aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Knivsta

Kategori: Allmänt

Har sprungit lite på min crosstrainer. Duktiga jag. Glor lite på "dating in the dark" samtidigt.
Lillen sover sött i sovrummet och sambon är på innebandy. Första gången.
Jag skickade iväg honom på det då jag hörde att det fanns innebandy för " gubbar " på tisdagar.
Alla välkomna.
Är inte knivsta fantastiskt ? :)






Later...

Hemskt

Kategori: Allmänt

Haft en hel eftermiddag med underbara Carolina och Jack. Idag igen. Tur man har som har vänner som tar sig hit när man är för lat själv för att ens ta körkort.

Lillkillen har en grinperiod. Kanske en till tand? Kanske växt värk? Ja vad vet jag. Han ska bara klänga och hänga och gnälla. Ingen mat vill han ha heller. Så jag skulle gissa på en till tand. Jag blir helt slut i huvet efter en hel dag med en massa gnäll. Det tar musten ur mig. Till slut blir jag bara arg. Hemskt va?

Jag har äntligen sökt till skolan. Hoppas hoppas. Pedagogiskt arbete med yngre barn. Uppsala. Stog att man kunde skicka in arbetslivserfarenhet. Har ju jobbat ett år inom branchen. Kan det ha betydelse?


Jo för att jag älskar att leka med mammas tamponger! Sötaste sötnosen.

Movies

Kategori: Allmänt

Måndag. Igen.
Ikväll startar en ny grej för mammor i knivsta kommun. Det är nog mest för att vi ska komma ut ibland och få göra något annat. Vi tar oss lixom aldrig för att komma ut. Det ska göras allt möjligt, bakas, sticka, sy och kanske måla? Ja jag vet inte riktigt men jag tänkte kila dit ikväll till klockan 18:00. Ska ge det en chans och se vad det är.
Behöver ju komma hemifrån lite också.

Jag har alltid haft svårt för overkliga filmer. Speciellt sånna med ailiens och sånt skit. När twilight filmen kom sa jag bara "aldrig att jag ser den". Jag är envis som en gammal get, jag var helt inställd på att den skulle vara sämst.
För några helger sedan gick den på tv1000. Jag fastnade. Jag är fast än.
Jag köpte båda två nu i veckan, både twilight och new moon som precis hade kommit ut.
Det är absolut det bästa filmer jag sett. Jag har varit rädd och gråtit till båda.
Sambon gillade dom också. Som han uttryckte det så är dom väldigt oförutsägbara. Gillart.

                                   





Vilken underbar bild. Man blir helt kär i dessa människor. Dom är dessutom fantastiska skådespelare.

Skor

Kategori: Allmänt

Tror inte att jag hänger med i modet. Eller alltså jag vet på ett ungefär vad som är inne och ute, men jag gillar det inte fören typ ett år senare.

Som dom här tillexempel, inne förra året, (och i år?) jag tyckte då att dom var skit fula! Men i år kan jag tänka mig att äga typ tre par...


Och sedan har vi inne skorna för i år, vad det verkar som i butiker och på allas fötter. Jag tycker dessa skor är gräsliga. Det har jag alltid gjort. Jag har alltid tyckt att man ska ha skor där man får små fötter. Dessa skor får ens fötter att se tre storlekar STÖRRE ut! 



Men som sagt jag verkar inte hänga me i sko modet alls. Nästa år kanske det är jag som springer runt i just sånna?

 

Sunday

Kategori: Allmänt

Söndagsmorgon. Igen. Veckorna har börjat springa iväg. Det måste vara vädret.
Helgen har varit great. God mat, vänner, film mys och promenader. Kan inte bli bättre.

Har fått lite klagomål på att jag säger emot mig själv här ibland. Ja jag pratar förstås om det här med utgång. Vill bara förtydliga att jag gärna går ut någon gång ibland. När pengar finns och humöret. Men absolut inte så ofta som jag en gång gjort. Men för mig är det lite av en social grej också. Det är ju många av mina vänner som går ut ofta fortfarande. Så för att få träffa dom och faktiskt vara social, vore det kul att följa med någon gång ibland. Men som sagt mest för att få träffa alla. Alkohol tilltalar mig inte alls längre...

Idag vet jag inte vad som står på schemat. Kanske barn loppis i fyris park? Vet inte om vi har lust med det men vi får se. Annars kan en slapp söndag med familjen vara guld värt.


