aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

Hushållsgörat

Kategori: Allmänt

Städ fredag. Tänk att den kommer varje vecka. Nu är det iallafall klart. Lägenheten skiner!
 
Vi är inte jämställda när det kommer till hushållsarbete jag och min man. Jag gör allt i hemmet. Precis allt. Nä där ljög jag, han går ut med soporna för det vägrar jag! Dom få gånger jag måste, tar jag med mig handsprit så det räcker några timmar. För blä för detta soprum!!
 
Men vet ni vad? Det är precis såhär vi vill ha det. Ingen av oss klagar. Vi bråkar aldrig om hushållsgöra (vi bråkar i ju för sig aldrig!?) för där är vi båda helt eniga. Jag sköter matlagning, städning, tvättning och disken. Så är jag nöjd. Han jobbar, handlar ibland och jobbar lite till.
Snacka om att vi har ett 1800-tals förhållande känner jag nu när jag skriver. Komiskt egentligen.
 
Det handlar inte om att han inte vill hjälpa till. Han kan tänka sig göra det någon enstaka gång om jag ber honom. Disken tar han vissa måltider om jag ber honom. Men jag har för stor kontroll över hemmet. Allt ska ske på mitt vis. Ibland har han försökt hjälpa till med exempelvis tvätten, well tio minuter senare viker jag om allt. 
Stackarn, but thats me! 
Och om jag ska vara helt ärlig tror jag han trivs med det. Han gillar inte husållsgörat och jag bara måste ha det gjort på mitt vis. Well win win situation!
 
Delar ni på hushållsgörat?
 

 
 
 

Dagis

Kategori: Allmänt

En del av er kanske undrar hur det går för sessan på dagis?
Ja precis som vi alla misstänkte så är det som att hon inte gjort annat. Än att gå just på dagis. Hon har inte varit intresserad av mig dom fem dagar jag varit med på inskolningen över huvudtaget. (dock fanns det andra barn som var just det. Hade tre knähundar sista dagen. Dom grät bara jag gick på toa. Hey är man omtyckt så är man! haha)
 
Hon leker, äter, sover och leker lite till. Gärna med dom större barnen -på Aarons avdelning när hon får chansen.
 
Flera gånger har jag fått höra att vi har uppfostrat två självständiga stadiga barn. Inge tjafs, inge trams, inge gnäll. Inget mammigt eller pappigt. Dom är båda vid så pass ung ålder med ända så säkra i sig själva.
Tänk vad skönt det är att höra som förälder. Att det man gör med barnen är bra.
 
Jag vet också sen Aaron var liten att det sitter i uppfostran. Tror inte på att barn föds mammiga och pappiga, tror det sitter i uppfostran. Sedan att alla barn är olika. Gråter olika mycket, gnäller olika mycket. Kommer perioder då dom gärna vill ha mamma/pappa nära till hands, självklart är det så.
Men när Aaron var liten var han väldigt mammig. Till slut insåg jag att det var jag som gjort honom så.
Då fick vi en vändpunkt. Vi blev stenhårda på att visa att pappa dög, att andra människor dög.Idag inser jag hur viktigt det är att barnen vänjer sig att komma nära andra vuxna i tidig ålder. Viktigt att ha vuxna runt omkring och låta barnen få vänja sig snabbt att andra vuxna också är snälla. Kan bli tufft längre fram annars.
 
Jag kan se tillbaka och tycka jag gjorde fel hans första år. Jag var osäker som mamma. Därav blev Aaron det också.
Med Noora har det aldrig varit nått trams. Hon har fått gilla läget eller skrikigt. Kanske låter hårt, men det har också gjort henne till den hon är. En stark tjej med mycket skinn på näsan.
Precis som jag vill ha det!
 

Såhär ser sessans dagis foto ut. Ser lite trött ut men ack så söt! Någon mer som tycker hon liknar min pappa?
 

Dagens

Kategori: Allmänt

Lämnade barnen i vanlig ordning på dagis halv 8 imorse.
Tog sedan en lång promenad precis som vanligt. Väl hemma stog tvätt och dusch på schemat.
Syster kom och hämtade mig därefter och vi for mot arlanda stad för lite shopping. Eller ja jag var ute efter en jacka till Aaron. Kände inte att det kunde vänta så mycket längre. Hade tittat ut en vanlig svart skal jacka på lindex. Så jag var inställd på att få med mig den hem.
 
