aaronsmama

Kärlek & Hosta går inte att dölja! Min blogg, min vardag. Full med både Kärlek och hosta!

a piece of cake

Kategori: Allmänt

Ligger lite på latsidan just nu...eller iallafall här. Mycket görs det om dagarna att datorn lixom glöms bort....
Mina underbara tyska kusiner är här över nyår och mycket står på schemat. Mest shopping förstås.

Det nya året skall dock firas in med goda vänner och god mat. Jag ska stå för efterrätten. Förstås! Tänkte slå på med en citronpaj med hallonmarräng. Även denna kommer självklart från Leila Lindholm. Fick hennes bok "a piece of cake" i julklapp, dock av två stycken så skall försöka byta den ena till en annan bok av denna underbara människa.

Julen har varit helt underbar med en massa träffar med släkt och vänner. Aaron fick otroligt mycket bra saker i julklapp att det inte är en tyst stund här hemma nu. Ja många leksaker gör ljud, för er som inte visste detta! :)

Graviditeten går bra framåt och jag mår kanon! Är i vecka 22 just nu och trivs riktigt bra i min runda mage. "Det klär dig att vara gravid." Tack underbara kusin för den kommentaren! Gör en glad!
Eftersom det kan vara min sista graviditet (högst troligt) försöker jag njuta ända fram till förlossning. Den ska jag njuta av också för den delen! Hur ont det än må göra...har jag klarat en utan större problem ska denna gå den också.

Ha en underbar fortsättning...


Julkort i år igen....

Kategori: Allmänt

Imorn är det äntligen julafton! Jag är som ett litet barn vid denna högtid! Men jag menar jag står för att jag vill ha julklappar. Vem vill inte det? Bara för att man är vuxen vill man väl ha saker eller?
Dessutom älskar jag att ge julklappar. Älskar att se folk i min närhet bli glada över någonting jag har gett.
Det handlar inte om pengar eller prylens värde, det är själva saken att ge bort något. Att den personen har tänkt på just mig. Ingen jul utan klappar!

Jag har pulat med julkort som vanligt detta år. Tar lite tid med fotografering, framkallning och hemskickning å så. Men för mig är det ytterligare en självklarhet.
Fram till idag har jag dock inte fått så bra respons.....
Men denna underbara Kim har skrivit på hennes blogg ( www.kiimalexandra.blogg.se ) hur mycket det betyder för henne att vi i år igen skickade ett simpelt julkort till henne. Det är lixom därför jag gör det! Blev så super glad. Jag uppskattar det så mycket att folk uppskattar det jag gör. Ibland iaf...

Detta gjorde min dag!

Nu ska det bakas!




Årets julkort. Aaron bestämde själv att han ville vara snickartomten i år...

Baka baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Aaron sover än. Sömn är den bästa medicinen visst? Jag hoppas på det då jag bara vill att han ska bli frisk! Febern kommer och går, precis när det gått en massa timmar och man tror att nu är han frisk! kommer den tillbaka igen.

Jag misslyckades med knäck igår för första gången. Den blev som kola och stelnade inte alls som den ska. Tror det va stressen över att lilleman inte tyckte knäck kokandet var så skoj. Jag skyller på det iaf.
Idag får jag en ny chans då jag lovat att göra mammas knäck också. Som varje år. Kanske ska låta bli att berätta om min misslyckade.

Idag blir det julklapps inslagning. Jag måste ta mig iväg till staden snabbt och inhandla det allra sista....
Imorn ska det nämligen bakas.
En pepparkakscheesecake som ska med på julafton till mina föräldrar och sen ska jag göra christmas cupcakes som ska med till sambons familj på julaftons förmiddag.

Behöver jag säga att jag älskar att baka?!






Båda recepten har jag hittat på recept.nu

Christmas

Kategori: Allmänt

Lilleman har sovit sedan 12.00. Han är sjuk. IGEN! Vi var till läkaren imorse, trodde han led av öroninflamtion. Men icke. Han har feber så det är bara bra om han sover.

