aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Sorry

Kategori: Allmänt

Förlåt för sämst uppdatering! Våran dator är helt paj. Återkommer när en ny är inköpt!

Later...

1 år idag!

Kategori: Allmänt

Aaron fyller 1 år idag! Vår son. Tänk att han har levt med oss ett helt år! Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att för bara ett år sedan fanns han inte här med oss. Ett liv utan Aaron. Han ÄR ju vårat liv!
Självklart bjuder jag på en förlossnings berättelse:

03:00 den 20 april vaknade jag av magont. Inte magsjukan igen tänkte jag.(hade magsjukan två gånger under grav.) Jag gick på toaletten och gick sedan och lade mig igen. Jag kunde sova ganska bra men vakna till och från. När klockan var 05:00 väckte jag min sambo och sa att han skulle stanna hemma. Någonting var på g.

Vi försökte sova och vila så mycket som möjligt. Försökte få i mig lite frukost men inte. Sprang mest på  toa hela tiden. Kroppen funkade som ett eget lavemang.
 Runt 08:30 ringer Alexander KS. Han berättar läget och dom säger att jag ska ta två alvedon och en dusch. Jag gjorde som dom sa, men duschen blev kort och jobbig. Värkarna blev starkare och tätare.
Vi fortsatte hålla kontakten med dom under förmiddagen. Alexander kollade upp vägbeskrivningar och jag kollade tv. Vi började klocka värkarna. I början var dom ganska oregelbundna och svåra att klocka men efter någon timme gick det bättre. Det var fem minuter mellan dom nu.

När klockan närmar sig 10:40 på förmiddagen orkar jag inte vara hemma längre. Jag behöver någon som berättar vad jag ska göra.
Vi ringer och berättar att det bara är tre minuter mellan värkarna, vilket det var vid detta laget. KS hade fullt så vi sitter i telefonen en stund innan vi får veta att BB stahlm tar in oss.

Svärfar kommer med bilen och bilresan blir lång. Riktigt lång.

11:45 blir vi inskriva på BB, nu börjar bb prosessen.
Vi blir visade in på ett rum, jag får kläder att byta om till och en plast mugg att kissa i. Det kommer inget kiss, bara blod.
Dom inser att det är ganska så bråttom så jag blir undersökt. Det visar sig att jag är 5-6 cm öppen. Dom blir imponerade att jag orkade stanna hemma så länge. Hade jag något val tänkte jag?

Under varje värk andas jag in lustgas, vaggandes vid sidan av sängen. Det gör ont. Men jag känner ändå att jag har kontroll på smärtan. Lustgasen hjälper mig att andas lugnt och Alexander finns där som stöd under hela tiden.

Dom kommer in med mat till Alexander som jag blir aldeles illamående av. Jag fick en underbart god milkshake med energi pulver i så att jag ska orka.

Klockan 14:00 tog dom hål på vattnet. Tanken hade inte ens slagit mig att vattnet inte hade gått. Det kändes ungrfär som om jag kissade på mig. Det kom inte mycket vatten alls.
Jag fortsatte att byta ställningar, stå, ligga, sitta på knä, bollen, pallen, sängen. Allt.
Jag kände ingen smärta alls i magen bara i ryggen. Trodde att den skulle gå av.

Klockan 15:30 var jag helt öppen och det var dags att krysta. Bort med lustgasen och ner på en pall på golvet. Den är format som en hästsko. Alexander satt bakom min rygg på en stol och jag greppade tag i hans armar.
Barnmorskan satt på golvet.
Mina värkar var inte tillräckligt långa så ganska snabbt satte dom i dropp. Hittade aldrig rätt så dom bytte plats på droppet fyra gånger i mina armar.
Dom såg huvudet länge. Men jag fick lixom aldrig ut honom längre innan värken var slut igen.
Vi började ge upp. Vi alla. Detta kommer aldrig gå. Men då vart jag väl lite extra förbannad, för precis då, mellan två värkar, när ingen var berädd, kom han snabbt som tusan.
Barnmorskan fångade honom och lade upp honom i min famn. Fick sedan ta mig till sängen för att kunna ligga ner. Navelsträngen och allt hängde kvar. Tur att det inte var många steg att ta.