Mycket riktigt så köpte jag jackan. Vi styrde sedan våra ben mot ica maxi där syrran plockar varor. Jag hjälpte till för att sedan upptäcka att ica sålde nästan exakt likadana jackor för en betydligt billigare peng. Det var bara att byta helt enkelt.
Handlade lite mat, för att sedan åka och hämta två glada ungar på dagis.
 
 
Den här blev min för endast 199:-. Bra köp tycker jag själv. Aaron gillade den dessutom jätte mycket så tror jag fick godkänt.
 
Fick med mig det här hem också.
 
H&M har 50:- rabatt på alla barn jeans. Aaron var i behov av ett par lite snyggare så jag slog till. Två pack långärmade tshirtar för 99:- är ett måste i Aarons höst garderob. Jag köper väldigt många varje år. Dom är perfekta till dagis. Det känns dessutom helt okej om dom blir nerfläckade för det priset.
 
Blev kläder åt Aaron idag. Hör inte till vanligheterna. Något litet till Noora brukar lixom alltid slinka ner. Men idag höll jag fingrarna i styr! 

The Brand

Kategori: Allmänt

The Brand har släppt en ny kollektion. Leopard tryck är det gott om så jag har verkligen fått upp ögonen för denna kollektion. Även rosetter finns det gott om. Ännu en favorit!
 
             
 
Bodyn är kanske det sötaste jag sett! Nu återstår att se om jag tycker dom är värda pengarna.
 
Ni hittar detta och mycket mycket mer på oiidesign.se

Mera Mera kläder!

Kategori: Allmänt

Letar vinter kläder åt barnen. Efter utrensning hemma har jag klart för mig vad barnen behöver.
 
Jag står och velar hur jag ska göra med dotters vinter ytterkläder iår. Jag fyndade nämligen ett par rosa täckbyxor i sommras. 100 :- gav jag för dom.
Dom ser ut såhär:
 
Idag kostar dom 449 :-. Känns som ett kap. Nu återstår resten. Jacka, overall till dagis? Tycker overall är det ultimata dagis plagget, medan täckbyxor är det ultimata hemma plagget. Vi åker en del bil på helger, ganska långa sträckor. Då tycker jag det är super smidigt att ta av jackan i bilen och bara låta byxorna vara på.
 
Mössa och vantar är bestämda för längesen:
 
       
 
Ifrån Elodie details nya kollektion just denna heter "apple of my eye".
Den här är lite av dröm overallen.
 
Någon som kan ge mig? Lite över 1000 lappen från jollyroom.
 
Sonen har en overall från förra året som jag tror får hänga med i år igen. Lite nya vantar och mössor på det. Han har även ett par täck byxor som fortfarande passar. Hans jacka passar den också. Lite tur med honom iår alltså! Förhoppningsvis behöver jag inte köpa nytt till Noora nästa år. Utan bara till Aaron. Precis som detta år. Nytt till en unge åt gången lixom. 
Imorn ska jag iallafall inhandla en ny höst jacka åt sonen. En sak i taget.
 
 

Början

Kategori: Allmänt

Sista dagen på sessans inskolning börjar nu.
Sen är det dags. Sen är hon där varje dag. Själv. Utan mig!
Redo att släppa taget? Jag antar att jag måste.
Men oj så hon trivs. Oj vad bra det är för henne (hon är redan inne i alla rutiner och vi kör samma hemma, rutiner är bara bra för de små!) (hon har redan börjat prata mer! "Hallå hallå" säger hon ofta, banan är ett återkommande ord. också så ballong och boll.)
Men tänk vad det är bra för mig också! Att just släppa taget och bara vara jag igen. Gammla Marie blir jag ju aldrig mera (thank god!) utan nu är jag alltid mamma Marie. Barnen kommer alltid i första hand, oavsett jag är i skolan eller inte.
 
Nu börjar det lixom. Vad stora barn jag har helt plötsligt!

Roligt snyt.

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt blev det roligt att snyta sig!
 
Köpta på city gross.

Nyttigheter

Kategori: Allmänt

Mellanmålet idag till mig och sambo blev en smoothie bestående av:
 
Lätt yoghurt vanilj
Lite mjölk
Lite honung
Några hallon
Några bitar banan
valnötter
Fiberhavregryn
 
Supermums!
 
