aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Jahapp

Kategori: Allmänt

Jag skriver bara när jag lixom har lust för det...vilket kanske inte är så ofta. Men det duger lagom tycker jag.
Idag är det lördag och vi har bakat och bakat. Aaron fick hjälpa till förstås och tycker det är hel lajbans. Särskilt när mamma "vipsar" med elvispen.
Choklad bollarna var dock godast enligt lilleman.

På eftermiddagen fick vi fika besök i form av goda vänner, Kajsa och Daniel kom förbi. Super mysigt. Vi ses på tok för sällan!

Nu har vi precis ätit god mat och lilleman har somnat. Han är på bättringsvägen iallafall. Febern har mer gått över i form av hosta och snor. Så nu blir det till att byta ut febernedsättande mot hostmedicin.

Imorn kommer våra familjer på fika för att fira mig en smula. Det ska bli mycket trevligt! Sällan vi träffas allihopa sådär. Aaron pratar redan om "melma", Vilket är Selma som är min syster hund. Idag har han pratat med moster i låtsas telefonen, Neeena! ropar han då.
Det märks såå tydligt nu för tiden vilka som verkligen betyder mycket för lilleman. Vilka som har funnits där under hans uppväxt och faktiskt varit intresserade.
Som tur är har både jag och min sambo underbara familjer som funnits där för honom.

Han kommer bli så lycklig när alla samlas imorn!

Ha en underbar lördag.
Förresten...vecka 27 idag. TJOCKIS!!

Aaron

Kategori: Allmänt

Tänkte i detta inlägg ta upp lite om Aarons utveckling. Han är så stor dessa dagar!
För någon vecka sedan sa han sin allra första mening! Stort! Mamma, pappa åka mommo, moffas bil! Han pratar konstant och heela tiden. Allt förstår man inte, men mycket. Han kan vilka som kör vilka bilar. (ser han en liknande peageut som morfor säger han morfars bil, ser han en ford liknande våran säger han pappas bil, ser han en honda civic som mosters bil säger han det.)

Han sover i egen säng i eget rum. Tidigt på morgonen kommer han in till oss och lägger sig i våran säng. Ibland vill han ha välling då också. En vanlig vardag somnar han 19.00 och vaknar 07.00. ungefär.

Han äter det vi äter. Alltid. Nu för tiden är det ingen sär behandling för honom när det gäller maten. Självklart är något jätte starkt får han skippa det, men han tycker om det mesta.
Han äter med egen gaffel och hatar att bli matad. Han vill numera dricka ur "stort" glas. Alltså ingen pip mugg längre. Han är super duktig på det också!
Han har fått nalle puh glas av sin moster som han älskar!
Han sitter gärna på stor stol också. Vilket han klarar galant, men tycker han är lite för kort än så länge. Han når lixom inte riktigt upp. Men ibland får han sitta på stor stol han också.

Han älskar bilar och djur. Han kan alla det konstiga djur läten och namn. (favorit är spindel) Han kan säga allt från lastare, skopa, släpvagn, bil, traktor ja you name it.

Han hatar fortfarande att titta på tv..vilket inte gör så jätte mycket direkt. det lär ju komma.
Han kan inte gå, han springer överallt! :)

Han älskar dagis,men gillar att komma hem också. Han går inte speciellt långa dagar heller. Har aldrig gått längre än till 15.00. vilket känns bra för både oss och honom.







För att han är världens sötaste. Han är mitt hjärta. Mammas sötnos!


Nytt

Kategori: Allmänt


Pappa kom hem från staterna igår. Snacka om att det kändes som julafton all over again.
Aaron fick nya adidas skor, fyra tröjor, en skit snygg jacka med fleece tröja till och en liten reg skylt med hans namn på.
Bebisen i magen fick en hel drös med kläder hon också. Första rosa plaggen införskaffade. Underbart! Nu är det bästa att det är en liten flicka också :)
Sambon min fick en hard rock café tshirt samt en passande keps till.
Jag fick mina converse skor! Vita med högt skaft. Liite stora men jag ska köpa sulor att lägga i. Tack du underbara pappa!

















Ja hmm dom hamnade lite snett och huller om buller. Men en del av urvalet kom med iaf. :)

Ork

Kategori: Allmänt

Fasa. Dagen är här. Dagen när skolan och jobbet börjar. Dagis får dock vänta till imorn då det är planeringsdag idag och dagis är stängt. Jag börjar inte skolan fören två snåret så vi är hemma tills min mamma kommer hem från hennes jobb och tar då Aaron. Knas dag men det funkar!

Kom in på mitt nya schema igår. Hjälp.... Snacka om att det var ändring från den terminen som varit. Vi har nästan varit ledig någon dag varje vecka. Inte nu inte! Från måndag till fredag är det som gäller. Verkar ganska full smockat. Håller tummarna på att lilleman kan få vara liite frisk denna termin iallafall! Får se hur länge jag orkar med allt också. Mitt mål är mars. Men hoppas på längre. Hade jag bara haft mig själv hade jag orkat längre, men när det är dagis hämtning och lämning och plugg och en unge på det, tar det på kroppen. Vi får la se....


