få honom att gå mer och mer. Men han klagar bara på ont i benen. Uscha vilken lat unge jag har!

Strumpen

Kategori: Allmänt

Barnens julstrumpor har hängts upp i vardagsrummet och jag är mycket nöjd. Hade velat ha olika åt dom. Men eftersom att "barnsliga julstrumpor" är omöjliga att hitta fick det bli en likadan åt dom. Blir inge bråk då heller....


99:- riksdaler på HM.

Svisch

Kategori: Allmänt

Dagen har gått snabbt. Riktigt snabbt. Lämande sonen på dagis. Tvättade. Pratade med en god vän i telefonen ganska så länge. Bytte laka i allas sängar. Tog hand om disk och städade. Tvättade lite till. Handlade mat. Handlade nya vantar till sonen. Hämtade på dagis. Fixat mellanmål. Stkt typ 100 pannkakor. Vispade grädde.
Efter det somnade båda barnen i soffan. Så jag blev sittandes framför tvn jag också.
Nu är sambon hemma och vi alla är fulla med pannkakor.
Kan inte alla dagar svischa förbi lika snyggt och glamouröst?
Har jag sagt att vi är barnlediga i helgen?


Att leka med sniglar är kul tycker Aaron

Sådärja

Kategori: Allmänt

Har varit och lämnat skruttas på dagis. Noora somnade i vagnen och sover än (what?). Har precis tagit mig en kopp med varm glögg. Fy så gott det är!
Mina underbara föräldrar tar barnen i helgen. Aaron skulle till och med sova där natten mellan lördag och söndag och Noora skulle få tillbringa hela söndagen där.
Dom är våran räddning. Utan dom vad skulle vi då ta oss till? Dom känner barnen utan och innan. Kan alla deras rutiner och vad dom gillar osv. Därför kan jag verkligen slappna av när dom är där. Och kan inte jag slappna av, vad är det då för vits med barnvakt?
Därför känns veckan lite räddad. Sjukt egentligen.
Tänkte ta mig in till staden någon dag i veckan. Med Noora förstås. Vi har EN hel julklapp kvar. Sen så vill jag ha lite nytt julpynt också. Så Emely lust att ses?


Barnfritt

Kategori: Allmänt

Tycker att det är extremt jobbigt att be om hjälp. Hjälp med barnen. Att ha barnvakt är bland det värsta jag vet. Men let´s face it jag behöver komma ifrån jag också.
Det har varit vårat beslut att sätta två underbara barn till världen och ingen annan ska ta hand om dom åt oss. Uppfostra dom. Det är våra barn.
Tycker att det är fel av andra att lämna bort barnen i tid och otid. Tycker det blir ostabilt för barnen i det långa loppet.
Men just nu vill jag ha hjälp!
Vi har aldrig lämnat Noora hos någon annan än oss själva ännu. Men hey hon är bara 6 månader också. Eller ja snart 7. Tror inte att det är så många som har lämnat bort barnen när dom är så små.
Men just nu vill jag vara utan dom. Båda två. Svider i hela mig att ens skriva dom orden, för oj vad jag älskar dom.
Ringde min mamma nyss och frågade om dom kunde ta båda barnen några timmar i helgen, och det skulle nog gå bra. Thank god!
Efter den här perioden Noora har haft är vi helt slut. Båda två. Alla fyra. Hon sover som max 1½ timme om dagen. Men inte i sträck då nej hon delar upp sin sömn på 20 min åt gången. Jag har försökt allt för att hon ska sova längre. Inget funkar. Hon vaknar 2-3 ggr per natt och små gnäller därimellan. Vilket betyder att hon är små gnällig och trött typ hela tiden. Jag bär på henne dagarna i ända. Min rygg ger med sig snart.
Energi drycker och koffein piller används flitigt vill jag lova. Dessutom vill min huvudvärk aldrig ge med sig!
Barnfritt? Ja tack!

Pappa

Kategori: Allmänt

Gårdagen var fullsatt och extremt trevlig. Precis sådär trevlig som alla söndagar borde vara!
Efter att ha nattat ett varsitt barn hyrde vi en film på boxen jag och karln.
Det blev "water for elephants". Vilken underbar film! En film för oss helt klart.
Vi mumsade i oss både saffranspannacotta och en vitchokladmousse med bär.
När vi skulle gå och lägga oss var vi sådär snuskigt mätta. Usch vilken äcklig kännsla det är!
Men båda var riktigt goda. Aaron älskade den vita chokladmoussen.
Så den får nog följa med på julafton iaf så han också får någon efterätt.

Idag blir vi bara hemma. Tar det lugnt och försöker få någon ordning här hemma. Vi ska ge oss själva en sovrums tv i julklapp. Så vi måste möblera om i sovrummet för att få till det. Ska bli så skönt med två tv apparater. Karln kan äntligen få se sina fotbollsmatcher utan mitt gnäll.

Noora säger mamma hela tiden nu för tiden. Hon säger det väldigt klockrent dessutom inte som Aaron som sa mest mamama. Aaron sa för övrigt pappa först men strax efter kom mamma. Och igår kom det! Noora sa pappa till pappa. Sötnos! Sambo blev lycklig och guuud så sött det är! Så nu säger våran stora tjej både mamma och pappa.
På onsdag blir hon sju månader och snart så springer hon väl också? Tiden snälla du stanna!