Julen närmar sig med storm steg vilket gör mig fruktansvärt lycklig. Detta är absolut den bästa tiden på året. Alla julklappar klarade jag och sambo av i helgen då vi besökte täby centrum. Min mor och far satt barnvakter hela dagen så vi skulle få lite egen tid. Det var helmysigt. Inte för att jag och min sambo känner att vi behöver det så värst mycket. Vi trivs som familj, jämt.

Jag har dock sambons julklapp kvar. Skulle köpt den efter skolan igår men det sket sig eftersom att lilleman blev sjuk. Hoppas på att mamma kan ta honom en stund imorn så jag kan kila in till stan då. Vill inte ta med honom ut när han har feber. Känns onödigt.

Det kommer bli en underbar jul. Tänk nästa år har vi två barn att handla julklappar till. Helt fantastiskt!

Lycklig

Kategori: Allmänt

Dagen har varit bra. riktigt bra!

Började med ultraljudet imorse på ackis. Både jag och sambo var super nervösa! Helt i onödan förstås....allt såg super fint ut! Den lille krabaten växer som den ska och allt stämde. Den låg väldigt stilla även fast barnmorskan försökte skaka om lite. Vi ville gärna se könet om detta var möjligt...Barnmorskan kunde inte riktigt se för barnet låg med benen i kors. Hon frågade om vi ville ha hennes åsikt ändå av det lilla hon kunde se? Ja visst ville vi det...så till 80% säkerhet väntar vi en liten flicka.
Underbart!
Hade blivit lycklig för vilket som förstås! Bara barnet var friskt.

På eftermiddagen var det lucia på Aarons dagis som gällde. Så underbart söta! Aaron älskar dagis och ville absolut inte åka hem. Sen bjöds det på hemma gjord pizza hos min mor och far. Nu är vi äntligen hemma och jag tror visst mina killar har somnat.....

Underbar dag!



Snickar tomten...

Montag

Kategori: Allmänt

Jag antar att detta kallas måndag. Uscha. Jag bestämde mig för att stanna hemma. Hade bara en föreläsning och det tar längre tid i res väg än tiden i själva skolan. Dessutom är jag inte helt frisk än. Kan en förkylning vara för evigt? Tur att jag kan göra allt plugg hemifrån datorn. Har ju missat en del som skall tas igen.

Imorn blir det inte heller någon skola för min del. Först på morgonen är det ÄNTLIGEN ul!! Sen går lilleman sitt första lucia tåg på dagis på eftermiddagen. Jag och Alexander är lediga hela dagen. Å så underbart!

Alla ni som betyder nått för mig får självklart ett sms efter ul där jag berättar hur allt gick.

Later...

Kärlek

Kategori: Allmänt

Förresten...vecka 20 idag. Hälften gått, hälften kvar. Underbart!
Gillar min graviditet starkt. Min sambo fick sina första riktiga sparkar förra veckan. Jag har känt saker länge, men svårt att tajma in så att han också ska få känna. :) Numera är det våran kvälls underhållning, känna bebisen!
Kärlek!

Lägg ner!

Kategori: Allmänt

Är sjuk. Blä!
Då innebär min vardag unga mödrar repriser.

För övrigt måste jag bara fråga om det bara är jag som tycker att den där idol skiten kan läggas ner?! Jag menar snälla kom med nått nytt! Personerna blir ju inte ens speciellt kända, de lär ju knappast kunna leva på sitt "kändisskap" till pensionen.
Jag tittade förra året pga Erik. Vi har ändå gått på samma skola, kul att se en knivsta bo på tv.
Men kan dom inte komma på ett nytt koncept? En duo kanske? En grupp? Ja nånting!
Jag har inte tittat på ett enda helt idol avsnitt i år, så dåligt tycker jag att det är.

Vart tog sikta mot stjärnorna vägen? Eller små stjärnorna? På rymmen? Gladiatorerna?
Kom med lite variation!

Annars ska jag ha en underbar lördag! Ha det du också!


Onsdagen den 8 dec

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här...den dagen som jag skulle fått se lilla filuren i magen. Den dagen då jag skulle varit sådär super lycklig (förhoppningsvis). Meeen den som väntar på nått gott....