Vi ska prova den här i dryckes väg också tänkte jag:
 
Någon som provat?
 
Jag vet att Celsius är nr 1 att dricka just nu. Den ökar både förbränningen och är super nyttig. Dock har jag inte riktigt vant mig hur dom smakar. Gillar dom helt enkelt inte.
Däremot kan jag rekomendera dessa:
 
Vitamin well med stevia. 0 kolhydrater. Super goda!
 
Nu är kylskåpet uppladdat med keso,magra yoghurtar, avokado, sallader och grönsaker i mängder, citroner och lime.(bra att börja dagen med ett glas ljummet vatten med citron i, en timme innan frukost.)
Frukt fatet är fyllt till brädden och skafferiet fyllt av frön och nötter. Samt måstet, fiberhavregryn.
Frysen är fylld med smidiga sallads huvudingridienser. Som räkor, crabsticks/surumisticks, kyckling och lax.
Men mest bor det bär i frysen. Mängder av bär.
 
Nu behöver jag tips! 
Smoothie kommer bli en klar favorit som mellanmål till mig och barnen. Där kan jag använda honung för sötman.
Frukost blir fiberhvregrynsgröt till hela familjen. Med färska bär. Ungarna får morfars hemmagjorda blåbärssylt också förstås.
Mat blir vanlig husmanskost förstås. Inge tjafs där inte. Jag skippar kolhydraterna bara. Resterande familjemedlemmar behöver dom. 
Nån som har ett bra nyttighets tips? 
Någon favorit ingridiens eller recept?
Behövs verkligen stevia inhandlas?

Höst kläder

Kategori: Allmänt

Letar höst kläder åt Noora.
 
Favoriterna från Kappahl:
 
       
    
 
Från Lindex:
 
   
 
 
 
 
 
 
Sonen är i behov av en så kallad skal jacka. Vet inte riktigt vilken jag ska välja då jag inte riktigt gillar någon.
 
 
Tror det får bli något liknande. Denna är från Lindex.
 
Ska ut och kika lite noggrannare i affärerna någon dag.
 
Bästa klädesplagget för barn måste ändå vara det fleecefodrade regnstället. Det har Aaron nött ut sitt första ställ av.
I sommras var vi till Thuns. Det stora varuhuset med ganska så billiga priser. Där fyndade jag ett sådant ordentligt ställ till Noora. För endast 300:- pix! Jo jag tackar ja! På dagis tycker jag att det är absolut ett måste. Likaså varmfodrade gummistövlar. Guld värda för små kalla höst tår!
 
 
 
 
 
 
 

Baka i rosa

Kategori: Allmänt

Alltså jag tror jag var lite sen på att inse att en av mina förebilder startat en hemsida. En webshop. Ingen kunde bli lyckligare än jag!
 
www.leilasgeneralstore.com
 
Det blir ju inte svårt att köpa presenter till mig framöver direkt. Skulle kunna tänka mig det mesta på sidan faktiskt. Det som går att få i färgen rosa är ju självklara favoriter.
 
             
 
Har alltid velat ha små sockerkaks formar så barnen kan göra egna sockerkakor i framtiden. Vi hade det när vi var små och det var helmysigt att få sin alldeles egna kaka!

The hair!

Kategori: Allmänt

Under Lena och Henriks bröllop i helgen som var hade hon hyrt in en frisör. Ja en sminkös också för dom som ville. Hår är jag as dålig på, medan smink gör jag alla gånger själv. Rör inte facet lixom!
Så jag fick mitt hår fixat av en super gullig gravid Lena. Tänk vad mys det är att prata magar! Å bebisar, å barn!
Lika övertygad blir jag dock varje gång att jag INTE vill vara gravid någon gång mera. Konstigt kanske då Nooras graviditet var rena drömmen och jag njöt så in i norden. 
Men jag är nöjd nu.
Vi är nöjda nu.
Så nu får alla i min omgivning gärna bli runda om magarna så jag kan njuta för dom. För deras lycka som jag förstår och känner.
Lyckan för dom för jag vet vad som väntar.
Det bästa livet kan ge.
Det bästa livet gett mig.
 
Hur som åter till frisyren, såhär snygg var jag!
 
En utbakad fläta i luggen och stora lockar i resten av håret.
 