Klockan 17:18 måndagen den 20 april 2009 kom  våran älskade lilla Aaron. Han vägde 3685g och var 52 cm lång.
Helt perfekt.
Sedan att jag sprack, Alexander vart nerbajsad utan ombyte, att Aaron NÄSTAN Hade gulsot det tar vi en annan gång va? :)

Later....





Never

Kategori: Allmänt

Onsdag = öppna förskolan. Lovely.
Hoppas bara att lilleman hinner somna en stund innan så att han är pigg och redo för bus!
De senaste gångerna har det gått sådär med det.
Men idag tar vi det lugnt och kanske går en lång promenad dit istället så får han sova vagnen.
Det blir mycket planering när man blir mamma. Men det är bara bra tycker jag, det som kan vara lite jobbigt ibland är att det nästan aldrig går som man planerat.
Konstigt.
Varför då planera?
Man måste det på nått vis. För att få med sig allt, hinna allt och vara i tid.
Man måste lixom hela tiden tänka för två.
Jag gillart. Aldrig ensam.

Somnade samtidigt som Aaron igår. Det vill säga kvart över sju. Jag var tydligen trött.
Sambon åkte och lirade innebandy, jag märkte ingenting alls.
Jag sov ända till 6 imorse. Bad. För mycket sömn blir det då istället.
Aldrig är man nöjd.....


Jag vill åka utomlands mamma! Där det är varmt!

Vår

Kategori: Allmänt

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Våran dator krånglar en hel jävla del. Vi ska köpa nu snart. När som helst faktiskt. Vi måste. Tänkte ta en på avbetalning. Är emot sånt egentligen. Har man inte råd ska man inte köpa. Men vi kommer aldrig kunna spara ihop till en dator nu när det är så mycket annat. Vi måste ju ha en. Så det får bli så.

Igår va vi ute väldigt mycket i det underbara vår vädret. Jag grät av lycka när Aaron äntligen kan få krypa runt i gräset. Som vi har längtat.
Helt underbart att man har sådanna föräldrar man har. Ställer alltid upp och finns alltid där. Dom bor nära och har dessutom en stor trädgård som vi änvänder flitigt.
Känns bra att Aaron alltid kommer att ha nära till en stor tomt.
Det har jag alltid haft och det har varit guld värt.

Idag får vi se vad vi hittar på. Blir nog en hel del utomhusvistelse igen. :) Vi välkomar våren med öppna armar!



Tillgångar

Kategori: Allmänt

Måndag morgon igen. Skönt. Ny vecka nya tag.
I helgen är det kalas heela helgen lång! Min stora kille blir 1 år!
Alltså så består denna vecka av bak, bak och lite mera bak. Kul tycker jag.

Helgen har varit bra även om den inte alls vart som planerad. Alls. Men allt är mitt eget fel och jag kunde ha ändrat på det för länge sedan. Men inte. Inte jag heller. Tänker mig för efter. När det är försent.

Helgen har iaf bestått av: Fotboll, mys, godis, träff av vänner med nyfödd flicka, kalas firande av sambons bror och en hel massa familjebus!

Man lever bara en gång. Har alltid varit mitt måtto. Kanske ska ta och ändra det? Det gör mest att jag lever över mina tillgångar. Kanske dags att börja se lite längre fram. Inte bara ta dagen som den kommer....


En familje promenad och lek ute stod självklart på schemat i helgen.

Bad

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag har varit sämst på att uppdatera. Allt är inte som det ska. Inte bra. Är i en nere period.
Jag är mästare på att göra mig själv besviken. Just nu mår jag dåligt av all besvikelse.
När ska jag lära mig?
Hur länge ska alla i min närhet hålla ut?
Men framför allt hur länge ska min sambo orka?

Detta måste löses. Snarast.

Later...

Ny bäddat

Kategori: Allmänt


med zebror från moster Lena. Såklart!

Fas

Kategori: Allmänt

Hamnar små barn i någon fas när dom är runt 1 år? Eller är det bara våran son som har blivit som förbytt? Han är inte sig själv någonstans längre. Han äter MYCKET mindre, sover konstigt, gnäller heeela tiden, har börjat bitas/slåss och nu vet vi inte riktigt vad vi ska ta oss till. Han har ju varit lite konstig i lite mer än en veckas tid nu. Känns inte som att vi har ändrat på några av hans rutiner heller.
Men men faser har han ju haft förut, vi har klarat oss igenom dom så nu får vi klara oss igenom denna också.
Skönt att sambon är hemma och faktiskt också får se hur det är hela dagarna när han är lite bökig.