Jag har gått och blivit kalas förskyld! Kan knappt andas. Lilleman är dock bättre idag. Ingen feber alls helt plötsligt. Dagis imorn?
I morse tog vi pulkan ner till ica och handlade välbehövligt nässpray till mig. Aaron fick päron festis för att han var så duktig. Även om det protesterades en hel del på ica. Men va tusan han är bara 20 månader! Han blir bättre och bättre för varje gång på sånna här saker, det skall belönas!

Nu sover lilleman och jag väntar på Carolina den fina och Jack. Underbart med sällskap till mig och lek sällskap till Aaron. Han dör av tristess.

Hoppas ni har en underbar onsdag!



Dålig morgon

Kategori: Allmänt

Dagen började inte alls bra...lillkillen hade mer feber och mer hosta.
Imorn var det inplanerat ultraljud på ackis. När jag insåg att lilleman hade feber i söndags började jag febrilt leta efter lösningar ifall det skulle sitta i till imorn. Nu står vi där, ingen barnvakt - inget ultraljud.
Jag fick ringa och ändra tiden, lika bra tänkte jag, han blir inte frisk till imorn.
Hon i telefonen var riktigt oförskämd och berättade snabbt att det bara fanns en tid nästa tisdag. Men det är väl inte så långt bort tänkte jag. Men jooo oj jag hade ju gått så långt redan så det var ju inte bra att jag gjorde ultraljudet sååå sent! Nej men har jag nått val??

Jag blev ledsen på riktigt. Jävla skit tant. Tro mig jag har väntat på morgondagen sedan jag fick plus på stickan. Jag VILLE inte ändra tiden men va så illa tvungen. Usch vilken morgon....

Nu måste jag vänta en hel vecka till....hur ska jag orka? Jag vill bara gråta....sad face.



Söndag 5 dec

Kategori: Allmänt

Helgen lider mot sitt slut. Det har varit en fullspäckad sådan. Efter en eftermiddags fika hemma hos syster med karl och en planksteksmiddag hos föräldrarna är jag ytterst nöjd med söndagen. Nu återstår chips med dipp och mys med bästaste sambo.

Aaron verkar dock ha åkt på feber på eftermiddagen. Inte speciellt hög. Men ändå feber. Suck! Tycker så synd om lilleman. Förresten för alla er som undrar vem jag menar när jag skriver "lilleman" så är det Aaron och inte min sambo. Även om han också är väldigt liten så anser jag att Aaron än så länge är mindre än sin pappa. Dock är det mindre än hälften kvar till pappas längd så han är väl snart där? Gulp...


Kort klippt

Kategori: Allmänt

Ganska så nyvakna. Eller kanske inte riktigt men inte vakna i huvet än. Vi sitter och degar framför tvn. Blev ganska sent igår kväll. Men som vanligt med småbarn blir det ingen sov morgon för det inte.

Jag klippte av mig håret igår. Eller inte jag utan Amanda klippte av mitt hår. Och då menar jag KLIPPTE AV! Jag har nog aldrig haft såhär kort förut, ever! Meeeen I Like it!! Jag har en frisyr. Min karl tyckte också det vart skit bra! Jag är så otroligt nöjd och enormt tacksam för hennes hjälp. Jag blev lite som en ny person. Nu kör vi!



En som liknar min frisyr. Hårfärgen stämmer också, mörkt under och ljust upp till. En kort på mitt hår kommer. Senare

Lördagen den 4 dec

Kategori: Allmänt

Sååå länge sedan sist. Jag saknar det en del.. Så jag försöker lite igen. Kan tycka att det är otroligt skönt att få skriva av mig. Lite psykologiskt sådär.

Idag är det lördag och ganska så full rulle faktiskt. Amanda och Andreas kommer efter lunch, Amanda som är frisör ska först fixa mitt barr och killarna får hitta på annat. Typ åka pulka med lilleman. Sen ikväll ska Andreas stå för middagen, nämligen langos. Spännande.
Det blir en hel kväll då dom stannar över inatt. Vilken lovely lördag.

Aaron mår bara bra och det gör Alexander och jag med magen också.
Jag går in i vecka 19 idag. På onsdag smäller det med ultraljud. Jag är så nervös redan. Och förväntansfull! Det är bland det häftigaste jag har varit med om, känns underbart att vi är där igen!


Middag....



Slingor blire och en hel del klippning. Nödvändigt!