Och nej klänningen är inte på på korten. Den åkte på senare. Tyvärr har jag ingen hel bild på mig i klänningen men jag vet att det togs en hel del med min pappas kamera så jag återkommer med dom.
Jag blev otroligt nöjd med håret. Körde lite på grekisk gudinna stil då klänningen var enaxlad. Eftersom jag fick höra några gånger att det var som en sån jag såg ut så tror jag att jag lyckades!
 

Piraterna

Kategori: Allmänt

Filmmys med familjen! Tänk vad vardagen är bra underbar iallafall. För det innebär ju lixom helg! Helg! Förrut har alla dagar lixom varit den andre lik, allt har flytit samman.
Visst att karl har varit ledig från jobbet vissa helger. Vissa, men långt ifrån alla.
Så efter en dagis vecka (en halv för mig och Noora, en hel för Aaron) så är vi as taggade.
Alla leksaker är roliga igen! 
Lekparken utanför är hel lajbans.
Och efter att knappt ha sett en endaste film på hela veckan har vi nu filmmys!
Det blir nått speciellt lixom
Vi tittar på senaste tillskottet i film hyllan nämligen filmen "Piraterna".
Popcornen och vindruvorna är på plats, (popcorn är så långt jag sträcker mig bland onyttigheter, å ja mariekex ibland också, hallå nyttiga liv för hela familjen!) ungrna dricker festis (dom utan socker och tillsattser) och jag och sambo dricker en varsin drink.
Förutom en förkylning från helvetet så är helgen fantastisk!
 

Dagen jag väntat på läänge!

Kategori: Allmänt

Äntligen!! Tentan klarad! Fy attans vad jävla sjukt glad jag är!!
Det här innebär att jag kan fortsätta med skolan. Det jag vill.
 
Mannen tyckte vi skulle fira. Likaså pappa. Han kom nämligen hem med en son (han var snäll och hämtade Aaron på dagis, min hals vill inte vara med alls idag) och en flaska fusk champagne. Min favorit. Som jag älskar!
Mannen beställde hem grekisk mat och nu har vi ätit så jag är mätt för en hel månad. Typ.
Alla är glada för mig.Vilket känns så sjukt bra. Är inte van vid beröm. Van vid cred.
Varför försvinner det så fort man blir vuxen?
Vi ger våra barn beröm och cred för minsta lilla dom gör. 
Värre är det när man blir vuxen.
Hur som idag är en bra dag.
Alla är glada.
Gladast är jag.
 
Den vänstra fick jag av mamma och pappa till syrrans möhippa. Den användes dock aldrig. Nu är den uppdrucken. Den högra kom pappa med i eftermiddags. Alltså den är så fantastiskt god så det saknas ord!

Inskolning

Kategori: Allmänt

Inskolningen av Noora startade idag. Vet inte riktigt vad jag tyckte. Tycker det blir lätt kaos med så många små barn. Sen att Noora trivdes känns ju skönt. Men hon är lätt. Gillar mest läget och gör det som sägs.
Känns iallafall skönt att komma igång med vardagen igen. Förr eller senare ska det ju ske. Och rutin människa som jag är gillar jag vardagen.
 
Eftersom att knivsta kommun kör den nya typen av inskolning så varar den i en vecka och vi föräldrar är med hela tiden. Från morgon till eftermiddag. Man stannar så länge det är tänkt att barnen ska gå i framtiden.
Första dagen är mjukstart och varade mellan 9 och 2.
Vi föräldrar ska göra allt det praktiska med barnet. Som att byta blöja, mata, leka och läggningen ute i vagnen.
Barnen ska aldrig känna sig påtvingade de andra fröknarna utan barnen ska få komma till dom när barnet känner sig redo.
Kanske låter konstigt, det tyckte iallafall jag med Aaron i början. Men det funkade så himla bra med honom att jag känner mig lugn inför Nooras.
 
Så inskolning är det jag sysslar med denna vecka.
 

The Wedding

Kategori: Allmänt

Jag förstår att ni alla är nyfikna över bröllopet. Och helgen i helhet.
Bröllopet var helt fantastiskt vacker och Lena var lika vacker som en dröm!
Vi bodde otroligt vackert på ett Slott i Katrineholm. Vi har ätit gott hela helgen och barnen har busat och lekt med andra barn så det räcker i flera veckor. Aaron har skaffat sig sin första tjej och ett tag var det ett riktigt puss kalas!
Vi kom hem runt middags tid igår, då var jag så trött att jag somnade. Omedelbums. Innan barnen.
 