En nyvaken lillfis...

Vuxna...

Kategori: Allmänt

Hemkommen från mina föräldrar. Där var det fullt ös eftersom det plåtates till en bunt inrednings tidningar. Dom har ju ett litet speciellt hus mina päron, och stil.
Aaron skulle vart me på nått kort var det tänkt, men allt sånt där tar sån tid så vi gick hem istället. Han slocknade direkt och sover middag i vagnen just nu.

Vi har även varit på promenad med en vän och hennes dotter. Aaron skrek dock en bra bit av vägen!? Varför kan man undra. Har aldrig varit med om det tidigare. Inte ens när han var pluttis. Tänk om han kunde prata ändå! Eller ja han tror att han kan det för han är aldrig tyst nu för tiden. Men vi som kan prata på "riktigt" förstår inte vad som sägs. Vi konstiga vuxna....


Ser du mig eller?

Name it

Kategori: Allmänt

Halv 8 hos mig är det som gäller halv 8. Underbart.
Dagen har varit ganska lång, men tack vare det fina vädret har vi varit mycket ute. Kände att vi behövde en dag då vi bara var hemma. Det har varit lite mycket nu de senaste veckorna. Kul. Men Aaron har svårt att sova som han ska då det händer saker. Så för lite sömn - inte bra.

Gårdagen umgicks vi med våra vänner. Ja faktiskt VÅRA. Mina och Aarons. Vi hade lixom en varsin. Vi får det när dom dyker upp. Det gillar jag. Undra när alla ens andra vänner ska skaffa barn? :)

Aja såhär såg det ut iallafall :


Sanna vänner.

Kikade in på knivstas egna lilla klädaffär idag. Snäckor. Dom säljer mycket fina kläder från märket Name it. Det blev två randiga, långärmade tshirts till lilleman. Han börjar bli så stor nu så vi använder inte så mycket bodys längre. 
Mycket bra köp får jag säga!

Later... 

Åsikt, ja visst!

Kategori: Allmänt

Kanske kan tyckas att det är "töntit" det jag skrev ang utgång i förra inlägget. Det är bara att tycka på! Jag tycker inte det är ett dugg töntigt ja. Jag menar ska jag behöva fråga varje helg om mina vänner ska ut och om jag får henka på? Tycker det snarare är lite töntigt. Jag menar självklart om jag hör att de är nån som ska ut. Men hur ska jag annars veta? Det är ju ingen som berättar. Aja eftersom att personen i fråga inte ens vågar skriva sitt namn så vågar den ju inte stå för det du tycker heller, så tänker inte kommentera det mera.

Har inte börjat att plugga inför högskole provet än. Hmm kanske börjar bli dags för det nu? Är lite nervös faktiskt.

Har beställt inbjudningskort till lillemans kalas iaf. Super söta tycker jag! Det är snart dags. 1 helt år har gått. Ett underbart år! Min älskade son har blivit så stor!


Jag är inte så liten längre mamma!

UTGÅNG!!!

Kategori: Allmänt

Mår lite sådär. Har en underbar sambo som kommer hem en halvtimme tidigare för min skull. Älskar dig! Har haft migrän heela dagen. Suger.
Aaron har sovit hela dagen! Vad hände där lxom? Tre timmar i sträck på eftermiddagen, i soffan!! What? Aldrig hänt förut. Men han verkar pigg just nu...

Var iväg och vägde och mätte lilleman idag. 10,8 kg och 76 cm lång. Stora killen! Han visade upp sina förmågor då han stapplade runt inne i rummet runt ett bord.

Ser fram emot den 10 april. Äntligen ska jag få gå ut. Med en brud som har saknat det lika mycket som en annan. Eftersom vi båda har brist på vänner som faktiskt ställer upp och frågar om vi vill me på utgångar, slog vi våra kloka ihop och går själva! Jag har visserligen blivit medbjuden nån gång, men inte kunnat eller legat i influensa. Så visst då kanske jag inte är så rolig nu då? Är det som det var när man gick i lågstadiet? Säger man nej en gång får man skylla sig själv?

Löjligt... men var dom inte bättre vänner än så, så klarar jag mig utan.

Vi ska iallafall ut och röja staden jag och Carro. Vi som faktiskt BEHÖVER det som MEST!