Amerika

Kategori: Allmänt

Sista spurten idag. Ledigheten närmar sig sitt slut. Blir en hel del tvättande och fixande av diverse väskor och vagnar.

För att prata om nått helt annat...min pappa är i USA just i detta nu. Vilket han har varit den senaste veckan. Han besöker både Las Vegas och Florida. Vilken dröm! Men nu till det roliga. Gissa vad jag har beställt av honom att köpa hem? Om inte ett par converse skor. Är jag rolig eller är jag? Jag som sa att jag aldrig skulle sätta på mig så fula skor. Haha kan skratta åt mig själv för att jag ändrar åsikt och uppfattning om precis allt.
Sen får vi se om han kommer hem med några...återstår att se.




Nån sån här modell vore väl ball?

Today

Kategori: Allmänt

Klockan är 8 och mina killar sover än... snacka om att vi har blivit bortskämda med sovmorgon under denna ledighet! Hur ska det gå när jobb/skola/dagis drar igång igen? Blä.. vill inte ens tänka på det.
Dock börjar jag äntligen läsa min inriktning denna termin. Något jag sett fram emot jätte mycket. Språk och matematik från förskola till skolans tidiga skolår A, för att vara exakt. :)

Idag blir det innebandy i sthlm som gäller. Därefter blir det god mat med gott sällskap. Det verkar bli en bra dag med andra ord.

Idag går vi också in i vecka 24. Det börjar kännas mer och mer att man faktiskt är gravid, inte bara för att ungen rör på sig utan saker och ting börjar bli lite jobbiga. Redan! Men men mer än halva tiden är ju nu gången så det är väl så det ska va?



Boende

Kategori: Allmänt

Blocket snubbe ska komma och köpa sängen. Underbart att bli av med den stora saken.
Har tänkt lite på det där med plats i övrigt....vi bor ju i en trea på 77 km ganska lagom tycker jag själv. Visst ibland vill man ha större för att få plats med allt, men när jag stor städar vill jag bara ha det mindre!

Så eftersom att vi väntar vårat andra barn nu möts vi av en hel del synpunkter på vårat boende.
Alla våra vänner från sthlms trakten menar på att vi bor ju så stort och barnen kan ju dela rum för guds skull!
Medan mina vänner här ute från Uppsala och landet frågar varenda gång vi ses om vi inte ska flytta ändå?

Konstigt att det har betydelse var man kommer ifrån. Jag har sett mönstret under ganska lång tid och tycker det är lite komiskt för mig själv sådär...
Alla vi som är uppvuxna i stora kåkar på landet kan inte förstå hur man trycker ihop sig i en lägenhet när man är en hel familj.

Jaja vi trivs som det är och kommer definitivt bo kvar. Så nu vet alla det....

Aaron har ju trots allt ett eget rum i nått år till som han sover kanon bra i.
Storleken har ju ingen betydelse....va det inte så?


Dessutom har mormor och morfar stort hus inte alls långt bort. Där får Aaron vara hur mycket han vill. Han föredrar husets bubbelpool. Både den inne och den ute....

vagnoholic

Kategori: Allmänt

Jag tror att det är onsdag idag? Dagarna bara flyter förbi och vi bara älskar denna ledighet. Har haft turen att ha min älskling hemma hela julen. Helt fantastiskt. Vad vi behövde detta!

Igår va vi (läs min sambo) duktiga och la ut saker på blocket. Äntligen! En tavla, ett skåp och en säng lades ut. I vanliga fall kastar vi sakerna, men kändes onödigt denna gång. Under tiden som sakerna lades ut så hittade självklart jag en vagn som jag bara måste ha!
Så är det i våran familj, Alexander tjänar pengarna och jag gör av med dom....

Så idag bar det iväg till Tierp för att spana in vagn..den var alldeles lagom för oss! Eftersom vi inte vet hur mycket Aaron faktiskt vill åka vagn när lillasyster är född ville vi inte köpa en ny för en himla massa pengar. Aaron hinner fylla två och tror han kommer vilja gå mestadels. Men vi måste kunna erbjuda honom vagn plats vid behov, han är fortfarande för liten för längre sträckor. Därför tyckte vi denna vagn blev bästa lösningen.




2500 kronor fick vi ge för denna. 2010 års modell och endast använd några få gånger. Ett riktigt kap enligt oss. Sen är den stor och klumpig men är inte alla det? Vi behåller våran andra vagn som lillan kan ha när Aaron inte vill åka mera.Dessutom måste vi spara ytterligare en vagn som får stanna på dagis. Alla barnen på Aarons dagis sover ute och vagn är därför ett måste. Tre vagnar behövs alltså. Tur att vi redan har 6 stycken hemma....vagnoholic ja visst!