Jag har tyvärr extremt lite kort att visa er. Vi turades alla om att ta kort med pappas system kamera, så det blev väldigt lite kort tagna med mobilen. Dessutom hade jag väska, högklackat och en extremt lång klänning, i det med kombination att jaga lilla Noora blev ingen bra kombo. Så tid för att ta kort fanns det inte heller för min del.
 
men vid själva vigseln tog jag en del iallafall:
 
Alla väntade spänt på bruden...
 
Såhär snygg var min karl. Noora fick sitta i vagnen under vigseln. Likadant de andra två ettåringarna som var på plats. Hon sa inte ett ljud. Tyckte det var super mysigt! Noora har på sig den klänningen jag hade när mina föräldrar gifte dig. Coolt va?
 
Pappa ledde Lena upp till cermonin.
 
Man och hustru.
 
 
Snittar och champagne avnjöts vid vattnet.
 
Förhoppningsvis kan jag visa fler bilder inom kort.

Otrohet?

Kategori: Allmänt

En grej jag skulle vilja ta upp. 
Läste nämligen om ämnet på Anita Schulmans blogg tror jag att det var.
Nämligen otrohet.
Om ni har/hade ett kompis par som ni umgicks med och trivdes med, att sedan någon av dom berättar i förtroende till dig att den har legat med en annan bakom sin kärestas rygg.
Vad gör du då?
 
Lägger du dig i?
Berättar du för den andra personen i förhållandet som inget vet?
Pratar du med personen och ber den berätta vad den gjort mot sin partner?
Skiter du i det och resonerar som så att det inte är ditt problem?
 
Jag tycker det är en super knepig sits och hoppas att jag aldrig hamnar i den! Jag trodde jag visste vad jag skulle göra innan jag läste Anitas inlägg. 
Hon hamnade i en extremt jobbig situation efter sitt handlade.
 
Jag vill veta vad NI skulle gjort?

Queen nails

Kategori: Allmänt

Dagarna går fort. För fort!
Imorn drar vi till Katrineholm och spenderar våran sista semester helg med ett sjudundrande bröllop!
Kunde inte bli bättre faktiskt. 
Aaron är super glad över att få bo på slott (ser dock inte riktigt ut som i sagorna, men det förstår inte han!)
och han hjälper gärna till att packa.
 
Finkläder för två dagar ska packas och strykas. Alla prylar som hör till ska med ner i väskan. 
Jag har tvättat, strykt, packat, städat, motionerat, solat och pluggat en himla massa idag. För även om jag inte riktigt vill tänka på det så har jag en matte tenta som väntar imorgon eftermiddag. 
Allt måste vara färdig packat och fixat innan jag drar till Uppsala och skriver.
Familjen kommer och hämtar upp mig så åker vi direkt sen. Blir till att käka middag på vägen.
 
Igår drog vi till Stinsen. Det blev inte så mycket shopping men jag unnade mig en nagelförlängning passande till bröllopet. Tyckte jag var värd det efter allt detta plugg! Inte är det över än, men den värsta tentan är iallafall skriven och jag tyckte den gick bra!
Jag blev super nöjd med naglarna och vi for vidare hem till mina föräldrar där släkten väntade för en kräfskiva. Super gott och mysigt!
Barnen badade mest i morfars pool och somnade ovaggade innan 8. 
 
Så tillbaka till bråk räknandet kanske?
 
Jag gjorde mina naglar på Queen nails i Stinsen. Dom var grymma! Snabbt smidigt och det bästa av allt: inget prat! (dom allra flesta som jobbar där kommer från thailand eller någe och pratar mest med varandra. super skönt tycker jag!!) Men framför allt billigt! 495:- för fantastiskt fina akryl naglar med vit tipp. Jag är sjukt nöjd. Ska försöka behålla dom efter bröllopet också. Dom finns nämligen i forumgallerian i Uppsala också. Besök dom!

Note

Kategori: Allmänt

Tack snälla alla ni som tagit er tiden att peppa mig via sms idag! Ni är guld värda! Efter varje sms blev jag mer och mer rörd. Tänk vad fina vänner jag har!
 
Så hur gick det då? Bra. Tror jag. Det kändes bra iallafall. Nu återstår bara den jobbiga väntan...
 