M

Kategori: Allmänt

Karln är äntligen frisk. Är det min tur nu? Kanske. Eller ännu värre Aarons tur. Finns inget värre än när ens barn är sjukt. Jag tar mycket hellre smällen. Men tyvär får man inte välja sådant.

Diskmaskinen har lagt av. Imorse när jag skulle gå på toa så gick det inte att spola. Bor vi på 1800 - talet?

Jag har fått min längsta sovmorgon sedan ett antal månader tillbaka. Vi sov ända till halv 8! Ja då hade vi ju varit upp vid fem och bytt blöja och fixat välling. Men vi sov till halv 8! Sjukt skönt.

Tror det blir öppna förskolan idag. Sedan blir det röj här hemma, för som det ser ut! Så här illa var det nog knappt ens när vi flyttade in.

Skulle lägga upp en bild på min nya skinnjacka. Men den fanns icke att se på nätet. Köpte den från underbara lindex för 599:- i Storlek M. Det är viktigt i Storlek M för tusan!!

Rån

Kategori: Allmänt

And there´s a new week.
Karln ligger och snarkar i sängen. Sjuk. Stackarn.
Jag och lilleman har precis ätit frukost. Tidig morgon denna måndag.
Mitt tips för idag: Så fort de små liven kan hålla i ett rån, alltså kexet rån. Ge dom ett att gnaga på och vips så har du faktiskt tid att äta själv! Älskart.



Hottade en bild och det heter ju smörgåsrån! :)

Tips...

Kategori: Allmänt


Natusan tycker vi är absolut de bästa produkterna för lilleman. Både shampoo, olja och salva. Helt klart bäst. Den lila shampoon luktar extremt gott!

Mama

Kategori: Allmänt

Ska sluta kritisera andra mammor.
Även om jag tycker det är fel att låta ett barn börja på dagis när dom är så små som ett år. Även om jag tycker det är fel med "fri uppfostran". Tycker också att det är fel med barn som har napp över två år, barn som sover hos sina föräldrar, som suger på tummen. 
Jag kan anntagligen fortsätta ett bra tag till, men vad hjälper det? Ingen annan mår bra av att jag kritiserar andra mammor. Jag får väl anta att alla mammor gör det som är bäst för just deras barn. Dom är ju trots allt individer, med egna behov. Precis som vi vuxna.


Även denna mamma är väl den bästa mamman för just sina barn? Även om whitney Houston Gjort dumma val, kan hon fortfarande vara en super bra mamma!

Det var då det...

Kategori: Allmänt

Denna veckar har det hänt mera än det har gjort de senaste månaderna. I think it´s the sun.
Bloggen kommer lite i skym undan. Tyvär. Men lilleman har blivit så stor och tolererar inte riktigt att mamma är tråkig och sitter vid datan. Speciellt inte utan honom!

Har tagit hål i näsan. Igen. Blev en impuls grej när jag och Emelie var på stan i onsdags. Min sambo vill så gärna att jag ska ha det, (jag hade det när vi träffades) jag vet själv egentligen inte om jag vill ha det. Har lixom inte kännt efter. Kul med nått nytt, men jag ser hård ut! Haha

Imorn är det loppis i lagga. Uppskattar sånt otroligt mycket nu när man han barn. Brukar finnas en mängd med kläder och leksaker för riktigt bra priser. Guld värt!

Lilleman tog sina första steg runt vardagsrumsbordet i förrgår. Nu går han! Han går! Ja med stöd förstås. Men står gör han så gott som utan. Det räcker med ett finger eller  två. Men nu har han äntligen fått in steg stilen. Om nån vecka blir han 11 månader. Herregud. På Hans födelsedag i april ska jag bara tänka hur det såg ut, exakt ett år tidigare. När jag fick ut honom, när jag opererades, när jag fick hålla om mitt eget lilla barn. Våran egna lilla Aaron.


Jag nyopererad och Aaron bara några timmar gammal.

Skinn

Kategori: Allmänt

Mina planer för dagen sprack lika fort som dom kom. Sad.
Vet inte vad man ska hitta på denna tisdag. Man blir ju på bra humör nu när solen skiner och vill bara göra en massa saker. Hade velat ta en mysig fika på form och ta en lång promenad. Kanske det blir så, men bara lilleman och jag. Kan ju inte bara sitta inne iallafall. Någon som känner sig manad att haka på? Bara att slå en pling!