Just nu

Kategori: Allmänt

Är uppe innan dom andra idag också. Idag stog en dusch på schemat.
I lugn och ro och utan sällskap av varken karl eller barn. Sker inte allt för ofta nu för tiden så det var dags med en dusch för mig själv.
Tänkte ta och baka saffrans scones morgonen till ära. Är ju faktiskt andra dvent. Hej vad det går! Snart är du här underbara julafton!
Sambo ska jobba idag så jag tar med barnen och mamma/mormor in till staden för att träffa mormor/gammelmormor. Aaron älskar att vara där hemma hos henne, så det är självklart att jag tar med båda barnen dit idag istället för att Aaron skulle åkt me pappa på jobb.
Så så blire...

Provade glöggpannacottan igår. Den var god. Skum men god. Sambon gillade den starkt. Idag blir det saffranspannacotta - provning.

Later!

Vem är du?

Kategori: Allmänt

Kan ingen bara slänga in en pytteliten kommentar? Vore så himla skoj och se vilka det är som faktiskt läser...Puss på er mina kära läsare! :)

Nu

Kategori: Allmänt

Steg upp före resten av familjen. Ville hinna städa av badrummet innan barnen vaknade. Använder lite för starka medel där inne för att dom ska kunna vara med.
Ska försöka städa resten av hemmet så fort killarna dragit sin kos.
Sedan blir det handling till pannacotta provningen.
En helg i vanlig underbar ordning.
Jag gillar helg! Eller nej jag ÄLSKAR helg!
Later!


Familjen. Jag dock som väldigt blond. Thank god för att jag färgade det!

Borta

Kategori: Allmänt

Underbara fredag, äntligen kom du och lika snabbt försvann du.
Sambo hade tagit ledigt dagen till ära. Aarons första tandläkar besök gick galant. Han gapade stort och ville mer än gärna ta plats i stolen. Duktiga killen!
Efter det for vi till banken. Där drog det ut på tiden så Aaron lessnade. Uppfostrade barn som man har så frågade han snällt om han inte kunde få gå därifrån?
Till slut bad han väldigt ofta och jag ringde min pappa. Jag och Aaron sprang och mötte pappa halvvägs hem till dom och Aaron fick stanna där medan vi skrev på papper på banken. Tyckte det var roligare för honom hemma hos mormor och morfar.

Allt gick bara bra hos banken och med lite lägre månads kostnad är vi otroligt nöjda!
Sen köpte vi med mat hem till Aaron och morfar + arbetskollega och lunchade där. Sen bar det av till staden för inshoppning av det sista julklapparna. Ungarna däckade i vagnen och sov halva tiden. Aaron fick kika en sväng i leksaksaffären och idag fick dinosarier följa med hem.

Det blev middags shopping i form av taccos och nu sitter vi här. Mätta och belåtna med ett glas vin i handen.
Sambo jobbar i helgen. Helt okej känns det faktiskt. Han tar med sig sonen så jag och dotter blir själva. Ska försöka mig på storstädning.

Annars så spökar Nooras tänder än. Den ena verkar precis spricka igenom. Man ser båda två i nedre käken men den ena är lixom helt igenom sprucken medan den ena bara har någon pigg framme. Igår köpte sambo till och med en bedövningsalva till munnen. Vi vet inte vad vi ska göra snart. Hon har ju sååå ont! Tycker så synd om henne! Aaron hade aldrig sånna här problem. Han fick feber en dag eller två istället, med VARJE tand. Men inge gnäll. Noora skriker. Och då menar jag SKRIKER! Stackarn. Blir nog en alvedon till natten.

Later!


Far och son hemma hos mormor och morfar.

Ella´s kitchen

Kategori: Allmänt

Har inte kommit igång med eget kok av barnmat än...hoppas på att det släpper snart. Noora är ju dock inte super förtjust i mat ännu. Mer frukt och välling. Men vi försöker ge henne lite mat varje dag. Så istället för eget kok ger jag henne iaf en lite nyttigare variation i form av denna:


Dom är alla från märket "Ella´s kitchen". Dom är super smidiga att ta med då dom inte tar någon plats i väskan. Dom är helt ekologiska och Noora äter dom kalla. Dom finns i allt från mat till frukt pureer och frukt + grönsaks pureer. Dom senaste vi hittade var det ris i också så det blev som ett mellanmål. Jag har dom framme i en skål på bänken, då dom ska förvaras i rumstemp. Efter öppning håller dom i två dygn i kylskåpet. Bästa uppfinningen ever! Dom går lös på 15 - 20 kr styck.

Troll

Kategori: Allmänt

Första december idag. Vilket innebar att vi kikade på julkalendern imorse. Verkar ju helt okej faktiskt. Aaron fick även öppna lucka ur sin trollkalender och sin choklad kalender. Glad unge imorse eller vad!


Rövare

Kategori: Allmänt

Vi är sega. Hela bunten. Barnen glor bara på tv. Får dom inte ur soffan. Deprimerande.
Imorn ska våran stora kille till tandläkaren för första gången. Hjälp! Ska bli både roligt och lite läskigt faktiskt. Alexander har tagit ledigt hela dagen så vi passar på att besöka banken också för påskriving av papper.

Har köpt julaftonskläder till karln nu också. Kände att han behövde nått nytt iår då han har haft samma slips och skjort i typ 4 år. Detta fick det bli:



Båda två är från hm. Med kostym brallor och kavaj blir han nog super snygg min karl!

För övrigt så har jag typ tappat rösten. Helt. Kan få fram nått väsande om jag tar i ordentligt. Alltså levs det rövare här hemma när det inte finns någon som kan säga till!