Jag sadlar dock om fort för på fredag skriver jag en matte tenta också. Egentligen bara för "just in case" men jag ska skriva den lika helhjärtat som den jag skrev idag.
 
Det blev en fartfylld dag redan med tidig start imorse.
Vi hämtade hund på vägen till stan samt stannade för att inhandla fika och energi dryck till mig.
Jag skrev tenta och familjen spenderade förmiddagen i stadsparken med diverse aktiviteter.
Vi fortsatte leken när jag var klar, senare for vi till max för en svensk lunch (ett måste när Jessie är här).
Det blev inhandling av blöjor för att sedan åka hem och tvätta bilen. 
Ungarna sov under tiden så det passade sig bra.
Vi åkte hem för lite mellanmål och en film och strax därefter drog karln in till stan för att få dotters namn tatuerat på armen sin.
Det blev middag och sedan kom svärföräldrarna på en fika.
 
Späckad dag.
Imorn ska jag ta en day off från plugget.
Jag och Jessie drar till sthlm för shopping för att sen komma hem till kräftskiva i parkis.
Lovely day!
 
Note till mig själv: ge fan i kolhydraterna! Magontet jag känner just nu är det inte värt! Förbaskade pasta carbonara!!
 
 

Tentamen i förskolans och skolans samhällsuppdrag

Kategori: Allmänt

Imorgon gäller det. Imorgon avgörs en hel del om min framtid. Känns tungt. Riktigt tungt.
Detta har resulterat i två sömnlösa nätter och flera dagar med kronisk huvudvärk. Precis som att situationen kunde bli värre.
Well jag kanske är lite överdramatisk, men skolan är extremt viktig för mig. Jag värderar min utbildning väldigt högt och vill klara den bra.
Jag tror själv att jag kan bli en bra lärare och desto tidigare desto bättre.
Ett års uppehåll har gjort mig gott, men också ont.
Jag önskar till viss del att jag börjat utbildningen nu. Efter båda barnen.
Men hey går inte att ändra det förflutna. 
Jag tar igen det nu istället.
Och oj vad jag älskar att jag inte redan är utbildad och har ett topp jobb!
För fy tusan vad lämpligt det är att gå i skolan när barnen är små. Inte långa dagar för någon, långa sommarlov och mycket tid tillsammans.
När dom är stora nog att klara sig själva, då är jag på toppen av min karriär och jobbar arslet av mig så vi kan åka på härliga semestrar dom fyra veckor jag kommer vara ledig.
Livet är bra underbart visst?
Kunde inte planerat mitt liv bättre. Det har blivit precis som jag velat. Precis som i sagorna. 
 
Snälla håll en tumme för mig imorn! Min livs viktigaste tenta startar klockan 09:00....
 
 
Typ såhär ser det ut imorn på Bergsbrunnagatan 15 i Uppsala.

Dagen

Kategori: Allmänt

Slöar i soffan. Jessica är äntligen här!
Vi har gått på stan, besökt Elodie details butiken. Butiksbiträdet blev imponerad av min kunskap kring märket. Hey är man en nörd så är man!
 
Vi käkade sushi på stationen innan hemfärd. Sen blev det att hämta mina älskade barn hos mormor och morfar! Oj som jag har saknat dom!
Nu sover dom gott i sina sängar. Vilket jag snart också gör. 
Bara plugga lite till först...
 
Dinner.
 
Shopping.

Regler eller tankar.

Kategori: Allmänt

Senaste tiden har jag hört en del bra visdomsord. Eller vad kallar man dom?
Hur som när man är småbarns mamma är det mycket och tänka på och många faser man måste igenom.
Nu försöker vi få sonen blöjfri nattetid och dotter vällingfri nattetid.
 
Hur som lite "regler" som kan vara bra att ha i bakhuvet.
 
"Gå efter barnets ålder när det gäller att sova borta. Är barnet över året klarar det en natt borta, två år två nätter och så vidare"
 
Super vettig tycker jag! Dock olika från unge till unge förstås! Men tror det är en vettig tumm regel så länge barnen är små. 
Aaron är tre. Men som max har han sovit borta två nätter irad. Känner inte att vi behöver utöka det än.
 
"barnen vill vakna där dom somnat"
 
vi har alltid lagt våra barn i våran säng, för saga och välling. När dom sen somnat har vi lyft över dom till deras sängar.
Aaron har dock somnat i sin egen stora säng sen han var drygt 1½ år.
Men eftersom att vi har haft den här metoden har dom alltid vaknat tidigt på morgonkvisten och vi har därför lagt över dom i våran säng. 
Vi ser det kanske inte som ett problem men värt att tänka på...
 