Äntligen ska jag få köpa min efterlängtade skinn jacka som jag hittade i lördags. Jag och lilleman var inne i staden och gick runt och mös. Tittade lite i affärer, käkade lite och bara hade det bra. Jag har ju aldrig ens ägt enn skinn jacka, (efter alla andra med ett par år jag vet) så nu är det dags för mig att köpa en. Hittade en skit snygg på vero moda för ynka 500 pix. Lovely.

Får se när den inhandlas bara.

Later....


Försöker att lära mig att äta själv! Håller man skeden såhär?

Kategori

Kategori: Allmänt

Väntar med att få börja med maten. Denna väntan. Skulle aldrig vilja höra exakt hur många minuter vi människor väntar under ett liv. Troligen alldeles för mycket.

Varit på öf idag. Beskriver med ett ord: Kaos. Hellre kaos en lugnet hemma. iallafall under en dag. Aaron njöt som vanligt. Sedan vankades det en promenad i det underbara vädret. Väl hemma så hade mer än halva dagen gått. Kunde inte bli bättre. Jo men se det kunde det, för kort därefter ringer en vän och vi spenderade någon timme med att snacka skit.

Jag har konstaterat att jag måste införskaffa mig badkläder. Suck. Vad har man på sig när man har en sargad kropp, konstiga tuttar och på tok för stora lår?

Annars går jag och irreterar mig på att hamna i kategorin "ung mamma". Som jag har fattat inte är någe bra. Men jag anser inte mig själv vara en "ung mamma". Eftersom alla verkar tro att dom inte kan ta hand om sina barn bra.
Jag lever inte på mina föräldrar, bor hemma, går i grundskolan eller på någe vis tjänar dåligt med pengar.
Jag lämnar absolut inte bort sonen till barnvakt. (definitivt inte över natten!! Blir galen på folk som gör det. Till och med barn som är under året! Jag menar varför??? Jag har tagit hjälp av mamma 2 gånger på dagtid nån timme. Det räcker. Han är mitt barn jag tänker ta hand om honom.)Jag går defintivt inte ut och dricker. Röker gör jag inte heller. Så sluta glo på mig och lägg mig under kategorin "ung mamma"!

Later...

Älskart

Kategori: Allmänt

Fredag. En bra fredag. Har varit på en lång promenad med en annan mamma. Första gången. Någonsin.
Var så underbart mysigt och skönt. Prata med någon som förstår en helt till fullo. Vi bestämde att ses mera. Ofta. Göra olika saker. Fika, shoppa, ett glas vin, middag, baby träffar osv.
Precis detta jag saknat i cirka 10 månader. Ska det äntligen vända?

Sambon ha varit hos frissan.
Jag har hunnit: laga mat, ge lilleman mat, bada lilleman, tandborsta lilleman, pyjamas + smörjning av lilleman.
Sen kom sambon hem jätte fin i håret och vi åt middagen.
Nu lägger sambon lilleman.
puh...många lilleman vart det.

Nu blir det mys i soffan. Karln jobbar imorn fastän det är lördag och allt. Det suger pungsvett för att vara helt ärlig...

Later...


Nu ska jag sova mamma.
Natti natti min älskade son. Du betyder allt för mig!

Svensk sjukvård.....

Kategori: Allmänt

Städdag. Wish me good luck.
Kanske har dammsugaren börjat att fungera. Den gjorde det sist. Och eftersom att det är något pucko (jag) som har kastat kvittot så tror jag att vi skiter i att byta den.
Men den ska provas idag igen för att se säkert.

Vill ge lite peppande ord till min underbara vän som antagligen är på sjukhuset fortfarande med deras lilla son. Ni är starka. Åk inte hem en gång till innan lillen är frisk. Kräv den svenska sjukvården som ni faktiskt har rätt till! Ni kommer klara det här med bravur! Han blir frisk snart. Helst nu.
Jag tänker på er hela tiden. Tänk om det var Aaron som var sjuk. Vet inte vad jag hade gjort.
Mitt mamma hjärta skulle värka. 
Jag lider med er.