Min mamma har påsklov denna vecka så vi ska försöka hitta på något kul nu i veckan. På onsdag fyller syster år, så vi tänkte fira henne redan imorn.


Syster Lena 24 år 7/4 och Aaron 1 år den 20/4. Selma är runt halvåret.

Later...

Cookie dough

Kategori: Allmänt

Känner mig nästan lite otrogen. Jag menar dessa karlar. Finns det något godare??



Vi har slutat helt med att köpa hem godis och läsk. (undantaget är torsdagen men då gick godiset till alla söta påskkärringar) Men glassen vägrar jag ge upp. En burk varje helg går utan problem ner i min mage. Inte så att jag behöver det, men fan så gott det är!

Vågor

Kategori: Allmänt

Eftersom att min svägerska tyckte att jag var så fin i håret igår, så tänkte jag tipsa om min underbara våg tång från obh nordica. Jag älskar när jag har tiden över att våga mitt hår. Tycker själv att jag passar bäst i det av nått.
Den gör underbara vågor och är inte speciellt svår alls.
Det enda man ska tänka på är att inte börja från roten utan att bara gör i längderna. Låter inte så snyggt men det är det som blir bäst.
Jag är super nöjd med den och hade jag haft tiden skulle jag använda den varje morgon.


Wave master. ca pris 400:-

Blöjor

Kategori: Allmänt

Söndag it is.
Hade en fantastisk påskafton, med undantag från migränen som slog till på förmiddagen. Men efter en tablett och lite vila var den som bortblåst.
Men det blev därför inga cupcakes, det blev två äppelpajer istället. Kilade ner till knivstas kondis och köpte lite hönor och kycklingar att dekorera med.
Det bjöds på underbart god mat och bra sällskap.

Idag kilar vi nog ner till mina föräldrar och ser hur dom har haft det i påsk. Min syster och hennes karl firade där igår så förhoppningsvis är dom kvar så att Aaron får busa med hunden. Det är bland det bästa han vet.

Eftersom att lillkillen börjar bli stor (vad hände? tyckte det var igår han kom upp på mitt bröst som ett litet russin.) så har vi börjat med "byxblöja". Vi bestämde oss för att köpa en av varje sort, Libero och pampers för att se vilken vi tyckte var bäst.
Helt klart Liberos. Pampers är jätte svåra att få av och går sönder på helt fel ställen. Så mitt tips idag blir Liberos up & go.




Aaron har storlek 5, 10- 14 kg.

April april din dumma sill....

Kategori: Allmänt

Förra inlägget var ett april skämt...
Dom som känner mig väl förtog förstås att vi inte väntar barn igen.
Men för Madde borta i USA Var det förstås inte lätt att förstå.
Vi är nöjda med livet som det är just nu och väntar ett tag till tills barn nummer två blir påtänkt.
Vi njuter av Aarons uppväxt än så länge.

Förhoppningsvis blir det ju skola för mig i höst också. Skulle gärna hinna plugga ett tag innan jag blir gravid igen. OM jag blir gravid igen. You never know.

Idag är det påskafton! Glad Påsk alla! Hoppas ni får en underbar dag. Det ska vi försöka få. Jag ska baka hela dagen så bättre kan det ju inte bli. Sedan blir det påskmat hos svärföräldrarna i kungsängen.

Later...




Jag ska försöka mig på Leilas påsk cupcakes. Recepten hittar ni på www.recept.nu

Surprise

Kategori: Allmänt

Solariebrun och nymålade naglar. Röda.
Känner mig på topp!
Veckan har varit extremt lång. Även om det har hänt saker varje dag. Även om det varit en kort vecka.
Lillkillen har varit så gnällig så!
Jag har nog varit ovanligt trött också....
För.......









Vi väntar barn igen!!
Helt fantstiskt. Gjorde ett grav test för några veckor sedan. Men nu har det gått så pass långt.
Det är super spännande och känns helt underbart!
Vi är så lyckliga! :)

Nu ska vi ha torsdagsmys.

Later....