"barnen vet inte vad klockan är nattetid, ingen bebis över 6 månader behöver välling under natten."
 
Det är det här vi kämpar på med. Noora äter gärna en välling mellan klockan 3-5 på natten. Ibland tom två flaskor om hon blir störd av nått under sömnen.
Det ska ändras snarast hoppas jag på. Det brukar räcka med en hel del envishet!
 
 

Cheetah girl!

Kategori: Allmänt

Finns det bekräftat att det finns någon som dött av plugg? Om inte blir jag nog snart den förste.
Efter x antal timmar med huvet i boken är jag helt slut. Vad jag längtar tills båda tentorna är skrivna och jag lixom inte kan göra något mera. 
 
Vi ska snart åka in till staden stockholm och shopping mysa lite. Jag och sambon. Ta en kaffe. Innan det är dags att fiska upp min fina kusin på stockholm central. Hon kommer med tåget från Tyskland. Det blir ett restuarng besök innan vi åker hem till barnen. 
 
Jag ska iallafall få besöka en av mina drömmar idag. Jag är lycklig ända upp till öronen! 
Mitt absoluta favorit märken är Elodie details. Jag köper så mycket jag bara kan därifrån. Har sett att deras senaste (säsongens) färger nu är ute. Hittar dom dock inte på nätet men hoppas dom finns i deras enda butik.
Jag föredrar ju självklart deras "cheetah" kollektion. Dottern har haklapp, napp samt vinters åkpåse därifrån. Mamman kan mycket väl tänka sig skötväskan i samma kollektion! 
Sist köpte jag en av deras sköna dynor till våran vagn. Valde då deras Rockabilly dot. 
Undra vad jag kommer hem med idag....
Later!
 
                      
 
Till dotter...
 
Till mamma?

Vi tillsammans

Kategori: Allmänt

Vi är ensamma. Bara kärleken och jag. Det sker inte allt för ofta, men tycker ändå vi är ganska duktiga på att vårda kärleken. Det måste man. Vara utan barn ibland. Inte för ofta. Men ibland.
Nu är båda barnen ganska så stora och det känns alldeles rätt att lämna en natt sådär.
Dessutom älskar dom båda att sova hos mormor och morfar. 
Fick nyss ett sms om att dom spa badat i en och en halv timme. Noora sov, Aaron på g.
 
Vi har spenderat kvällen tätt tillsammans. Sittandes vid ån i Uppsala och käkat grekiskt. Pratat om allt mellan himmel och jord.
Senare åkte vi till willys och köpte drink tillbehör och annat gott.
Nu myser vi. Ända in i benmärgen.
Tänk att jag älskar dig lika mycket idag som när vi först blev vi. 
För ganska exakt 5 ½ år sedan för att vara exakt. 
Du är min bäste vän. Min soulmate.
Det ska alltid vara vi.
Förevigt.
 
Fyra år sedan. Ny kära. Boendes i våran lilla etta i Tibble. Arbetande sambos. Tänk vad annolunda våra liv blev bara en månad senare då pluset på stickan kom...
 
Ett halvår senare och jag var tjockis!
 
Kärlek hanns med mellan matning av lilleman.
 

Mina killar. Kärleken blev bara större...
 
och större. Dotter kom och bättre kunde det inte bli! Vi fyra bildar min perfekta familj!
 
Att jag inte borde sitta här och slösa bort våran mys tid? Helt rätt! Om vi istället borde gå och ha högljudt sex hela natten? Såklart vi ska! Later!

Furuvik

Kategori: Allmänt

Hemkomna från en hel dag på furuvik. Åkte direkt efter frukosten. Den blev sådär ofärskämt lyckad. Barnen var helt överlyckliga över allt. Inge gnäll, inge tjafs.
Mamma/mormor packade med världens godaste picknik i form av plock mat. Plättar och köttbullar till ungarna.
Kyckling, brie ost, chiabatta, grönsaker och massa god dricka till oss stora.
Vi hade hästarna precis brevid och Noora bara älskar hästar! Hon kunde inte slita sig ifrån dom! Tror hon blir en häst tjej ändå. 
Jag ropar Moster!! Kirra!!
 