Någon som har förslag på vad en mamma och bebis egentligen kan hitta på i knivsta/uppsala en vardag? Jag har tänkt på fyrishov. Åka och bada lite. Men fattar inte hur man ser tider på sånt? Dessutom hatar jag att göra saker och ting själv, men jag kan inte sitta här längre och bara glo. Ä så less på det. Vet inte heller om det kanske finns nått bra fik för mammor. Alltså något som är lite barnvänligt?

Later....


Aaron älskar att bada här hemma i badkaret. Men har aldrig provat i en bassäng eller liknande. Börjar bli dax med det tycker jag.

Blä

Kategori: Allmänt

Gör mig iordning. Lillen sover "frukost". Idag bär det av till öppna förskolan nere på byn. Äntligen något att se fram emot.
Denna vecka känns tung. Riktigt tung. Det råkar vara så att sambon inte bara jobbar vecka utan även den kommande helgen. Deprimerande.
Jag har verkligen inget att göra. Alls. Vad kan man hitta på en vardag när alla andra jobbar?
Detta suger.
Ett halvår kvar.
Hur ska jag orka??

Ny jacka

Kategori: Allmänt


Ny vår jacka till lilleman.. Från lindex 249:- stl 86.

Poppis

Kategori: Allmänt

Blivit lite mer sporrad till att skriva. Fick ett samtal nu imorse där det sas att min blogg läses. Alltid kul att veta. Blir roligare att skriva då. Nu vet jag att jag har läsare i både tyskland och norge. Yeey!

Jag bara älskar halv 8 hos mig som går på fyran varje vardag. Igår sas det att man måste hitta de små sakerna i vardagen. Då blir vardagen så mycket bättre. Det tycker jag var bra sagt, så jag gick och gjorde en stor skål fruktsallad till mig och min karl. Lite glass eller grädde till. Han blev överlycklig. Det är nog bland det bästa han vet. Det krävs inte mycket för att göra honom glad. Guld värt.

Catya sa för övrigt en bra sak när jag var där sist, "jag har blivit en arg människa". Det stämmer så mycket in på mig också. Är det denna jävulska mamma ledigheten som gör en så arg? Antagligen. Inte ledsen inte deprimerad, bara arg!
Jag blir arg på allt och alla. Alla som inte flyttar på sig på ica utan ska stå och trucka med vagen/ rullatorn, alla som tar upp cyklarna i vårat BARNVAGNS förråd, all denna snö som aldrig vill ge sig och ja listan kan göras lång. Men vem är det som mår dåligt av att vara arg? Jo jag själv....

Later...



Jag varken ser eller hör dig just nu mamma!

Vill också bara säga att jag hoppas att det blev en Suneson bebis inatt?? Åå jag har inte hört något. Hoppas att allt gick bra.

Släpa

Kategori: Allmänt

Måndag. Igen. Har alla veckor två måndagar? Känns som det.
Helgen har varit både bra och mindre bra. En hel del dåliga nyheter har dykt upp. Men allt kan inte alltid vara bra, eller?
Det har annars varit fullt fräs. Handlat, åkt pulka, haft middagsgäster, innebandy, födelsedags firande, sex och ja allt möjligt. haha.

Har äntligen köpt min efterlängtade dammsugare. Jag bestämde mig för en ultra silencer, den nya modellen. Kan en dammsugare verkligen vara såå tyst!?

Jag släpar hem den gigantiska kartongen i barnvagnen, medan min mamma och pappa tar lillskrutt under armen och går hem till dom. Jag skulle visst få städa ifred. Lovely!
När jag äntligen kommit hem helt blöt av svett, börjar jag städa. (har lite bråttom då vi ska till kungsängen och hälsa på syrran klockan 2.) Dammsugaren funkade bra, förutom det att på/av knappen inte funkade! Jag var alltså tvungen att sätta i och dra ur sladden. Inte rätt.
Jag städar trots detta och ringer sedan mamma för att höra hur det går. Jag glömde nappen. Hur kunde jag glömma nappen??
Aaron kunde inte somna utan så lillbroren min fick springa till ica, Aaron somnade direkt, med en ny napp i munnen.

Jag bestämde mig för att släpa tillbaka dammsugaren till affären för att få en ny på en gång. Slut på lager. Kommer in på tisdag.

Fredagen var inte min dag. Trots att det var fredag. Jag slocknade halv 9 i soffan. Hemska dag kom inte tillbaka till mig.
Ska denna MÅNDAG bli bättre? Let´s hope so..

Later...