Efter att vi käkat mjukglass, tagit lotter, och Aaron fått sin första sockervadd i livet, vi spanat in wild kids ön, lekt vid vattnet, hjälpt till att mata kamelerna, klappat getterna, gått i kängru safari, kollat militär anläggning, tog vi terrariet och köpte en varsin sovenir apa till ungarna. Då var vi slut. Helt slut.
Noora somnade i vagnen på parkeringen och Aaron somnade så fort bilen var startad.
 
Det fanns ingen utklädd människa och en påfågel såg jag bara en gång. Långt bort. Visst kom panik känslorna och tårarna i ögonen, men inte så att barnen såg. Aldrig så barnen ser.
Well det betyder att den blev extremt lyckad för mig med!
 
Det blev mat i bilen på vägen hem i form av korv till ungarna och lyx mackor till oss vuxna.
Vet ni det är just det jag tycker är det lyxigaste med semester! Att slippa allt det vardagliga. Speciellt matlagning och disk. Jag gillar att laga mat. Alla gånger. Men ibland är det såå skönt att slippa tänka på mat hela tiden. Den här semestern har vi verkligen unnat oss att äta ute. Vilken lyx!
 
 
 
 

This summer so far....

Kategori: Allmänt

Jag vet, den där frånvaron! Well det är ju faktiskt så att våran semester som familj infinner sig i detta nu. Vi valde lite senare semester i år då vi valde att lägga den nästintill min syster och svågers bröllop som äger rum den 18 augusti.
Vi har iallafall hunnit en hel del och min kära sambo tog med sig det vackra vädret med sig till semestern också!
Vi träffar familj och vänner så mycket det bara går!
Vi har varit på bio, cirkus, lekpalats, shoppingrundor, vid stranden och en sväng till dalarna.
Imorn blir det furuvik och nästa vecka är fyrishov inbokad över en dag.
Vi äter gott hela tiden.
Jag har lärt mig koka saft, (det har blivit två flaskor jordgubb/rabarber, två flaskor rabarber och två flaskor svartvinbär) baka bröd och alla goda pajer och bakverk som går att göra på säsongens bär.
Vi har varit två vänder på ikea och köpt grejer till hemmet. Vi har renoverat köket och lagt lite trösklar. Alla gardinstänger är utbytta till vita och två nya hyllor monterade.
Jag har shoppat upp H&M´s nya hem kollektion i form av leopard lakan till oss vuxna samt dotter. Jag bor numera i sovrummet.
Vi hyr filmer (favorit än så länge är helt klart kung fu panda, jag skrattade så jag höll på att kissa på mig! Såg en skräckis för nån dag sedan också som var riktigt bra!) och käkar godis och melon som aldrig förr.
Hemmagjorde drinkar har vi blivit proffs på och det blandas hejvilt! 
 
Jag och min man unnar oss det mesta och i veckan ska vi äta grekiskt på resturang vid ån. Vi ska njuta, äta gott och bara rå om varandra. Barnen får sova hos mormor och morfar medan vi dejtar.
 
Som ni säkert förstår så hinns denna sida inte med. Jag har dessutom två kurser att plugga till som jag skriver tentor på i nästa vecka. Jag pluggar tills ögonen blöder. Typ. 
På fredag kommer dessutom min efterlängtade kusin från tyskland och stannar en vecka.
Då ska alla typiska svenska saker hinnas med.
 
Hoppas ni har/haft det lika bra på eran semester! Den här semestern har varit den absolut bästa någonsin! Har aldrig varit lyckligare! Jag suger åt mig som en igel så jag överlever hösten sen...
 
                      
 
                           
 
                      
 
Bio, sirapsbröd, Noora i ständiga leopard kläder, dalarna boendes i onepieces, bad i fina Sandras pool, läsning, loppis i ulva, ungarnas nya pool, bad i särsta, cosmopolitan drinkar, mitt nya kök, lekpalatset.
 
Den största händelsen denna sommar är ju självklart att barnen har fått en liten kusin till! Lilla fantastiska Charlie föddes den 15 juli kl 11:14. Han är så liten, så gullig, alldeles underbar! Vi umgås med kusinerna så mycket det bara går! Jag är i extas att få handla små pojk kläder igen! Kapphals newbie kollektion är oslagbar och dom fick tre plagg därifrån till lilla Charlie från oss.